Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.14.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
2004: újabb mérföldkő a Baumit Kft. életében

Gyártói hírek - 2004-04-21 18:21:37


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Rekordidő alatt készült el a Baumit második szárazkeverék gyártó üzeme is Alsózsolcán, a próbatermelést követően júniusban megkezdődik a gyártás.

A Magyarországon 14 éve jelen lévő Baumit Kft. 2004-ben újabb fontos állomáshoz érkezett, hiszen idén kezdi meg működését új szárazkeverék-gyártó üzeme Alsózsolcán.
Az ország egész területére kiterjedő 30 fős értékesítő csapattal és 220 munkatárssal tevékenykedő Baumit Kft. 2003-as árbevétele közel 7,5 milliárd forint volt, ez 700 millió forintos növekedést jelent az előző évhez képest.


Az osztrák Wopfinger Beteiligungs GmbH. 100%-os leányvállalataként működő, építőanyagokat gyártó és forgalmazó Baumit Kft. törekvése a folyamatos fejlődés és innováció. Ennek eredményeként 2004 június végén kezdi meg a gyártást a Baumit Kft. egyik legjelentősebb beruházásának számító, közel 2 milliárd forint befektetéssel épült, újabb szárazkeverék-gyártó üzeme a Miskolc melletti Alsózsolcán. A létesítmény Magyarország legmodernebb szárazkeverék-gyára, ahol a habarcs- és vakolatgyártás a létező legújabb technológiával történik. A régióban közel 30 új munkahelyet teremtő üzem kapacitása meghaladja a 200 ezer tonnát. A rekordidő alatt felépült gyárat, a próbagyártást követően június végén nyitják meg ünnepélyes keretek között.

A Baumit Kft. az elmúlt időszakban számos beruházást valósított meg: a 2003-ban átadott új központi irodaépület mellett többek között modernizálta a pásztói nedveskeverék-gyártást és fejlesztette az úthálózatot. A 2004-es terveknek megfelelően a cég bővíti az alapanyag-ellátás kapacitását, felújítja Dorogon a szociális- és műhelyépületeket, valamint megduplázza az értékesítési csapatot és erősíti a műszaki hátteret. A beruházás célja a vevők gyorsabb, rugalmasabb kiszolgálása, a minőség tökéletesítése.

Jól példázza a Baumit Kft. magyarországi növekedését a siló- és géppark bővítés is. A cég környezettudatosságát bizonyítja a silók egyre szélesebb körben való használatának elősegítése is, hisz az új, modern technológiával megszünteti a csomagolóanyagok felhasználását, így jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez.

A cég a Baumit márkanév alatt futó termékek mellett ipari termékeket is forgalmaz, ezek többek között mészkőörlemények, takarmánymész, perlit, perfil, melyeket elsősorban az élelmiszeripar, útépítés és környezetvédelem területén alkalmaznak.

A forgalom legnagyobb részét a Baumit termékek közül az alapvakolatok és színes nemesvakolatok mellett a komplett homlokzati hőszigetelő rendszerek teszik ki.


Háttérinformáció:

A Baumit Kft. az osztrák Wopfinger Beteiligungs GmbH 100%-os leányvállalata, mely 1990-ben alakult Magyarországon. A Baumit termékeket a Wietersdorfer- és a Wopfinger-csoport gyártja és forgalmazza. A két, családi vállalkozásban működő építőanyag-ipari konszern mintegy 100 éves múltra tekint vissza. A konszern árbevétele az elmúlt 3 évben 50 %-kal növekedett, 2003-ban 680 Millió Euro forgalmat bonyolított le. 14 európai országban több mint 60 vállalattal van jelen és 3500 főt foglalkoztat.További információk:


Baumit Kft.
Pál Erika
marketingvezető
Tel.: 33/512-910, 920 /219
e.pal@baumit.hu


Kapcsolódó linkek:

www.baumit.hu
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest