Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.04.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Eredetiségellenőrzéssel védi a Lindab a magyar piacot

Gyártói hírek - 2011-01-28 11:34:20


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Az idei építési szezonban a környezetbarát és a minőségi, tartós termékek piacán vár előretörést a Lindab, amely jelentős termelőkapacitással van jelen Magyarországon. A Lindab az elmúlt években is új gyártósorral, új termékek piaci bevezetésével komoly befektetéseket valósított meg.

A gazdasági válság súlyosan érintette a hazai építőipart, sőt ezen ágazat gyengülése már 2006. óta tart, a válság idején tetőzött. De 2011-re már a kormány és a független gazdasági elemzők is 3-4 százalékos növekedést jósolnak, amely a várakozások szerint pozitívan hat majd az építőiparra is. .

„A gazdasági válság pozitív hozadéka, hogy a vásárlók tudatosabbá váltak Magyarországon is” – mondja Alyyan Nabeel, CEE régióvezető, aki szerint a tulajdonosok jobban odafigyelnek épületeik állagmegóvására, és a felújításnál a tartósság és az energiatakarékosság a legfőbb szempont. Mindemellett idén tovább nő a kereslet a minőségi és környezetbarát termékek iránt. Ennek megfelelően az idei építési szezon növekedést hozhat a tartós, így hosszabb távon olcsóbb, minőségi termékek iránt.

„A minőségi anyagokkal már középtávon is igen sok költséget és idegeskedést lehet megspórolni. Mindinkább felértékelődik annak a jelentősége, hogy a vásárló megfelelő színvonalú terméket és szolgáltatást kapjon a pénzéért.” – magyarázta Kotormán István, fejlesztési és oktatási vezető. – „Nagyon fontos, hogy az adott gyártmányok, termékek azonosítása és műszaki megfelelősége minden fázisban ellenőrizhető legyen.”

Ezért a Lindab átfogó eredetiségellenőrző- és vizsgáló programot működtet a visszaélések kiküszöbölése, valamint figyelemfelhívást kezdeményez a tudatos fogyasztói vásárlás érdekében. Ez a következő elemekből áll össze:

1. Termékazonosítás. A Lindab dombornyomott felirattal, videojetes kóddal, feliratos védőfóliával, gyártóspecifikus csomagolással és dokumentációval segíti és védi az építkezőket az esetleges visszaélésekkel szemben. A Lindab ezen felül ellátja termékeit az „Ellenőrzött eredet” logóval.
2. Garancia. A Lindab termékeit szintén márkaspecifikus, 15 illetve 30 évre érvényes garancialevéllel látja el.
3. Ingyenes, helyszíni Lindab Eredetiség Garancia szolgáltatás. A Lindab Expert-ek, azaz a cég bádogos szakértő munkatársai fogyasztói, szerelői, kivitelkezői érdeklődések, igények esetén telefonon és személyesen, a helyszínen térítésmentesen segítenek és megvizsgálják, hogy a kivitelező valóban eredeti Lindab-terméket használt-e, illetve hogy szakszerűen építette-e be. Ezen szolgáltatás továbbfejlesztése fontos hangsúlyt kap az idei évben.

Aki az alábbi minőségi problémákra utaló jeleket észleli, mindenképpen vegye igénybe ezt a szolgáltatást, hiszen könnyen lehet, hogy a probléma oka az, hogy a megállapodással ellentétben a kivitelezés során mégsem Lindab-terméket használtak fel:
- a terméken nincs Lindab jelölés (ez termékenként különböző- videojet, dombornyomás, etikett – részletek a Lindab weboldalán),
- a termék nem vízzáró,
- az elem bevonata leválik, a színe megfakul,
- a termék alapanyaga nem Lindab minőség (kérdezze az eladót az alapanyagról: cinkréteg van-e, milyen vastagságú, hogyan került rá a bevonat, azaz a szín)
- a termék rozsdásodik, repedezik,
- az anyag már kisebb fizikai hatás esetén is könnyen deformálódik,
- a termék nem bírja el a terhelést (pl. a hó súlyát),
- rozsdás vízlefolyás látható a falon – pl. az ereszcsatornánál
- a korcolt tető felhullámosodik.

A tudatos, minőségi, tájékozott vásárlással mindez megelőzhető. Ha már észlelte a hibákat a Lindab-szakértők a helyszíni felmérésben és a hiba megállapításában akkor is segítenek, ha a hibát a nem szakszerű beépítés, vagy a nem megfelelő karbantartás okozza.

Fokozott óvatosság az uniós beruházásoknál
A Gazdaság Kutató Intézet építőiparra vonatkozó 4 százalékos növekedésre felállított prognózisát azzal is indokolta, hogy a 2013-ig lehívható EU-s pályázati pénzek jelentős részét hazánk még nem vette igénybe. Idén folytatódnak az uniós beruházások, amelyeknél fokozottan érvényes a minőségvédelem fontossága.

A beruházó önkormányzatokat fokozott felelősség terheli a megfelelő anyagok kiválasztásánál, hiszen minden esetben be kell tartani a vonatkozó hazai és uniós szabályokat, előírásokat. Ezért ezeknél a beruházásoknál végképp nélkülözhetetlen a megfelelő műszaki ellenőrzés, amit csak regisztrált, képzett, megfelelő kreditekkel rendelkező műszaki ellenőrökkel szabad végeztetni – hívja fel a figyelmet a Lindab.

A Lindabról
A Skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz horganyzott svéd acéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ több mint 30 országában.

A Lindab hazánkban az első cég volt, amely az acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat egy hazai követelményeknek megfelelő, Magyar Szabvány szerint kialakított, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.


Kapcsolódó linkek:

Lindab Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest