Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.06.06.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
KSH: Építőipar, 2004. november

Építőipari hírek - 2005-01-21 13:15:48


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A KSH gyorsjelentése szerint az építőipari termelés volumene 2004 novemberében kiigazítatlan adatok alapján 12,3%-kal, munkanaptényezővel kiigazítva 10,8%-kal nőtt 2003 novemberéhez képest. Az év első tizenegy hónapjában a termelés 7%-kal emelkedett 2003 azonos időszakához viszonyítva. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés novemberben 1,9%-kal volt magasabb az előző havinál.

A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése novemberben 19%-kal emelkedett, az első tizenegy hónapban összesen 13,4%-kal volt magasabb az előző évi alacsony bázisnál. Az alágazat termelésének emelkedését továbbra is a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése okozza.

Az épületgépészeti szerelés novemberben 2,3%-kal, évkezdettől számítva kismértékben, 0,8%-kal haladta meg a 2003 azonos időszakáét.
A befejező építés novemberben 9,2%-kal bővült, az év elejétől számítva 8,8%-kal lett kisebb. Az épületek építésének volumene novemberben 11,2%-kal, az év első tizenegy hónapjában 3,8%-kal csökkent.

Az egyéb építmények építése ezzel szemben novemberben 43,8, évkezdettől 22,6%-kal emelkedett, elsősorban a közlekedésfejlesztési beruházásoknak köszönhetően.

A legalább öt főt foglalkoztató szervezetek termelése az év első tizenegy hónapjában a Nyugat- és Dél-Dunántúl kivételével valamennyi régióban növekedett. Legnagyobb mértékben az észak-magyarországi székhelyű szervezetek termelése nőtt (23,1%-kal).

Az építőipari vállalkozások novemberben 36,3%-kal nagyobb volumenű új szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban. Ezen belül az épületek építésére kötött új szerződések volumene csaknem egyötödével csökkent, az egyéb építmények építésére kötött új szerződések volumene viszont kétszerese volt az egy évvel korábbinak. A hó végi szerződésállomány 95,3%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. Ezen belül az épületek szerződésállománya 34,8%-kal, az egyéb építményeké – elsősorban az autópályaés autóút-építésekre megkötött nagy értékű szerződéseknek köszönhetően – 126,8%-kal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

2003 novemberéhez képest az építőipari tevékenység költségalapon számított árai 5,4, ezen belül a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének árai 6,9%-kal emelkedtek. Az építőipari árak az előző havinál 1,7%-kal voltak magasabbak A növekedés oka a novemberi nagyarányú bérkiáramlás volt.

Forrás: KSH


Kapcsolódó linkek:

Központi Statisztikai Hivatal
A rovat további cikkei

Mikor a tűz az úr
Új lendületet kap a csarnoképítés a hazai agráriumban az elkövetkező években
Költséges növekedés várható az építőiparban
Nehéz, de menő, mi az?
Talpunk alatt fütyül a szél?
Hőszigetelő anyagokat vizsgál a Fogyasztóvédelem
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest