Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2019.02.23.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
 Ügyfeleink bemutatása
Guardian Orosháza Kft.
Cím: 5900 Orosháza,
Csorvási út 31.
Postacím: 5900 Orosháza,
Csorvási út 31.
Telefonszám: 06-68/514-200
Faxszám: 06-68/411-390
Nemzetközi honlap: http://guardian-europe.com
 


Guardian Magyarország Kft./ Guardian Orosháza Kft.

A Guardian Industries egyike a világ vezető három síküveggyártó vállalatának.
A Guardian név a legjobb minőségű termékeket jelenti az építészek, ipari tervezők és építők szemében az egész világon.

A Guardian 1991 óta folytat termelő tevékenységet Magyarországon, melynek keretében a Guardian Orosháza Üvegipari Kft. - 2004. augusztus 2. előtt Hunguard Glass Üvegipari Kft. - és elődje, a Guardian Hunguard Kft. úsztatott eljárással készült float üveget állít elő Orosházán. 1994-ben üvegvágó és élcsiszoló, 1997-ben pedig tükörfeldolgozó sorral bővült Társaságunk tevékenysége.

A Guardian orosházi termelését, értékesítését és a tevékenységekhez kapcsolódó karbantartást és egyéb szolgáltatásokat 1991-ben 261 fő foglalkoztatásával kezdte meg, a tevékenységek bővülésével ez a létszám jelenleg több mint 350 főre emelkedett, mely a helyi és a dél-alföldi régióban generált beszállítói - közvetett módon foglalkoztatottak - állománnyal együtt eléri a 900 főt.

A kor követelményeinek megfelelő technológia bevezetése okán, valamint a kemence hasznos élettartamának végéhez közeledve 2004. májusában a termelést leállítottuk és egy 15 milliárd forintos nagyságrendű modernizációs beruházást hajtottunk végre saját forrásokra támaszkodva. A modernizációs beruházás során - környezetvédelmi fejlesztések mellett - a kemence teljes felújítására és 10%-os kapacitásbővítésre is sor került, valamint jelentős változtatásokat hajtottunk végre a teljes gyártósor tekintetében. A 3 hónapot igénybe vevő felújitást követően az elmúlt években jellemző, éves 150 ezer tonna megtermelt és lecsomagolt üvegtermék-mennyiség megközelítőleg 165-170 ezer tonnára nőtt.

A Társaság vagyoni, pénzügyi, jövedelmezőségi mutatói jók, gazdálkodása hosszú ideje stabil, fejlesztéseit saját forrásokra támaszkodva hajtja végre.

A versenyképes síküveg gyártás és értékesítés csak úgy lehetséges, hogy a float-üveg gyártását a piacokhoz közel valósítják meg, mivel a fajlagos szállítási költség az egyik döntő költségtényező.

A Guardian Orosháza Üvegipari Kft. alapvetően a magyar, illetve a környező országok piacait szolgálja ki kiváló minőségű síküveg termékekkel, mint alapanyaggal. Vevői körét olyan síküvegfeldolgozó vállalkozások teszik ki, akik saját maguk is a Guardian-nel együtt fejlődtek az elmúlt évtizedben és maguk is magas minőségi követelmények szerint dolgoznak.

A cég alapvető törekvése az, hogy olyan termékeket állítson elő, amelyekhez vevői, a továbbfeldolgozási folyamat során, kellően magas ''hozzáadott értéket'' tudnak adni és így érvényesülni a piacon.

A Guardian Orosháza nagy volumenben gyárt és értékesít float üveget (évi 130 000 tonna) és tükröt (évi 15 000 tonna). Ezen túlmenően a Guardian magyarországi gyára forgalmazza, illetve értékesíti a Guardian más gyáraiban gyártott korszerű síküveg termékeket is úgy, mint vékonyréteg-bevonatos hő és napvédő reflexiós üvegeket (ClimaGuard Premium, SunGuard), ragasztott biztonsági üveget (LamiGlass), fokozott léghanggátló ragasztott biztonsági üvegeket (LamiGlass Sound Control), anyagában színezett üveget, hengerelt üveget, és egyéb üvegtermékeket.

Mint alapüveg-szállító, döntően a hőszigetelő üveg, belső-építészetei üveg, autó és gépjármű üveg, bútor üveg , képkeret üveg és egyéb (tűzhelyek, mirohullámú sütők, hűtőgépek, lámpák, zuhany kabinok, stb.) üvegpiaci szegmensek a fő célpiacai.

A régió (Közép- és Délkelet-Európa) meghatározó síküveg gyártója és forgalmazójaként évi mintegy 132 000 tonna ( kb. 6 000 kamion) üvegterméket értékesít. Ez a mennyiség hozzávetőlegesen 12-13 millió m2-t jelent. Az értékesített mennyiségen belül az alap float üveg aránya ugyan még mindig döntő, ellenben megfigyelhető a bevonatos és biztonsági üvegek aránynövekedése.

A régión belül a magyar piac a legjelentősebb, de nagyobb mennyiségeket szállítunk Romániába , Szerbiába , Boszniába , Horvátországba , Szlovéniába és Bulgáriába is. Magyarországon a jelentősebb piaci szegmensek jelenlegi becsült, összes éves síküveg felhasználása 11-12 millió m2 lehet, melyek közül a hőszigetelő üveggyártás kb. 6,5-7 M m2, a személygépkocsi és gépjármű üveggyártás 1-1,2 M m2, belső építészet 1 M m2, bútoripar 1 M m2 és egyéb terület 1,5-2 M m2 -t tesz ki.

Az említett piaci szegmensek midegyikén további növekedés várható. A legjelentősebb változás a homlokzati, környezetbarát, hőszigetelő-üveggyártásban várható, mivel jelenleg megfelelően szigorú előírás vagy szabályozás hiányában jelentős mennyiségű rossz hőszigetelési tényezőjű (Ug) hőszigetelő üveg kerül legyártásra és felhasználásra annak ellenére, hogy a megfelelő, alacsony emissziós üvegek aránya növekedést mutat. Ezek a termékek nemcsak a hőszigetelő képességük miatt, hanem az Európai Uniós környezetvédelmi szempontoknak (KIOTO-károsanyag kibocsátás) sem felelnek meg.

Az Európai Unióhoz való csatlakozás várhatóan mennyiségi növekedést jelent a hazai lakás- és irodaépítési piacon, de szigorú követelményeket is támaszt a beépítendő termékekkel szemben (Ug = 1,1-1,4 W/m2K), továbbá fokozódik az igény a biztonsági üvegekkel szemben is.

A fokozott hőszigetelés csak vékonyréteg-bevonatos alapüveg alkalmazásával érhető el. A korszerű igényeket felismerve, egy 2007-ben végrehajtott 8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően, ilyen, úgynevezett ClimaGuard (Low-E) üveget 2007. szeptemberétől a Guardian orosházi üzemében is gyártunk.

Régiónkban néhány nagyobb síküveg-feldolgozónak a további megerősödése várható, akik már most is jelentős beruházásokat hajtanak végre. Egyre hatékonyabb és nagyobb hőszigetelő-üveggyártó sorok kerülnek beüzemelésre. Az edzett üveg gyártására már az utóbbi években jelentős beruházások történtek, de megvalósulni látszik egy hazai ragasztott-biztonsági üveggyártás és fedolgozás is. Az ilyen beruházásoknak nagy jövője lesz, hiszen az üvegé a jövő. A fejlettebb európai és amerikai országokban az egy főre jutó síküveg felhasználás 18-20 kg/fő/év, amely még mindig növekedést mutat. Ugyanakkor ma Magyarországon ez a szám 13-14 kg/fő/év a teljes lakosságra nézve. További lehetőségeket rejt a fejlődő országok 6-8 kg/fő/éves fogyasztása.

Hirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2019. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest