Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.04.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Komfort hosszú távon

Gyártói hírek - 2008-06-19 11:03:20


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Az energiatakarékosság mellett fontos szempont, hogy olyan minőségi építőipari termékek kerüljenek beépítésre, amelyek speciális műszaki megoldásaik révén hosszú távon nyújthatnak komfortos megoldást.

A Roto a tetőablakok terén is innovatív megoldásokat kínál az építkezőknek. Erre példa a 735 TOP speciálisan billenő ablaka.

Korábban a tetőablak egyet jelentett a középső billenési pontú típusokkal, amelyek kinyitásakor az ablak szárnyának felső része a lakótérbe nyúlik be. Ennek a megoldásnak két fő hátránya van, egyrészt az ablak nyitott állapotban teret vesz el a többnyire egyébként is szűkös tetőtérből. Másrészt ennek a nyitásmódnak a következtében az ablakfelületnek ténylegesen csak a felét használhatjuk, ha ki akarunk nézni a nyitott ablakon.
Ezzel szemben ma már vannak olyan korszerű nyílászárók, amelyeknek a billenési pontja nem középen, hanem az ablak felső részén található, így nyitáskor nem vesz el teret a hasznos lakótérből.
A Roto által kifejlesztett egyedülálló megoldásoknak köszönhetően nem kell az ablakot túl magasra tenni, mégis kényelmes hozzáférést biztosít az ablakhoz.

Ezeken a típusokon is a gyártótól már jól megszokott praktikus és többfunkciós alsó kilincset találhatjuk, amelynek segítségével egyetlen mozdulattal érhetjük el az ablak összes funkcióját, beleértve a kétfokozatú résszellőzést és a külső tisztántartást nagyban megkönnyítő tisztítóállást is. Elfordításával a szárny 3 ponton záródik a tokhoz, amely stabil, tartós és betöréssel szemben is ellenállóbb megoldást jelent.

A 735 TOP nyílászárók fa és műanyag kivitelben is kaphatóak. Előbbi esetében a szárny, illetve a tok impregnált, két rétegben lakkozott, felületkezelt és rétegragasztott északi fenyőből készül, míg utóbbi esetében mindkét elemet három légkamrás, nagyszilárdságú műanyag profil alkotja, amelynek hidegen hengerelt acélmerevítés ad biztos tartást. A 735 TOP speciálisan billenő ablakok 20-tól egészen 65 fokos dőlésszögű tetőre is beépíthetők, nyitási szögük pedig minden esetben 38 fokos. Az ablaküveg 4 mm-es ESG biztonsági üvegből készül, belül pedig 4 mm-es float üvegből, amelyek között 16 mm-es légrés található. Az összesen 24 mm-es üvegezés hőátbocsátási tényezője 1,1 W/m2K, hanggátlási értéke pedig minimum 30 dB.

További információ a termékekkel, Roto szolárrendszerekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a www.roto.hu és a tetoablak@roto-frank.com címen kérhető


Kapcsolódó linkek:

ROTO ELZETT Vasalatkereskedelmi Kft./Tetőablak üzletág
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest