Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.02.28.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
 Eseménynaptár
A hazai falumegújító mozgalom múltja és jövője
Időpont: 2004-08-04
Helyszín: Szombathelyi Egészségügyi Főiskola
Cím: 9700 Szombathely, Jókai Mór u. 14.
Honlap: http://www.mut.hu
 


Keresztes Sándor, nyugat-dunántúli főépítész, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnökségi tagja ''A hazai falumegújító mozgalom múltja és jövője'' címmel tart előadást az idei szombathelyi nyári egyetemen.

Mint kérdésünkre a főépítész elmondta, a falumegújító mozgalom Bajorországban és Ausztriában kezdődött, és előbb Vas megye, majd maga Magyarország is csatlakozott hozzá. Komplex, társadalmi-gazdasági-műszaki megújításról van szó, azonban hazánkban sajnos éppen ez a komplexitás hibádzik. Sokféle támogatásra pályázhatnak például a falvak, azonban ezek a támogatások ritkán mutatnak egy irányba, ritkán adódnak össze és erősítik egymást. Ismerethiány, szakemberhiány, a jó példák hiánya nehezítik a mozgalom hazai meggyökerezését. Keresztes Sándor úgy véli, hogy szükség lenne egy háttérintézményre, mely logisztikai segítséget nyújtana a falumegújító mozgalomnak. Előadásában felvázolja egy jövőkép főbb vonalait is.

Az előadás időpontja: 2004. augusztus 4. szerda reggel 9 óra, színhelye a Szombathelyi Egészségügyi Főiskola (9700 Szombathely, Jókai Mór u. 14. ) nagyterme.
Az előadást kerekasztal beszélgetés követi.

A szombathelyi Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet idén 37. alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (TIT), többek közt a Magyar Urbanisztikai Társaság közreműködésével. Az idei szabadegyetem augusztus 1-7-ig tart, bővebb felvilágosítást ld. http://web.axelero.hu/vasitit

Az 1966-ban alapított Magyar Urbanisztikai Társaság a települések tervezésével, fejlesztésével, igazgatásával, irányításával foglalkozó szakemberek szakmai-társadalmi szervezete. A Társaság teljesen független, önállóan gazdálkodó, demokratikus elvek alapján működő szervezet. A jelenleg megközelítőleg 900 fős tagság egyéni, önkormányzati és egyéb intézményi jogi tagokat, valamint külföldi pártoló tagokat is magába foglal. A tagság által képviselt szakmák (építészek, mérnökök, kertépítészek, jogászok, közgazdászok, szociológusok, stb.) jól tükrözik a települési problémák sokszínűségét és interdiszciplinaritását.
A Társaság céljai: a települési környezet fejlesztésének és védelmének elősegítése; segítségnyújtás a polgároknak és önkormányzataiknak környezeti értékeik felismerésében; a szakmai értékek védelme, beleértve a tagság érdekképviseletét is, a szakmagyakorlás feltételeinek javítása.
Hirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest