Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.02.21.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
 Eseménynaptár
Octopusz Összművészeti Helyszín - Sziget Fesztivál
Időpont: 2006-08-08 - 2006-08-15
Helyszín: Hajógyári sziget
Honlap: http://www.medencecsoport.hu/
Szervezők: Medence csoport
 


Negyedik éve a művészetek összefogásaként az Octopus, a képzőművészet, az irodalom és a komolyzenei események befogadó helyszíne a Sziget Fesztiválon.
Idén a hazai művészet csúcsintézményei is kiemelt helyet kapnak nálunk: Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok, Művészetek Palotája, emellett továbbra is megjelenést biztosítunk művészeti főiskolások, kortárs művészeti kezdeményezések, művészeti csoportok, szellemi műhelyek részére.

Idén a tematika az újrafelhasználás köré épül, amely fontos kulturális, gazdasági és ökológiai kérdéssé vált napjainkban. Nemcsak a maguktól lebomlásra képtelen anyagok újrafelhasználásával foglalkozunk, hanem a művészeti életen belüli reciklálás kérdésével is. A meghívott képzőművészeti csoportok alkotásai és programjai a recycling témakörben keresik az új művészeti formákat és felületeket.
A produkciók legfőbb jellemzője, hogy nem kizárólag ''művészi'' értékekkel bír, hanem a társadalom számára a hétköznapi szemléletmód-váltásra tett javaslatként is értelmezhető: felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére és a környezetünkkel szemben viselt felelősségünkre.
Számunkra kifejezetten nagy öröm, hogy az idei Octopus-program keretei közt hangot adhatunk régi hitvallásunknak, hiszen a Medence Csoport egyik fő ideológiai vonala a környezettel való összhang megtalálása.

Az Octopus Összművészeti Helyszín tervezője, építője és házgazdája a Medence Csoport.


Recycling - Használható művészet - Kézzelfogható művek

A Sziget Fesztiválon a főszerep a zenéé, ám két koncertidőszak között is ki kell húzni valahogyan: aki nem csak bulizni és lazulni akar, azt évek óta várja az Octopus Összművészeti Helyszín a gyerekcsúszdák mellett. Fából, bambuszból, huzalokból, ponyvákból állított sátrak, és dobogók ponyvái alatt lel árnyas otthonra az irodalom, a komolyzene és a képzőművészet.
Idén a hívószó a recycling: tárgyak, használati eszközök és képek második élete a kulturális célú visszaforgatás után. A ''használható művészet - kézzelfogható művek'' gondolat jegyében nemcsak galériák, intézmények különálló sátrait kell keresnünk, hanem a városi lét mindennapjaiban fogant programokat, eseményeket, projekteket.
A képzőművészeti programok között lesz nem-praktikus, kifejezetten bosszantó városi helyek gyűjteménye (HINTS), budapesti falfirka-üzenetek (Sugár János), fanatikus városfelújító-kommandó (Budapest Rekonstrukció), gördülő információs platform (Tricycling), művészek által átgyúrt-átértelmezett bolti repró (Orosz Csaba), művészetpedagógia program (Szabics Ágnes). A közönség békés, passzív nézelődésének pedig végképp lőttek: a művészek visszakérdeznek: az érdeklődők javaslatait, kérdéseit összegyűjtik, és notesz formájában kiadják.Hirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest