Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.06.05.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Műgyanta iparipadló rendszerek

Építőipari hírek - 2008-05-26 12:15:10


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Amikor aljzatburkolatokról illetve padlórendszerekről beszélünk, hogy változatos fajtáik között jobban el lehessen igazodni, leggyakrabban anyagaik vagy a padlók felhasználási területeik szerint kerülnek csoportosításra. A műgyanta burkolatok kiváló megoldást jelentenek az ipari környezetű munkahelyeken, laboratóriumokban, bemutatótermekben, raktárakban, de akár lakossági felhasználásban is.

A műgyanta burkolatokra új beruházások esetén valamint meglévő aljzatok felújítása során a következő feltételek alapján eshet választás. A számos műgyanta rendszer közül a megfelelő kiválasztásával olyan bevonatokat lehet felhordani a szigetelt vagy szigetelés nélküli cementkötésű aljzatokra, amelyek tartósan ellenállnak akár a nagy, intenzív valamint a vegyi terheléseknek, a koptató hatásoknak. Kialakításukat és megjelenésüket tekintve pedig a színválasztékuk igen széles, a felületük lehet sima vagy csúszásmentes. A kiterjedt, egybefüggő felületeik könnyen tisztíthatóak, karbantarthatók akár magas nyomású tisztítással is. Abban hasonlítanak egymásra a műgyanta rendszerek, hogy a többi burkolattípushoz képest gondosabb, pontosabb aljzatelőkészítést igényelnek. Az előkészítés azért jelentősebb, mert a kapott felület egyenletessége vagy éppen nem kívánt egyenetlensége határozottabban válnak láthatóvá, visszatükröződnek a felületen a bevonatok néhány milliméteres vastagsága miatt. Az esetleg kívánt fényes megjelenés pedig még határozottabban kiemeli az egyenetlenségeket. Felhordásukra és használatukra jellemző, hogy gyorsabban elkészíthetők e korszerű aljzatbevonatok, élettartamuk hosszabb, valamint a megszilárdult bevonatoknak természetesen nincsenek az egészséget terhelő, káros hatásuk.

A műgyanta padlórendszerek területén a MAPEI saját kutatólaboratóriumaiban kifejlesztette a Mapefloor System-et, az epoxi és poliuretán rendszerek olyan, teljes termékcsaládját, amely technológiai rendszer széles választékával, igen magas szinten biztosítja felhasználói számára az igényekhez igazodó, könnyen karbantartható és vonzó megjelenéseket a középületekben, magánépítkezéseken és ipari felhasználások során. A Mapefloor System rendszerek megoldást kínálnak a leginkább előforduló felületek kialakítására, illetve olyan speciális területekre is felhordhatók, mint a steril műtőszobák, élelmiszeripari és gyógyszergyári üzemek, vízkezelő helységek, agresszív vegyszerek tározói.

Műgyantaburkolatok alkalmazási példájára számos középület szolgál. A műgyanta-burkolatokat érintő részletes megoldások, és műszaki tanácsadás miatt forduljon a MAPEI Kft. Műszaki Ügyfélszolgálatához, ahol személyes szaktanácsadással is segítjük a szakembereket, magánépíttetőket. A műgyantarendszerek közötti választás eligazodás megkönnyítésére az alábbi táblázat összefoglalja a Mapefloor System termékcsalád rendszereit.

A táblázat letöltéséhez kérjük kattintson ide.


További információ:
Mapei Kft.
2040 Budaörs, Sport utca 2.
Info telefon: 06-40-4MAPEI (06-40-462734)
Fax:(23)501-666
E-mail: mapei@mapei.hu


Kapcsolódó linkek:

Mapei Kft.
A rovat további cikkei

Mikor a tűz az úr
Új lendületet kap a csarnoképítés a hazai agráriumban az elkövetkező években
Költséges növekedés várható az építőiparban
Nehéz, de menő, mi az?
Talpunk alatt fütyül a szél?
Hőszigetelő anyagokat vizsgál a Fogyasztóvédelem
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest