Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.12.01.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Red dot díjat nyert a VELUX fénycsatorna

Gyártói hírek - 2010-05-07 11:47:42


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A VELUX Cégcsoport és Ross Lovegrove, világhírű dizájner alkotta csapat nyerte idén a red dot design award „best of the best” díját formatervezési koncepció kategóriában. Lovegrove fénycsatornája modern, kifinomult új termék, amely stílusosan visz a tetőn át természetes fényt máskülönben csak villannyal megvilágítható helyiségekbe.

A VELUX Cégcsoport először 2005-ben kezdett fénycsatornákat forgalmazni, azóta Európában ezen a területen is piacvezetővé vált. A fénycsatornát olyan, kisebb alapterületű terekbe tervezték, ahol a tetőtéri ablakok beépítése nem kívánatos vagy nem lehetséges, és ahol az egyetlen alternatíva az elektromos megvilágítás lenne. A fénycsatornán keresztül egyszerűen jut természetes fény az elzárt belső terekbe, hozzájárulva a kellemes közérzetet kialakításához.

„A VELUX tetőtéri ablakok alapvető tulajdonsága, hogy természetes fényt visznek az emberek életébe, így fénycsatorna termékcsaládunk magától értetődő módon született meg. Lovegrove új, díjnyertes alkotása a felhasználókat teljesen újszerű módon részesíti a természetes fény élményében. Ez a standard fénycsatorna választékot kiegészítő dizájn termék olyan, mint egy természetes fényt adó lámpa, amelyben a nap a villanykörte. Ezzel az energiaforrással a kinti világ egy kis részét magunkkal vihetjük a belső térbe, egyúttal élvezve Ross Lovegrove világszínvonalú formatervezését” – mondta Jens Rasmussen, a VELUX Cégcsoport új termékek részlegének igazgatója.

Lovegrove arról híres, hogy új anyagokkal dolgozik, és a legmodernebb technológiákat alkalmazza. Emellett a zöld és a fenntartható tervezés népszerűsítésével is foglalkozik. Legújabb terméke, a VELUX fénycsatorna by Lovegrove is ezt az irányt képviseli. A VELUX fénycsatornák kiegészítője az új szórótest, amely a helyiségben különleges fényjátékot alakít ki, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a felhasználó önmaga állítsa be a fény irányát.

„A napfény használatának koncepciója, és az, hogy azt az otthonokba vigyük, inspirálóan hatott rám. Úgy gondolom, hogy a formaterv igazán egyszerű és letisztult, így a társadalom széles rétegeihez juthat el. A fénycsatorna önmagában is gyönyörű, maradandó értéket képviselő termék, az általam tervezett dizájn egyszerűen csak elegánsan és univerzálisan kiemeli ezeket a tulajdonságokat.” – nyilatkozta Ross Lovegrove.

A VELUX fénycsatorna by Lovegrove 2010 júniusában kerül forgalomba, azonban már most kétszeres díjnyertes termék. A prototípust 2009 novemberében mutatták be a legnagyobb nemzetközi építőipari kiállításon, a párizsi Batimaton, ahol a formatervezési versenyen bronzérmet kapott. A díjat olyan vállalatok kapják, ahol a termékfejlesztés dizájnerek bevonásával történik.

A 2010-es red dot díjra 57 ország 1636 cége nevezett 4252 pályaművel, amelyeket nemzetközi zsűri bírált el három kategóriában. Ebben a mezőnyben szerepelt kiválóan a Lovegrove tervezte fénycsatorna. A VELUX Cégcsoport nagy örömmel fogadta az elismerést, különösen azért, mert ez azon kevés eset egyikében történt, amikor külsős formatervezővel működött együtt. A cég jövőképébe, amelyben a fenntartható életmód jegyében a kedvező energiahatékonyság, a napnak mint megújuló energiaforrásnak a használata és a beltéri klíma minőségének javítása szerepel, Ross Lovegrove személye tökéletesen illeszkedett, így nem volt kérdés, hogy őt kérje fel az együttműködésre.


HÁTTÉRINFORMÁCIÓ
A red dot design award 1995 óta létezik. Megalapítása az első európai design center, a német „Design Zentrum Nordrhein Westfalen” nevéhez fűződik. Ma pedig az egyik legnagyobb, legelismertebb és legszínvonalasabb nemzetközi megmérettetés. A red dot díj eredetileg red punkt díj néven vált ismertté. A díjra 3 kategóriában (termék dizájn, kommunikációs dizájn, dizájn koncepció) lehet nevezni.


Kapcsolódó linkek:

VELUX Magyarország Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest