Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.13.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Biztonság és komfort a tetőtérben

Gyártói hírek - 2008-04-08 17:21:53


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A tetőtéri ablakok elhelyezkedésük révén fokozottan ki vannak téve az időjárás hatásainak. A tető síkjában összetettebb feladat megfelelni a nyílászárókkal szemben támasztott követelményeknek, mint a hagyományos homlokzati típusok esetében. A FAKRO olyan komplett rendszert kínál, amelynek alkalmazásával a tervezőtől a kivitelezőn keresztül a megrendelőig mindenki teljes biztonsággal alkalmazhat tetőtéri ablakokat. Mindezt ráadásul úgy, hogy az egyedi megoldásoknak köszönhetően az elképzeléseket a megszokottól tágabb határok között lehet megvalósítani.

Az elmúlt 18 évben a 100%-os lengyel magántulajdonban lévő FAKRO a világ második legnagyobb tetőtéri ablak gyártójává nőtte ki magát. Az európai országokon kívül az amerikai kontinensen és Ázsiában is megkezdődött a forgalmazás. Jelenleg a gyár 2700 alkalmazottal, több, mint 70.000 m2-en a világ tetőtéri ablak termelésének 15%-át adja.

FCS típus
A FAKRO cég a folyamatos innovációnak és a vevői igényekhez való maximális alkalmazkodásának köszönheti a sikereit. Az elmúlt években számos elismerést és díjat kapott a különböző kiállításokon és szakmai fórumokon.

A gyártás során a faszerkezet hosszú és kifinomult folyamat végén nyeri el végleges formáját. A kiváló minőségű borovi fenyő alapanyagot szigorú szabályok alapján válogatják, majd a megfelelő szárítási idő után rétegragasztott eljárással teszik tökéletesen formatartóvá. A vákuumos impregnálás után a kész faszerkezet végleges, kétszeres lakkréteget kap, így a leginkább veszélyeztetett, a fa rostjaira merőlegesen elvágott részek is védelmet kapnak a nedvesség ellen.

FTT típus
Az alaptípusú, 4-16-4-es rétegrendű, argongázzal töltött alacsony emissziós bevonattal ellátott hőszigetelő üvegezés (Uüveg=1,0 W/m2K) mellett bármilyen extra üvegezéssel is rendelhetők tetőtéri ablakok, mivel a hőszigetelő üvegezés házon belül készül.

Változó klímánknak köszönhetően egyre gyakoribb jelenség a tetőtéri ablakokat próbára tevő jégeső. A Fakro gyár alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez minden Fakro ablaktípusba edzett külső üvegtáblát szerel a felhasználók biztonsága érdekében. A Fakro Magyarország Kft., a Fakro termékek hivatalos magyarországi forgalmazója az edzett üvegre jégkár ellen élettartam garanciát vállal az ablak egész szerkezetére vonatkozó 10 év garancián felül.


V40P típus
Mind a billenő, mind a felnyíló-billenő ablakok vasalata lehetővé teszi a külső üvegfelület egyszerű tisztítását az ablakszárny 180º-ban történő átfordításával. A felnyíló-billenő ablakok új generációja, az FPP preSelect® típus a FAKRO egyedülálló fejlesztése. Az ablakszárny a felső tengely körül 35o-ban nyíló, bárhol megállítható. A teljesen új fejlesztésű vasalatának köszönhetően a felső- és középső tengely körüli nyitás változtatása kényelmes és elegáns: a tokszerkezet belső részének bal oldalán található kapcsoló átváltása után az ablakszárny újbóli kinyitásával a nyitásmód megváltozik.

Egyre népszerűbb az ún. térdfal-ablak rendszer, ahol egy tetősík ablak kapcsolódik egy, a parapetben elhelyezett függőleges ablakhoz közös burkolókerettel, különleges hangulatot kölcsönözve a tetőtérnek.

FPP PreSelect típus
Lehetőség van a megszokottól eltérő megoldások alkalmazására is. A 14 standard ablakméreten felül bizonyos határok között bármilyen extra méretű ablakot el tud készíteni a gyár. Mind a faszerkezet, mind a burkolókeret bármilyen RAL színben rendelhető, ezen kívül bármilyen formájú fix felülvilágító ablak tetősík-ablakkal való összeépítésére is lehetőség van.

A FAKRO termékek rendelkeznek a jelentősebb európai minőségi tanúsítványokkal, Magyarországon az ÉMI által kiadott ÉME-vel, és megfelelnek az európai és magyar szabványoknak.

Az idei Construmán a FAKRO Magyarország Kft. számos újdonságot mutat be. FTP Electro elnevezéssel kerül a piacra a Fakro integrált elektromos távműködtető rendszere. A beépített elektromos vezérlési rendszer a tetőtéri ablak mellett két árnyékoló és különböző érzékelők (esőérzékelő, szélérzékelő) működtetésére képes. Az új, V40-es automata szellőzőrendszer a külső légnyomás változásának megfelelően szabályozza a bejövő levegő mennyiségét, így egyenletes légbeáramlást biztosít. A tavaly bemutatott többkamrás alu-műanyag profilból készült tetőtéri ablak termékskála kibővül a felnyíló-billenő változattal. A térdfal-ablak rendszer alsó tagja oldalra nyíló, bukó nyitásmóddal és fix változatban kapható. FSP füstelvezető ablakkal. Az egyik legérdekesebb fejlesztés az íves tetőszerkezetek vonalát követő, íves faszerkezettel és üvegezéssel készült FCS típus. A padlásfeljáró palettán az eddig ismert faszerkezetű, hőszigetelt LWS és LWK típusok és az LSF fém tűzgátló változat után bemutatkozik a fából készült, extra hőszigetelésű LTK Thermo és a szintén fából készült LWF tűzgátló típus.


További információ:
FAKRO Magyarország Kft.
1113 Budapest, Diószegi út 54/a
Tel.: +36 1 365-1432
Fax: +36 1 365-1433
e-mail: fakro@fakro.hu


Kapcsolódó linkek:

FAKRO Magyarország Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest