Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.03.29.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Határtalan kilátás

Gyártói hírek - 2007-04-20 11:41:00


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A modern építészetben vitathatatlan szerepet játszik a fény és az átláthatóság. A nagy üvegfelületek épp úgy egyre hangsúlyosabbak, mint az egyszerű és keskeny ablakkeret-megoldások. A nagy üvegfelületek nem csak remek kilátást biztosítanak, de a megfelelő tájolású ablakokkal sok fűtési energiát is megspórolhatunk.

Az Internorm, Európa vezető ablakmárkája, egy újdonsággal állt elő, új fa/alumínium ablakai tökéletesen megfelelnek a fent említett stílusirányzatnak. Hiszen a Generation XL ablakok tokszerkezete teljes mértékben beilleszthető a falba.
E termék már un. XL, azaz a megszokottnál nagyobb méretben is megvásárolható. Ismert fogalom például a ruháknál is a méret megjelölésére az XL, amelynek jelentése „extra large”.

Az embernek átlagban a nap 2/3-ában van lehetősége természetes fény mellett tevékenykedni. Ebben az időintervallumban a természetes fényt felhasználva csökkenthető az energiafelhasználás költsége, valamint nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy jól érezzük magunkat. Ahogy a növényeknek, az emberi szervezetnek is szüksége van a napsütésre.

Üvegezés nagy felületen

A Generation XL keretkialakítása többrétegű ragasztott lucfenyőből készült. Ez a kialakítás olyan masszív, hogy egy 17 m2-es vagy akár egy 1000 kg-os üveg is beépíthető. Ugyanakkor a hőszigetelési értéke is kiváló: üvegtől függően a Generation XL Uw=0,88 W/m2 k értéket is elérheti (tesztelt üvegfelület: 1230x1480 cm), ami nagyban hozzájárul a fűtési költségek csökkentéséhez, stabilizálásához.

Tok nélküli ablak

A Generation XL tokja teljes mértékben beépíthető a falszerkezetbe. A külső felületen nullától 58 mm-ig, míg a belső felületen, beépítéstől függően, 13 és 58 mm lehet a látható tok szélessége. Az Internorm új fejlesztésű ablaka merőben eltér az eddig megszokott ablakoktól, hiszen nincs körben azonos profil, amely belóg a látótérbe, és így zavartalan kilátást biztosít. A profilszélességek és a profilkiképzések variálhatóak, ez akkor jelent előnyt, amikor a padló síkjáig érő üvegfelületet szeretnénk beépíttetni.
A kialakítás sokfélesége

A Generation XL sokféle lehetőséget biztosít az üvegfelület kialakítására. Alkalmazhatunk lépcsős vagy sarokcsatlakozással kialakított üvegeket. Az ablakot 93 mm-es profilmélységgel gyártják, így kiválóan kombinálható az Edition termékekkel. A zavartalan kilátást a nagy felületű üvegtábla túllógása biztosítja.
A Generation XL többek között integrált ablakszárnnyal is megvásárolható. Egy- és kétszárnyú ablakok mind a három Internorm Edition designvariációban beépíthető. Ez akkor fontos, ha nagyfelületű fix üvegezésnél a szellőztetést meg kell oldani.

Szállítás, beépítés

Mivel hatalmas üvegfelületről van szó, az Internorm az üveget és a tokot külön szállítja: az összeillesztés a helyszínen történik. Jó tudni, hogy az üveg súlya akár az egy tonnát is elérheti, így a szállítás igen nagy körültekintést igényel. Beépítésnél a szakemberek nedves üvegezési technikát alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy az üveget kívül-belül mindig szilikonozni kell a szerkezeten. Így a rögzítés biztonságos és időtálló.


További információ:
Internorm Ablak Kft.
1037 Budapest,
Montevideo utca 5.
Tel.: 06-1/231-2050
Fax: 06-1/231-2081
E-mail: internorm@internorm.hu


Kapcsolódó linkek:

Internorm Ablak Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest