Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.06.06.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
KSH: Építőipar 2004. szeptember

Építőipari hírek - 2004-11-22 12:34:56


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A KSH gyorsjelentése szerint az építőipari termelés volumene 2004 szeptemberében kiigazítatlan adatok alapján és munkanaptényezővel
kiigazítva egyaránt 0,7%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az év első kilenc hónapjában a termelés 6,4%-kal emelkedett 2003 azonos időszakához viszonyítva. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés szeptemberben 1,4%-kal volt alacsonyabb az előző havinál.


A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése szeptemberben 6,2%-kal emelkedett, az első kilenc hónapban összesen 12,6%-kal volt magasabb az előző évi alacsony bázisnál. Az alágazat termelésének emelkedését továbbra is a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése okozza.

Az épületgépészeti szerelés termelése szeptemberben 8,3%-kal maradt el a 2003. szeptemberi magas bázistól. Évkezdettől az alágazat termelése kismértékben, 0,9%-kal emelkedett. A befejező építés termelése szeptemberben jelentősen, egynegyedével maradt el az egy évvel korábbitól, míg évkezdettől számítva 9,1%-kal lett kisebb. Az épületek építésének volumene szeptemberben 10,4%, az éve első kilenc hónapjában 1,9%-kal csökkent. Az egyéb építmények építése ezzel szemben szeptemberben 14%-kal, évkezdettől 18,7%-kal emelkedett, elsősorban a közlekedésfejlesztési beruházásoknak köszönhetően.
A legalább öt főt foglalkoztató szervezetek termelése január–septemberben a Nyugat-Dunántúl kivételével valamennyi régióban növekedett. Legnagyobb mértékben az észak-magyarországi székhelyű szervezetek termelése nőtt (19,4%-kal).

Az építőipari vállalkozások szeptemberben 124,4%-kal nagyobb volumenű új szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban. Ezen belül az épületek építésére kötött új szerződések mennyisége 3,5%-kal nőtt, míg az egyéb építmények építésére kötött új szerződések volumene 3,3-szerese az egy évvel korábbinak. A hó végi szerződésállomány volumene 80%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. Ezen belül az épületek szerződésállománya 38,2%-kal, míg az egyéb építményeké - elsősorban a szeptemberben az autópálya- és autóút-építésekre megkötött nagy értékű szerződéseknek köszönhetően - kétszerese a 2003. szeptemberinek.
2003 szeptemberéhez képest az építőipari tevékenység költségalapon számított árai 4,1%-kal, ezen belül a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének árai 5%-kal emelkedtek. Az építőipari árak az előző havinál 0,3%-kal voltak magasabbak.

Forrás: KSH


Kapcsolódó linkek:

http://portal.ksh.hu/
A rovat további cikkei

Mikor a tűz az úr
Új lendületet kap a csarnoképítés a hazai agráriumban az elkövetkező években
Költséges növekedés várható az építőiparban
Nehéz, de menő, mi az?
Talpunk alatt fütyül a szél?
Hőszigetelő anyagokat vizsgál a Fogyasztóvédelem
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest