Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.03.29.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Hangszigetelő ovisok

Gyártói hírek - 2010-01-13 15:28:23


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Németországban, Ausztriában és Svájcban a hangoskodó gyerekek, ha nem hallgatnak a tanárnéni "Csend legyen!" felszólítására, hamar azon kaphatják magukat, hogy ragasztót és hangszigetelő paneleket nyomnak a kezükbe, és a napközi foglalkozás keretében maguk gondoskodhatnak a hangszigetelésről. A nevelők és tanárok idegrendszerének védelmére a BASF sietett egy Abacustica® nevű, rendkívül könnyen felhelyezhető hangszigetelő csomaggal.
A pakkban megtalálhatók a BASF melamin gyantából készült, Basotect® elnevezésű paneljei, az ezekhez való ragasztó és egy kis leírás arról, hogyan is szigeteljünk. A rendszer felszerelése pofonegyszerű, pikk-pakk felhelyezhetik szülők, tanárok, akár a gyerekekkel együtt. Az Abacustica® környezetbarát, tűzálló termék, és az egészségre nézve is abszolút biztonságos. Sajnos még csak Ausztriában, Németországban és Svájcban kapható.

Iskolai zajártalom
A tantermek többsége sajnos erősen visszhangzik, mivel a hanghullámok visszaverődnek az ablakokról és a beton felületekről. Ha egy tanteremben egyszer zaj lesz, akkor az csak felerősödni tud, mert még hangosabban kell beszélnünk ahhoz, hogy elnyomjuk a visszhangzást. A „közérthetőség kedvéért” csökkenteni kell a visszhangot és persze nem árt a zajt is redukálni. A Basotect® panelek garantálják, hogy a hanghullámok ne verődjenek vissza, mivel azok eloszlanak a lapok nyitott pórusú szerkezetében. A rendszer öszeállításához nincs szükség bonyolult mennyezeti megoldásokra, és mivel „Csináld magad!”-termékről van szó, mostantól a szakiparosok is bonyolultabb feladatok után nézhetnek. A pillekönnnyű, világosszürke hangelnyelő panelek hajlékony habból készültek, a megfelelő ragasztóval pedig gyakorlatilag minden falfelületre, sőt még a mennyezetre is felrakhatók. A csomaghoz mellékelt kisokos tanácsot ad arra vonatkozóan, hogy a különböző szobákban, termekben hogyan érhető el az optimális hangszigetelő hatás. Aki elakadna, vagy hajszálpontos számításokat szeretne végezni az egyes helyiségek optimális hangszigetelésével kapcsolatban, még egy online kalkulátort is igénybe vehet.

Németországban egy óvónő majd’ megőrült a zajtól
Az új hangszigetelő paneleknek köszönhetően a németországi Bensheimben lévő Szent Albert óvodában egy nap alatt sikerült felére csökkenteni az óvónők számára már-már elviselhetetlen zajszintet. “Habár az óvoda 2004-ben látszatra takaros, elegáns épületbe költözött, a magas famennyezet, a nagy üveg- és betonfelületek miatt hamar bebizonyosodott, hogy az épület ebben a formában alkalmatlan lesz óvoda működtetésére. Felraktuk a paneleket, s nem hittünk a fülünknek: a zaj egyszerűen megszűnt. Még azt is hallani lehetett, mikor a gyerekek és a nevelők megkönnyebbülten felsóhajtottak " – mesélte az óvoda igazgatónője. Az Abacustica® installálása utáni mérések igazolták, hogy a hangszigetelt szobákban a beszédérthetőség szintje már megfelel a DIN 18041-es szabványnak (a hallhatóságra vonatkozó előírás, kis-közepes szobák esetében). Végre csend lett.

A termékről további információk a www.abacustica.com weboldalon találhatók, de válaszolni fognak az abacustica@basf.com mailcímre postázott kérdésekre is. Az Abacustica® hangszigetelő csomagot a BASF minősített partnerein keresztül forgalmazza.

A BASF Magyarországon
A BASF Hungária Kft., amely a BASF SE leányvállalataként Magyarország jelentős vegyipari cégei közé tartozik, 1991 óta önálló kereskedelmi vállalatként működik. 2006-ban történt a Degussa építőipari kemikália üzletágának akvizíciója, ezt követően a hazai érdekeltség immár BASF Hungária Kft. építési vegyianyag divíziójaként folytatja üzleti tevékenységét. A cégcsoport harmadik hazai vállalata, a solymári Elastogran Kemipur Poliuretán System Kft. termelő tevékenységet is folytat. A BASF három hazai leányvállalata jelenleg 133 főt foglalkoztat. A BASF Magyarországon 2007-ben 175,6 millió eurós árbevételt realizált, amely 2006-hoz képest 13 %-os növekedést jelent.
További információk a BASF magyarországi tevékenységéről a www.basf.hu weboldalon érhetők el.

Információk a BASF-ről
A BASF a világ vezető vegyipari vállalata: A Vegyipari Vállalat. Termékválasztéka a vegyszerektől és a műanyagoktól a speciális adalékokon, mezőgazdasági termékeken és finomvegyszereken át a nyersolajig és földgázig terjed. A BASF megbízható partnerként igyekszik hozzájárulni szinte minden iparág szereplőinek sikeres működéséhez. Forradalmian új termékeivel és intelligens megoldásaival a BASF fontos szerepet játszik az igazán fontos globális jelentőségű ügyek, mint például a környezetvédelem és klímaváltozás, energiahatékonyság, élelmezés és mobilitás megoldásában. 2008-ban a BASF forgalma meghaladta a 62 milliárd eurót, és mintegy 97.000 alkalmazottat foglalkoztatott. A BASF részvényeivel a frankfurti (BAS), londoni (BFA) és zürichi (AN) tőzsdén kereskednek. További információk a társaság hivatalos weboldalán, a www.basf.com weboldalon találhatók.


A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest