Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2019.08.25.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Épületek szerkezeti dilatációs kialakítása: MIGUA profilok

Gyártói hírek - 2008-08-28 11:58:11


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Az egymás mellé kerülő építményeket, építményrészeket szerkezeti dilatációs hézag kialakításával szükséges egymástól elválasztani vagy adott esetben azokat egymással összekötni. A megoldás jellemzően a méreteiket tekintve nagyobb építmények, helységek esetén, illetve a kialakításuk szerint különbözően megvalósított, és egymás mellé kerülő építményrészeknél jellemző. Funkciójuk szerint a szerkezeti dilatációs hézagokon kívül ki szükséges alakítani még csatlakozóhézagokat is pl., hidegburkolatok esetén a függőleges felületek élcsatlakozásainál.

Dilatációkkal szemben támasztott követelmények a következők lehetnek: szükség szerint két- vagy háromdimenziós mozgások felvételére legyenek alkalmasak, illetve megfelelően vízzáróak, terhelésállóak legyenek, és tartósan bírják az őket érő különböző fizikai és vegyi hatásokat, ne tömődjenek el, stb... A műszaki elvárások mellett természetesen a dilatációk esztétikailag vonzó megjelenési igénye is fontos kritérium.

A MIGUA GmbH már több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a dilatációs profilok fejlesztésében, készítésében és forgalmazásában. Az építőipar e különleges területére szakosodott és ott piacvezetőnek számító cég a háromszáznál is több fajta hagyományos kialakításain kívül egyedileg értékeli az előre nem tervezett, vagy az építéshelyszínen különlegessé vált helyzeteket, és részletrajzok, helyszíni fényképek alapján megoldásokat biztosít azokra. Profiloknak az olyan speciális elemekkel, mint sarkokkal, kereszteződésekkel, ívekkel, szintváltásokkal, toldásokkal történő összekapcsolásaikat a helyszínen lehetséges összeállítani, vagy ezeket kérésére gyárilag előszerelik.

A MIGUA hagyományos építési termékvonalának számító Expansion Joint System-e a padlón, falakon és mennyezeteken kialakított, akár 20 cm szélességű dilatációkkal foglalkozik. Kerámia vagy természetes kővel burkolt esztrichen vagy öntött aszfalt aljzaton, klinkerrel burkolt felületeken jelentenek megoldásokat akár nagyterhelésű gyalogosforgalom esetén is. A profilok a perforált hordozó részük miatt jól rögzíthetők, és bármikor kicserélhetők a leginkább speciális gumiból, ritkábban fémből készített betéteik a fém keretben.

A Migutrans rendszerbe tartozó, teljesen fém anyagok felhasználásával készített dilatációs profilok akár a legjelentősebb igénybevételeket okozó villástargoncás, emelőbékák és egyéb járművek használatai esetén is beépíthetők.

A Migutan rendszer a vízszigetelés követelményének megfelelő dilatációk kialakításainál (parkolóházak, rámpalehajtók, mélygarázsok, gyalogoshidak) alkalmazhatók, mivel a vízszigeteléssel összeépíthető profilokat tartalmaz.

A Migupren rendszer elemeivel még a jelentősen különböző tömegű vagy jellegű építmények – pl. síkszerű és nagyon magas – hőtágulási és mozgási különbségeiből eredő eltérések is áthidalhatók. Emellett vízszigetelésekkel is összeépíthetőek. Kifejezetten ajánlottak a lapostetők hidegburkolataihoz, illetve a terasztetők akár a földben maradó, gyökérálló dilatációs megoldásaiként is.

A MIGUA profilokkal végzett, szakszerű épületszerkezeti dilatálás legutóbbi példáira szolgálnak a MOM park új építményei (2006.-2007.), az Örs Vezér téri Sugár üzletközpont felújítása (2007.) és az ERSTE Bank jelenleg kivitelezés alatt lévő szentendrei úti irodaháza (2008.). A szerkezetek megerősítéseit érintő részletes megoldások, és műszaki tanácsadás miatt forduljon a MAPEI Kft. Műszaki Ügyfélszolgálatához, ahol személyes szaktanács-adással is segítjük a szakembereket, magánépíttetőket.


További információ:
Mapei Kft.
2040 Budaörs, Sport utca 2.
Info telefon: 06-40-4MAPEI (06-40-462734)
Fax:(23)501-666
E-mail: mapei@mapei.hu


Kapcsolódó linkek:

Mapei Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2019. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest