Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.14.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Már az új otthonában karácsonyozhat a vörösiszap károsult család

Gyártói hírek - 2010-11-29 10:24:25


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Kétszer ad, aki gyorsan ad – tartja a népi mondás. Különösen igaz ez akkor, ha télen fedél nélkül maradt családokról van szó. A vörösiszap katasztrófa következtében otthontalanná vált egyik kolontári család új családi házának felépítését nagymértékben meggyorsítja a Wienerberger innovatív POROTHERM Profi DRYFIX téglatechnológiája, így a karácsonyt már új otthonukban ünnepelhetik. A télen megkezdett építkezésekhez ugyanis nem elég a dolgos kéz és a segítő szándék, jól jön egy olyan falazási technológia, amelynek segítségével mínusz 5 Celsius fokban is, a hagyományoshoz képest jóval gyorsabban épülhet a fal.

A 2010. október 4-én bekövetkezett súlyos környezetkárosító és emberéleteket is követelő katasztrófa után november végére a térség helyreállítása, a lakhatatlanná vált lakóházak újjáépítése is megkezdődött. Néhány család arra az elhatározásra jutott, hogy a vörösiszap által elöntött területet hátrahagyva, másik településre költözik és kezd új életet. A Kolontáron élő Völler család - akiknek házát elsőként söpörte el az iszap-ár - is úgy döntött, hogy Kislődön folytatja tovább életét. Új otthonuk felépítése széleskörű összefogással valósul meg, így a térségben a károsultak számára elsőként felépített házba rekordidő alatt költözhetnek be.

A ház kivitelezője a Market Építő Zrt., aki a családi ház falazatához a Wienerberger Téglaipari Zrt. innovatív POROTHERM Profi DRYFIX termékét és technológiáját választotta. Ez a termék és falazási technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos falazási technológiákhoz képest jóval gyorsabban, téli építkezési viszonyok között is épülhessen a fal. A technológia ugyanis a hagyományos habarcsolástól eltérően egy speciális ragasztóhabot használ a felfekvő felületükön síkra csiszolt téglák összeragasztásához. A fagypont alatt is megbízhatóan használható Profi DRYFIX ragasztóhab alkalmazása jelentősen lerövidíti a falazás munkafolyamatát, valamint használatával a falazatba bevitt nedvesség is jóval kevesebb lesz. Nem kell várni az épület falainak kiszáradására, hamarabb kezdődhet a vakolás. A két vállalat összefogásának eredményeképpen a 100 m2-es családi ház fala 3 nap alatt készült el, köszönhetően az új Profi DRYFIX technológia és a Market Építő Zrt. hozzáértő szakemberei találkozásának. A ház boldog tulajdonosa, egy kétgyermekes család várhatóan karácsonyra már be is költözhet új otthonába Kislődön.

A vörösiszap katasztrófa által érintett térségben hamarosan újabb lakóház építése kezdődik meg ezzel az új technológiával, hiszen a Wienerberger Téglaipari Zrt. saját kezdeményezésben is felajánlott egy családi házhoz szükséges POROTHERM Profi téglaterméket és az ehhez tartozó Profi DRYFIX téglatechnológiát, valamint áthidaló és födémmennyiséget ingyenesen egy rászoruló család számára, akik a katasztrófa következtében elveszítették otthonukat. A többgyermekes család kiválasztása megtörtént és a vállalat reméli, hogy az általa felajánlott termékekkel és új technológiával mihamarabb minőségi, korszerű otthon épülhet a számukra is.

A Wienerberger Téglaipari Zrt. elkötelezetten támogatja a magyar családokat, hogy a gyermekek korszerű, egészséges, minőségi otthonokban cseperedhessenek fel. 2011-ben a vállalat a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködve, további gyártó cégek – a Baumit, Bramac, Schiedel, Tondach – bevonásával két újabb lakóházhoz biztosít ingyenes építőanyagot nagycsaládosok részére az országban.


Kapcsolódó linkek:

Wienerberger Téglaipari zRt.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest