Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.06.05.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Az árnyékolás is szerepet játszik az épület energetikai értékelésében

Gyártói hírek - 2011-01-17 11:46:51


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A Trav redőnytok a falazatba történő betervezésével és beépítésével megspórolható az utólagosan beszerelt árnyékolástechnika okozta többletköltség jelentős része, és egyúttal a nyári hővédelemben betöltött szerepe miatt energiamegtakarítást is lehetővé tesz.

A redőnytok építéskori alkalmazása – az esztétikai kérdéseken túl - az ingatlan bekerülési költségének minimális növekedése mellett komoly használati érték növekedést eredményezhet, mindamellett, hogy a beszerelt árnyékolók az energia megtakarításban is jelentős szerepet játszanak.
Egy épület hűtési energiaigénye 1°C-ra vetítve háromszorosa a fűtési energiaszükségletének. A belső tér nyári felmelegedését jelentős részben a direkt beeső napfény okozza, amely elleni hatékony védelemben jelentős szerep juthat az épülettípushoz műszakilag illeszkedő árnyékolástechnikai berendezések (redőnytok, árnyékoló eszközök és az azokat működtető berendezések) átgondolt kiválasztása. A korszerű, energiatakarékos épületeknek ezért elengedhetetlen, és gyakran méltatlanul elfedett része az árnyékolás, amellyel az épületek energetikai számítása során is lehet, sőt érdemes is számolni.

A Trav olyan, a szerkezetépítés során beépíthető redőnytok, amely lehetővé teszi redőny vagy más árnyékoló utólagos beszerelését úgy, hogy annak tokszerkezete a homlokzaton nem jelenik meg.
A termék kiváló a hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik (k= 0,19 W/m2K 38-as falvastagságnál), így az előírásoknak megfelelően elkészített falazat egyenrangú részét képezi, emellett elősegíti belső és külső tér közötti nedvességcserét, megakadályozva a penészedés kialakulását is.

A Trav sokoldalú felhasználása
Felhasználási köre rendkívül széles: 300 mm-től 610 mm-ig terjedő tetszőleges falvastagsághoz és nyílásmérethez, illetve bármilyen anyagú és alakú nyílászáróhoz beépíthető és olyan nem szokványos alaprajzokhoz is alkalmazható, mint a kiugrók.
Ugyanakkor a Trav alkalmazása egyes esetekben az egyetlen megoldásnak is nevezhető. A nem szokványos alakú (szegmensíves, alakos) és alaprajzi elrendezésű (szög alatt sorolt, íves homlokzati kialakítású) nyílászáró alkalmazása esetén az árnyékolás megoldására a redőnytok beépítése kiváló műszaki megoldást nyújt.
Mivel nem kell zsaluzni és 1,5 m-ig önhordó a szerkezete (maximum megoszló terhelés=250 kg/fm, maximum pontterhelés=100 kg), beszerelésével munkaidő takarítható meg.
Panel- és monolit vasbeton födém esetén áthidalás kialakítása nem szükséges (statikus méretezése ajánlott 3 m feletti fesztávnál). Sorolt vagy szélesebb nyílászárók esetében 4 m-es szélességig egy darabból gyártható.
Speciális változatába nem csak redőny szerelhető, hanem akár raffstore, vagy textil árnyékoló is, ezt azonban célszerű a megrendeléskor eldönteni.
A Trav 25 cm-es vagy 30 cm-es szerkezeti magassággal készül, a különböző igényeknek megfelelően többféle üregmérettel.www.hella.info


A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest