Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.03.29.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Az ideális tetőtéri ablak

Gyártói hírek - 2008-10-01 12:09:14


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A VELUX tetőtéri ablakok már 22 éve díszítik a középületek és családi házak tetőit a felhasználók elégedettsége mellett. Kiváló minőségüket a több mint 60 éve gyűjtött tapasztalat, a folyamatos fejlesztés és tökéletesítés garantálja. A GGL 3073 tetőtéri ablakokban testet öltenek mindazok az tulajdonságok és elvárások, melyek ezt az ablaktípust a magyar piacon ideális tetőtéri ablakká tehetik.

Esztétikus és tartós
A GGL típusú tetőtéri ablak fafelülete nemcsak esztétikus, de tartós is, megjelenése időtálló lesz minden épületben. A tok és a szárnyszerkezet egyaránt rétegragasztott I. osztályú fenyőből készül. A válogatott alapanyagokat gomba- és rovarölő szerrel kezeljük, majd a fa természetes deformációjának kiküszöbölésére rétegragasztással tesszük a különböző erőhatásokkal szemben ellenállóvá, tartóssá.

Pontosan záródik
A vetemedésmentes faszerkezet pontos záródást tesz lehetővé éveken át.

Beépített szellőzőnyílással rendelkezik
A lakóterekben, munkahelyeken a jó közérzetet nagymértékben befolyásolja a levegő oxigén- és páratartalma. A GGL ablak beépített szellőzőnyílással készül, mely az ablak teljesen zárt állapotában is biztosítja a megfelelő légáramlást (mérettől függően 5,7-14,5 liter/s). Ily módon lehetővé válik, hogy bármilyen időjárási körülmények között friss levegő keringjen a tetőtérben.

Energiát takarít meg
A 73-as ún. biztonsági üveg kiváló U-értéket biztosít (Uüveg=1,1 W/m2K), egyben jelentős energiaátbocsátó képességgel rendelkezik. Télen lehetővé teszi a napenergia hasznosítását (teljes napenergia-átbocsátási tényezője g=0,54), és egyúttal különösen pozitív hőháztartást biztosít az épületben költségráfordítás nélkül. Ezt egy ultravékony, nagy hatékonyságú, aktív nemesfém-réteg biztosítja, mely a hőszigetelő szerkezetben az üvegtáblák közötti légrés felé néző felületen helyezkedik el. A fény és a napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe, ezzel szemben az épületben keletkezett meleg belül marad.

Kiváló víz- és légzárású
A szárnyon körbefutó extra gumitömítések kiváló víz- és légzárást és jobb hanggátlást biztosítanak.
A tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti csatlakozás ideális kialakítása érdekében a VELUX BFX alátétfóliáját és BBX párazáró fóliáját javasoljuk. Az alátétfólia kifelé páraáteresztő képességgel rendelkezik, ám a tetőtér irányába nem engedi be a nedvességet. A párazáró fólia használatával kiváló lég- és párazáró csatlakozás alakítható ki és megelőzhető a körülfóliázás elmulasztása vagy elégtelensége miatt oly gyakori beázás és szerkezeti károsodás. Mindkét termék a tetőtéri ablakok méretében külön kapható.

Évek múlva akár elektromosan is működtethető
Az elektromos távműködtetők utólag is bármikor felszerelhetők, így a kényelem tovább fokozható. A távműködtetőkkel az ablakok és a rájuk szerelt elektromos árnyékolók egy gombnyomással vezérelhetők, időzítő segítségével programozhatók és a személyes beállítások további számtalan előnyét kínálják. A többfunkciós irányítási rendszer része az esőérzékelő, mely a bentlakók távolléte esetén is automatikusan zárja az ablakokat és védi az értékeket.

Kint rekeszti az utca zaját
A GGL 3073 tetőtéri ablak kiváló hangszigetelőképessége zajos környezetben is a nyugalom záloga. Az üvegszerkezet asszimmetrikus felépítése (2x3 mm – 14 mm – 4 mm rétegrend) 35 decibeles hangvédelmet biztosít, s ez az érték egy forgalmas út mellett vagy egy zajos városi lakásban megfelelő lehet.

Biztonsági üvegezésű
Az ablak extrán edzett külső üvege ütésálló, ellenáll a jégesőnek, hótehernek is. A két 3 mm vastag üvegtáblából álló belső, rétegragasztott üveg maximális biztonságot nyújt üvegtörés esetén, mert az üvegtábla nem hullik darabjaira.

könnyen tisztuló easy-to-clean bevonat
Önmagát tisztítja
Könnyen tisztuló (easy-to-clean) bevonata a háziasszonyok álma – egyáltalán nem, vagy csak ritkán kell a külső üveget tisztítani. E különleges tulajdonságot a külső üvegfelületre felvitt speciális bevonat biztosítja, melyet az ablakot érő természetes fény aktivál. Az üvegre rakódott természetes szennyeződés fellazul, az esővíz ezután könnyedén lemossa.
További információ:
VELUX Magyarország Kft.
1031 Budapest, Zsófia u. 1-3.
Tel.: (06-1) 436-0601, Fax: (06-1) 436-0605
E-mail: velux-h@velux.com
Web: www.velux.hu vagy www.termektarplusz.com


Kapcsolódó linkek:

VELUX Magyarország Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest