Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.05.26.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Nem minden ''drájvit'', ami hőszigetel...

Gyártói hírek - 2007-08-09 12:00:22


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Hőszigetelési kiskáté három fejezetben (I.)

Tudták, hogy a rotring, a xerox, a lézer, de még a fagyasztot termékek megnevezésére használt mirelit szavunk is egy-egy termék tulajdonneveként kezdte?
A nyelvészek köznevesülésnek címkézik azt a folyamatot, amikor egy márkanév egy egész fogalomkör jelévé válik. A hazánkban elsőként megjelenő polisztirolhabos hőszigetelő rendszer mára a köznyelvben a homlokzati hőszigetelő rendszerek megnevezésére széles körben használják. Anélkül, hogy a nyelv természetes folyamataival szembe kezdenék haladni, azt azért érdemes tisztázni, hogy a hőszigetelő rendszerek fogalma pontosan mit is foglal magában. A témát fejtegető sorozatunkban - a hőszigetelési rendszereket gyártó Baumit Kft. szakmai anyagai alapján - szót ejtünk arról, hogy napjainkban milyen anyagok és rendszerek azok, amelyekkel energiatakarékosan, azaz olcsón és komfortosan biztosíthatjuk lakóterünk, munkahelyünk egyenletes hőmérsékletét.

Miért is kell hőszigetelni?

Alapvető elvárás egy épülettel szemben, hogy a belső térben nagyjából állandó hőmérsékletet tartson, legyen kint akár csikorgó fagy, vagy rekkenő hőség. Ha egy épületszerkezetnek nincsen semmiféle hőszigetelő képessége (pld. egy sátor), akkor ott a belső hőmérséklet szinte azonnal követi a kinti környezet változásait.

Egy jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazásával kellemes lakóteret biztosítunk, energiát, és ezzel pénzt takarítunk meg, védjük környezetünket a kisebb energiafelhasználással és káros-anyag kibocsátással. Hőszigetelt házban komfortérzetünk javul azáltal, hogy csökken a fal és a belső helyiségek levegőjének hőmérsékletkülönbsége. Ez kellemesebb hőérzetet biztosít, nem szenvedjük a falak hideg sugárzását, és alacsonyabb levegő hőmérsékletnél is kellemesen érezzük magunkat.

A környezetbarát és energiatudatos gondolkodás egyéb jelentős előnyökkel is jár. Védjük az épület teherhordó szerkezetét az esetleges külső hatásokkal szemben, csökkentjük azt a hőingadozási intervallumot, amit a tartószerkezetnek el kell viselni. Megfelelő vastagságú hőszigetelés alkalmazása esetén elkerülhetjük az épületszerkezet külső oldalának fagypont alá hűlését, így is növelve épületeink élettartamát, és javítva az épület hőtároló képességét. Elkerülhetjük a hőhidak, és ezzel együtt a penészfoltok kialakulását.

A hőszigeteléssel nem csupán a falazat épületfizikai tulajdonságait (hőszigetelő és hőtároló képesség) javítjuk nagymértékben, de egyben elvégezzük új építésnél a teljes homlokzati kialakítást, felújítás esetén pedig a teljes homlokzat felújítását.


Bővebb információ:
Baumit Kft.
2510 Dorog, Baumit út. 1.
Tel.: 06-33/512-910
Fax: 06-33/512-950
E-mail: baumit@baumit.hu


Kapcsolódó linkek:

Baumit Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest