Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.06.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
A felújítást kezdjük a tetőn

Gyártói hírek - 2012-09-10 12:31:30


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A ház leginkább igénybe vett része a tető, ezért ha a ház felújításán törjük a fejünket érdemes mérlegelni azt, milyen érvek szólnak amellett, ha a folyamatot a több évtizeddel ezelőtt épített szerkezetek kicserélésével kezdjük. A tetőfelújítás más, belső korszerűsítéssel szemben jelentős költségekkel is járhat, ami azonban megfelelő minőségű kerámia tetőcserép és körültekintő szakmunka esetén már rövidtávon is megtérül, és biztonságos alapját adja az épületen tervezett további munkálatoknak.

Értéknövelés tetőfelújítással
Ahogy egy használt vagy új épületnél a mai napig kérdés és a minőség ismérve, hogy milyen anyagból készült a falazat, az sem részletkérdés, milyen anyagból van a tető. Ráadásul, míg a falazat rossz anyagán, rossz minőségű kivitelezésé javíthatunk a hőszigeteléssel, eltakarhatjuk az vakolattal, addig a tető silány vagy minőségi anyaga, rossz vagy körültekintő kivitelezése szembetűnő – így a ház értékét növeli vagy csökkenti.
A jó minőségű építőanyagok, így a modern tetőcserepek alkalmazása amellett, hogy az értéknövelő beruházások közé számít, hozzájárul az esztétikus környezet, a ház akár új arculatának kialakításához, a bentlakók komfortérzetének, kényelmének javításhoz. A kerámia tetőcseréppel történő felújítás és az azt követő korszerűsítő munkák a tulajdonosok számára gazdaságosan üzemeltethető házat, értékesítés esetén akár egy magasabb piaci értéket eredményeznek.


Tetőfelújítás megkezdése előtt feltétlenül gondoltunk kell arra, ha az elavult tetőfedő anyagunk helyére más alapanyagú fedés kerül, az néha statikus bevonását igényli, de az alszerkezet javítása, cseréje is szükségessé vagy csak egyszerűen indokolttá válhat még akkor is, ha régi kerámia tetőcserepet cseréljük korszerűre.
A régi fából készült ácsszerkezetek gyakran nem felelnek már meg a mai előírásoknak, de előfordulhat az is, hogy a rovarok, gombák okozta károk miatt nem halogatható tovább a szerkezet cseréje. Nem nehéz belátni, ha kész tető, talán a megújuló homlokzat is több védelmet kap, könnyebben folytathatóak a beltéri átalakítások, korszerűsítések, esetleg sor kerülhet a tetőtér beépítésére is.
A tetőfelújítás más, belső korszerűsítéssel szemben, jelentős költségekkel is járhat, ami azonban megfelelő minőségű kerámia tetőcserép és körültekintő szakmunka esetén nem csupán esztétikai élményt, örömöt nyújt majd, hanem az épületenergetikában is szerepet játszik, illetve legfőbb feladata, hogy védje az épületet az egyre szélsőségesebb időjárási hatásokkal szemben.
Utóbbi talán triviálisnak tűnik, ám mégsem az: a beépítetlen tetőterekben megjelenő porhó, nedvesség akár a födémet is károsíthatja, a meglazult cserepek a szél martalékává válhatnak és még életveszélyt is jelenthetnek.


Energia-megtakarítás és költségcsökkentés
A nap energiáját hasznosító berendezések leggyakoribb megjelenési helye a tető, ezért mind építkezéskor, de tetőfelújításkor is kézenfekvő átgondolni, hogy napelemek segítségével hogyan csökkenthetjük havi rezsiszámlánkat és tehetjük otthonunkat környezetkímélőbben működővé.
A Creaton választékában több olyan, divatos kerámia tetőcserép megtalálható, amellyel készült tetőn a cserepek helyén elhelyezve, észrevétlenül bújhatnak meg a megújuló energiaforrás, a nap sugarait hasznosító Solesia photovoltaik elemek.
E napelemek megjelenésükben illeszkednek a kerámia tetőcserepekhez, azokkal a tetőn egységes felületet képezve, ugyanakkor egységes és a tetőcserepekkel azonos minőségű, strapabíró és korszerű műszaki megoldást is biztosítanak.
Ha a házi energiatermelő berendezéssel együtt beépíthető kerámia tetőcserepek közül választanánk, keressük a nagyméretű, sík és szögletes vonalvezetésű Dominot, de emellett a Premion, Maxima, Optima vagy Futura tetőcserepek között is válogatunk, mivel a Solesia napelem ezekkel is kompatibilis.


A tetőfelújítás költségei ugyanakkor hamar megtérülnek, ha a megfelelő tetőszerkezet kialakítása hozzáértő tervezés és kivitelezés mellett jó minőségű építőanyagok felhasználásával történik. A tetőszerkezet korszerű hőszigetelése és Creaton tetőcserepek, illetve az ezekkel együtt kínált, a tetőfedés minőségét és ezzel a tető és a tetőtér védelmét szolgáló kiegészítő termékek beépítése az épület energia-felhasználásának csökkenését, gazdaságos üzemeltetését teszik lehetővé – így már rövid távon is költségmegtakarítást okoznak.
Nem nehéz belátni, hogy ha a tető legsérülékenyebb pontja, egy tetőáttörés a rendszerben kínált elemekkel szakszerűen készül, vagy a sorok végei, a tetőgerinc korszerű kiegészítő elemek beépítésével válik biztonságossá és ellenállóvá, a későbbiekben sokkal kevesebb gondunk és költségünk merül fel a tetővel kapcsolatban, így már csak élveznünk kell a minden részletében szépen készült tető látványát.

PIHENTETŐ NAPOK a Hotel Bambarában!
Tartós kerámia tető-megoldások mellé nyerjen karácsonyi ajándékként pihentető napokat a Creatontól!
Mindazok, akik 2012. november 30-ig legalább 200 000 Ft értékben engóbozott kerámia tetőcserepet vásárolnak, még december folyamán sorsoláson vesznek részt, ahol karácsonyi ajándékként 2 személyes, 2 éjszakára szóló pihentető napokat nyerhetnek a vadonat új felsőtárkányi, Afrika hangulatát idéző, egzotikus Hotel Bambarába.
A PIHENTETŐ NAPOK játékról minden információt megtalál a www.akcio.creaton.hu oldalon.
www.creaton.hu - info@creaton.hu


Kapcsolódó linkek:

Creaton Hungary Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest