Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.09.30.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Továbbra is optimista a kaputechnikai piacvezető Hörmann

Gyártói hírek - 2006-10-03 16:20:14


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Stratégiaváltás a garázskapuk piacán: növekvő elvárások, erősödő igények az ipari és ajtótechnikai szegmensben.
A kaputechnikai piac nem teljesen követi az építőipar más szegmenseiben uralkodó szélsőséges kilengéseket. Az igények folyamatosan bővülnek, előtérbe kerülnek a magasabb színvonalú, az európai szabványoknak és elvárásoknak megfelelő megoldások. Mindez kedvezett a minőségre és a műszaki színvonalra jelentős mértékben ügyelő, piacvezető Hörmann Hungária számára. A cég 2005-ben 4,65 milliárd forintos árbevételt ért el, s az idei év adatai további emelkedést mutatnak. Az év végére a Hörmann az előző évihez képest 4-5 százalékos növekedést vár.


''Az elmúlt időszak legfontosabb tendenciája, hogy a garázskapuk piacán az igények átrendeződése stratégiaváltást tett szükségessé. Ma már a legtöbb ügyfelünk nem csak egyszerű nyílászárót szeretne, hanem több funkciónak megfelelő, jól szigetelő, esztétikus és biztonságos eszközre számít'' - húzta alá Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a cég keddi sajtótájékoztatóján.

Immár 15 éve Magyarországon

Európa vezető kaputechnikai gyártója immár 15 éve van jelen a magyar piacon. Kezdetben néhány fővel szerény termékválasztékot értékesítettek. Ma 220 viszonteladóval dolgoznak, s a tervek szerint hamarosan újabb bővítésre kerül sor a cég 2005-ben 5.500 négyzetméteresre növelt logisztikai bázisán. A Szigetszentmiklóson, az M0 út mentén fekvő ipari park területén található központból zökkenőmentesen tudják ellátni partnereiket, akik az egész országban szolgálják ki a piacot lakossági termékekkel, s innen szállítják a kaputechnikai berendezéseket a nagyobb volumenű építési projektekhez illetve az üzleti vevőkhöz is.

''2005-ben a magyar piac átrendeződött'' - mondta el Szujó László. Amíg néhány évvel ezelőtt túlnyomórészt a legegyszerűbb, billenős megoldású, Berry-garázskapukra volt a legnagyobb kereslet, ma már a többség a szekcionált, többféle designnal is megrendelhető, a bejárati ajtóval harmonizáló típusokat keresi. Egyre többen figyelnek oda arra is, hogy a garázskapu hőszigetelése is megfelelő legyen, s eleget tegyen az Európai Unió vonatkozó szabványainak is.

A Hörmann azonban nemcsak garázskapukat gyárt, hanem a kaputechnika más területein is kiemelkedő gyártónak számít. Így a cég komolyan előretört az ipari kapuk piacán és újszerű megoldásokkal jelentkezett az ajtótechnikai piacon, ahol elsősorban tűz- és füstgátló ajtói keresettek. Összességében a Hörmann Hungária forgalmának mintegy 40 százaléka származik a garázskapuk, s további 20-20 százaléka az ipari kapuk és az ajtók piacáról.

Világszerte erősít a Hörmann

A Hörmann Hungária Kft. Európa vezető garázskapu-gyártójához, a német családi tulajdonban lévő Hörmann-csoporthoz tartozik. 800 millió eurós bevételével és mintegy ötezer dolgozójával a Hörmann a terület egyik meghatározó gyártója, amely fennállása óta mindig előtérbe helyezte az innovációt és a minőséget. A Hörmann csoport 30 országban van jelen saját leányvállalattal, s az elmúlt időszakban folytatta terjeszkedését mind Európában, mind pedig a tengerentúlon. 2006 tavaszán a Hörmann megvásárolta az Illionois-i Montgomeryben működő General American Door Company (GADCO) céget. A GADCO termékei, amelyeket az amerikai vásárlók igényei szerint alakítottak ki, nagy mértékben szélesítik a Hörmann Észak-Amerikában forgalmazott termékeinek palettáját.

Európában az ausztriai székhelyű tűzgátló kapukat gyártó céget, a TORTEC Brandschutz GmbH-t vette át nemrégiben a Hörmann-csoport. A felső-ausztriai Wolfseggben honos vállalat éves árbevétele 2005-ben 18 millió eurót tett ki. Termékei sorában a tűzgátló kapuk mellet tűz- és betörésgátló valamint keretszerkezetes ajtók találhatók.

Biztonság és betörésgátlás

A funkcionalitás mellett a Hörmann továbbra is nagy hangsúlyt fektet termékei biztonságára és a kényelmes használatra. Minden garázskapuja megfelel az Európai Unió vonatkozó szabványainak illetve több esetben túl is teljesíti azokat. A becsípődés vagy lezuhanás elleni védelem alapkövetelmény a Hörmann-kapuk esetében.

Az ajtók piacán már nagyon fontos, és a fogyasztók részéről felmerülő igény a betörésgátlás. A garázskapupiacon eddig ez a tulajdonság nem került előtérbe, azonban egyre több az olyan betörés, amelynek során éppen a garázsból hatolnak be a házba vagy a lakásba. A Hörmann ezért megkezdte a betörésgátló garázskapuk kifejlesztését és forgalmazását is, amelyek megfelelnek az Európában alkalmazott szabványoknak is.

Kiváló Építési Termék

Idén először ítélte oda egy rangos szakmai zsűri a Kiváló Építési Termék elnevezésű védjegyet. Az elismerést a Hörmann négy terméke is megkapta. ''Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az elsők közt lehetünk Magyarországon, akik kiérdemelték ezt a védjegyet, amely alátámasztja a minőség és a fogyasztók iránti elkötelezettségünket'' - emelte ki Szujó László.

A Hörmann szeptember elején a következő termékekre kapta meg a Kiváló Építési Termék elismerést:
• szekcionált garázskapu alacsony küszöbös személybejáró ajtóval;
• SoftEdge gyorsjárású PVC ipari kapu;
• LPU 40 típusú ''Design'' szekcionált garázskapu és az azzal megegyező kivitelű bejárati és mellékajtó;
• ProMatic, napelemmel is tölthető akkumulátoros garázskapu-meghajtás.


További információ:

A magyarországi tevékenységről:
Szujó László
ügyvezető igazgató
Telefon: +36 24 525 100
Fax: +36 24 525 110
Mail: info@hormann.hu
Internet: www.hormann.hu

A nemzetközi tevékenységről:
Oliver C. Neutert
Hörmann KG Verkaufsgesellschaft
Telefon: +49 5204 915 326
Fax: +49 5204 915 155
E-Mail: PR@hoermann.com
Internet: www.hoermann.com


Kapcsolódó linkek:

Hörmann Hungária Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest