Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.08.08.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Optimista környezetben mutatkozott be Budapest Bécsben

Építőipari hírek - 2011-05-26 12:21:03


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A bécsi Real Vienna ingatlanos kiállításon Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes egy szakmai panelbeszélgetés keretén belül osztrák bankárokkal, városvezetőkkel és ingatlanpiaci szakemberekkel beszélgetett a közép-európai régió ingatlanpiaci lehetőségeiről. A közép-európai ingatlanos kiállításon Budapest befektetőket és együttműködő partnereket keres a tervezett projektjeihez.

Az elmúlt évekhez képest érezhetően optimistább hangulatban zajlik a bécsi Real Vienna ingatlanos kiállítás. A szakmai panelbeszélgetéseken a régiós ingatlanfejlesztők, bankárok és befektetők rendre hangsúlyozzák, hogy a fellendülés elindult a térségben és a befektetési piac 2010 óta folyamatosan nő.

A Real Vienna nyitó panelbeszélgetésén Budapestet Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes képviselte. A városvezető Herbert Stepic-nek, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatójának megnyitó beszéde után beszélt a magyar gazdasági környezetről és a budapesti ingatlanfejlesztési lehetőségekről.

Bagdy Gábor beszédét azzal kezdte, hogy adottságaik, lehetőségeik alapján Budapest és Bécs lehetnek együttműködő partnerek vagy versenytársak is. Szerinte azonban a két városnak meg kell találnia az egyúttműködési lehetőségeket és ki kell használják a rendelkezésre álló szinergiákat, hiszen ezt mind a földrajzi közelség, mind a két főváros közös történelmi-kulturális háttere indokolja.

A budapesti városvezető szavaira reagálva Rudolf Schicker, Bécs volt főépítésze a Duna Stratégia fontosságát hangsúlyozta, hiszen mint elmondta, a Duna az egyik legfontosabb közös pont Bécs, Pozsony, Budapest és Belgrád között. Schicker kiemelkedően fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió Duna Stratégiája a magyar EU-elnökség alatt is tovább haladt előre.

Bagdy Gábor szerint az egységes Közép- és Kelet-Európa koncepciója manapság már nem állja meg annyira a helyét mint a válságot megelőző időszakban. Szerinte ugyanis az egyes országok divergálnak egymástól, és az egyes országok egyedi stratégiát kezdenek követni mind a gazdaságpolitikát, mind a városfejlesztési irányokat illetően. A magyar gazdasági környezetről Bagdy Gábor kifejtette, hogy az hatalmasat javult az elmúlt időszakban, köszönhetően nagy részben annak, hogy az új kormány nagyon szigorú fiskális politikát folytat, ami stabilitást biztosít a magyar gazdaságnak.

A főpolgármester-helyettes szavai összecsengenek a Financial Times keddi számában megjelentekkel is. Az elismert brit üzleti napilap cikkében arról írt, hogy a feltörekvő piacok idei pozitív meglepetése Magyarország, miután látványosan teljesített a közép-európai devizák, részvények és kötvények között.


A bécsi kiállításon Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes beszélt Budapest fejlesztési elképzeléseiről is. Előadásában elmondta, hogy jelenleg infrastrukturális és ingatlanfejlesztési befektetéseket készít elő a főváros. Hangsúlyozta azonban, hogy Budapest elsősorban nem zöldmezős beruházásokhoz keres befektetőket, hanem sokkal inkább városrehabilitációs projekteket szeretne megvalósítani magánszereplők bevonásával a következő években.


A rovat további cikkei

Mikor a tűz az úr
Új lendületet kap a csarnoképítés a hazai agráriumban az elkövetkező években
Költséges növekedés várható az építőiparban
Nehéz, de menő, mi az?
Talpunk alatt fütyül a szél?
Hőszigetelő anyagokat vizsgál a Fogyasztóvédelem
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest