Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.13.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Zord télben, csúcstechnológiával falazzák az iszapkárosult Kolontár új otthonait

Gyártói hírek - 2011-02-03 12:42:43


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A barátságtalan januári-februári időjárási viszonyok között is gombamód szaporodnak a vörösiszap károsult családok házai az új kolontári lakóparkban. A házak ütemterv szerinti építésében nagy szerepet játszik a Wienerberger innovatív, a hagyományoshoz képest jóval gyorsabban kivitelezhető, POROTHERM Profi DRYFIX téglatechnológiája. A téli időszakban ugyanis ez az egyetlen falazási technológia, amely lehetővé teszi, hogy – mínusz 5 Celsius fok hőmérsékletig – folyamatosan épülhessen az új otthonok fala.

A tavalyi évben bekövetkezett súlyos környezetkárosító és emberéleteket is követelő katasztrófa után a térség helyreállítása már megtörtént, januárban pedig 20 új lakóház építése is megkezdődött Kolontáron. Az alapozást és a január 25-i szállítást követően már másnap elkezdődtek a falazási munkálatok, amelyek a Wienerberger folyamatos műszaki támogatása mellett, rendkívül gyorsan készültek el. Február elejére már 3 családi ház falazata teljes egészében fel is épült, a fennmaradó 17 ház falazási munkálatait pedig az alapozást követően folyamatosan végzi a kivitelező.

A lakóparkban található 20 új ház fővállalkozó kivitelezője a Veszprémber Zrt., aki a családi házak falazatához a Wienerberger Téglaipari Zrt. innovatív POROTHERM Profi DRYFIX termékét és technológiáját választotta. Ez a termék és falazási technológia egyedülálló, hiszen lehetővé teszi, hogy a hagyományos falazási technológiákhoz képest jóval gyorsabban, téli építkezési viszonyok között is épülhessen a fal. A technológia ugyanis a hagyományos habarcsolástól eltérően egy speciális ragasztóhabot használ a felfekvő felületükön síkra csiszolt téglák összeragasztásához. A fagypont alatt, akár mínusz 5 Celsius fokig is megbízhatóan használható Profi DRYFIX ragasztóhab alkalmazása jelentősen lerövidíti a falazás munkafolyamatát. Nem kell várni az épület falainak kiszáradására, hamarabb kezdődhet a vakolás.

A két vállalat összefogásának eredményeképpen a 80-120 m2-es családi házak fala így a rendkívül hideg időjárási körülmények között is február közepére elkészül, köszönhetően az új Profi DRYFIX technológia és a Veszprémber Zrt. hozzáértő szakemberei találkozásának. A vörösiszap katasztrófa miatt otthontalanná vált családok így mihamarabb minőségi, korszerű új otthonaikba költözhetnek.


Kapcsolódó linkek:

Wienerberger Téglaipari zRt.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest