Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.06.05.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Tapolcafői ForrásTégla

Gyártói hírek - 2011-01-17 12:14:53


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A Bakony lábánál fekvő, kiváló minőségű agyagban gazdag Tapolcafő határában elhelyezkedő Taplcafői Téglaipari Kft. a bauxitbányászat visszaszorulásával ismét életre kelő forrásokról nevezte el termékeit. A magyar tulajdonban lévő cég kimondottan klasszikusnak nevezhető termékválasztékkal és a névválasztással is az eredetihez, a gyökerekhez való visszatérésre hívja fel a figyelmet. A környezetvédelmet és fenntarthatóságot fontosnak tartva, termékeihez természetes és megújuló kiegészítő építőanyagokat ajánl és emellett minden építkezőt a legszigorúbb épületfizikai követelmények betartására ösztönöz.
A gyár termékei között találhatóak a hagyományos falazó téglák, a gépi és kézi vetésű burkoló téglák és nem utolsó sorban az ismét egyre népszerűbbé váló vályogtermékek.

Vályogtégla a természetes megoldások kedvelőinek
A Tapolcafőn gyártott vályogtéglák külső és belső teherhordó-, kitöltő-, térelválasztó falazatok építésére, vagy akár belsőépítészeti megoldások kialakítására is alkalmasak. Az előírt hőszigetelési határértékek eléréséhez külső oldali, környezetbarát, lélegző hőszigetelő anyagok használata javasolt, úgy, mint nádlemez, szórt cellulóz (újrahasznosított papír), lágyfarost lemez, kender, vagy szalma szigetelés. A megfelelő rétegkombinációkkal, előtétfallal akár passzívház minőségű falszerkezet is készülhet (u<0,15W/m2K). A vályogtégla környezetbarát, természetes építőanyag, amely kellemes, egészséges belső légállapotot teremt. A hagyományos építőanyagokkal összehasonlítva gyártásához nagyságrendileg kevesebb energiát kell felhasználni, és előállítása során elhanyagolható széndioxid keletkezik a hagyományos építőanyagokkal összehasonlítva. Akusztikailag kiváló, testsűrűsége meghaladja a 2000kg/m3-t. A megfelelő környezeti adottságok figyelembevételével, alapos tervezés, gondos kivitelezés és rendeltetésszerű használat mellett, élettartama a tömör tégláéval vetekszik. A falszerkezetek jó hőszigetelésük mellett kiváló hőtárolási és hőfokcsillapítási, valamint légzárási jellemzővel rendelkeznek. Páraszabályzó tulajdonsága a belső légtér relatív páratartalmát egészségügyi szempontból optimális szinten tartja. Közismert megállapítás, hogy a "vályogházak nyáron hűvösek, télen melegek". További nem elhanyagolható tulajdonságaik, hogy megkötik a belső légtér egészségre ártalmas összetevőit, kellemetlen szagokat, nincs semmilyen káros kipárolgásuk, illetve mérséklik az elektroszmog, másodlagos kozmikus és a mesterséges rövidhullámú sugárzások erőtereinek hatását és nem utolsó sorban jóval kisebb a természetes radioaktivitásuk, mint más építőanyagoknak.

Kézi formázású burkoló téglák, az egyedi megjelenésű tégla burkolatokhoz
A kézi vetésű téglák formázása fából készült sablon segítségével történik, amely a tégla felületének egyedi megjelenést kölcsönöz. Szépségük rendkívüli tartóssággal párosul. A téglák sárga, bézs, és rózsaszín árnyalatait kizárólag az agyag ásványi összetétele és az égetési hőmérséklet határozza meg. A kézi formázású téglákat, illetve e téglákból vágással nyert lapokat igényes téglaarchitektúrájú homlokzatok és falfelületek építéséhez, díszítéséhez használhatjuk, de belsőépítészeti, dekorációs célra is kiválóan alkalmasak. Egyedi megrendelés alapján bármilyen különleges formájú tégla készülhet, legyen az sarok-, ék-, címeres tégla, vagy vágott burkolólap.

További információ: www.forrastegla.hu


A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest