Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.03.29.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Ruukki tálcás és sávos homlokzatburkolati rendszerek

Gyártói hírek - 2008-10-03 09:30:56


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Az acél anyagú szerelt homlokzatburkolatok számos előnnyel rendelkeznek: tartósak, időjárásállók, gyorsan és gazdaságosan kivitelezhetők, az épületnek karakteres, modern megjelenést adnak. Garantálja mindezt az acél alapanyag is, amely szilárd, méretpontos, tartós és – nem utolsósorban – újrafeldolgozható. A Ruukki burkolati rendszerei azonban mindezen kívül további kedvező tulajdonságokkal is rendelkeznek. A garantált felületi és anyagminőség mellett a rendszer rugalmasságát kell kiemelnünk: az elemek egyedi méretben is megrendelhetők, ami új épületek esetében kötöttségektől mentes tervezést, felújítások (jellemzően: utólagos hőszigetelések esztétikus elfedése) esetében pedig a meglevő raszterhez való alkalmazkodást tesz lehetővé. Ugyancsak rendelhetők olyan elemek, amelyek segítségével a nyílászárókhoz, illetve más anyagú falfelületekhez való csatlakozás megoldható. A különböző mélységű és színű homlokzati elemek variálásával pedig nem csak műszakilag, hanem esztétikailag is egyedivé tehetők a Ruukki rendszereinek felhasználásával készített homlokzatok.
Az alábbiakban két rendszert mutatunk be: a Ruukki RSP (tálcás) és a Ruukki CL (sávos) homlokzati megoldásokat.

A Ruukki RSP rendszer
Az RSP homlokzatburkoló kazetták négy élük mentén meghajlított, téglalap, illetve négyzet alakú tálcák. Ezeket a homlokzatra erősített tartósínekre csavarozzák. Anyaguk jellemzően Ruukki PVDF-festékbevonatos acél, de készülhetnek Cor-Ten acél, rozsdamentes acél, alumínium vagy réz alapanyagból is. A megrendelők igen széles színskálából választhatnak; és valódi különlegességek a Rautaruukki gyöngyházfényű bevonatok, amelyek úgynevezett „sokrétegtechnikával” készülnek.
A rögzítés módja szerint kétféle rendszert különböztethetünk meg, a látszó és rejtett csavarozásút. Ezen csoportok belül is különböző típusokat. Ezek a megoldások nem csak a homlokzati megjelenésükben különböznek, hanem egy rendkívül fontos műszaki tulajdonságban is: a hőmozgást különböző mértékben tudják felvenni ezek a szerkezetek.
A tálcás homlokzati elemek esetében a legfőbb minőségi kritérium az egyenletesen sík felület, ami jórészt az anyagvastagságtól függ. Ez a Ruukki RSP rendszer esetében legalább 1 mm, de a tálca rövidebb oldalának hossza függvényében növelése szükséges.

A Ruukki CL rendszer
A CL rendszer lamellákból, azaz hosszanti éleik mentén hajlított, sík felületű (az RSP tálcákkal azonos anyagú) lemezsávokból áll, melyeket függőlegesen elhelyezett tartóprofilokra rögzítenek. A profilozott elemszélek egyrészt a rögzítés elrejtését szolgálják, másrészt a homlokzaton megjelenő erőteljes vízszintes vonalazással sajátos karaktert kölcsönöznek az ilyen épületeknek. A lemezsávok hossza maximum 4000 mm-ig tetszőlegesen változhat, mélységük és magasságuk típusonként változó.
Mind az RSP mind a CL rendszer esetében rendelkezésre állnak azok a műszaki segédletek, csomóponti megoldások, amelyek a különböző részletek – sarkok, lábazatok, attikák, nyílászáró-csatlakozások stb. – tervezéséhez, illetve kivitelezéséhez is szükségesek, valamint az ezek megvalósításához szükséges valamennyi rendszerelem is elérhető a Ruukkinál.


További információ:
Ruukki Hungary Kft.
1037 Budapest, Montevideo utca 16/B.
Tel.: +36 1 501 3200, Fax: +36 1 501 3290
E-mail: ruukki.hungary@ruukki.com


Kapcsolódó linkek:

Ruukki Hungary Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest