Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.09.29.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Ki mondta, hogy nem léteznek függőleges kertek?

Gyártói hírek - 2012-11-12 16:41:36


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


El tudja képzelni, hogy a Rockwool szigetelőanyagok mekkora tervezési szabadságot nyújtanak világszerte? Az egyre divatosabb, ún. „zöld homlokzatok” egy példáját mutatjuk be, melyet a Birminghami Könyvtár épületén alakítottak ki.

Világszerte egyre divatosabb az ún. zöld homlokzatok alkalmazása. Az ilyen homlokzatok az épületnek frissességet kölcsönöznek, sőt még egyfajta környezettudatosságról is árulkodnak. Viszont egy kertet függőlegessé varázsolni nem könnyű feladat. A függőlegessé vált talajnak stabilnak kell maradnia, miközben nedvességet és tápanyagokat kell biztosítania a növények fejlődéséhez. Ugyanakkor a nedvességnek nem szabad beszivárognia a falszerkezetbe, a növények gyökérzetét pedig meg kell védeni a számukra káros környezeti hatásoktól.

A ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelés a tökéletes alapanyag mind a zöld homlokzatot alkotó növények, mind az épület megvédéséhez.

Az új Birminghami Könyvtár széles körű elismerésre tett szert szembetűnő formája miatt, melynek egyik feltűnő eleme maga a zöld homlokzat.


ZÖLD FALAK

A korszerű zöld homlokzat

A középületek közvetlen környezetét a legtöbb esetben oda telepített növények teszik szebbé. De mi lenne, ha ezek a dísznövények az épület falaiból nőnének ki? Pontosan ez az, amit a Birminghami Könyvtár építészei megvalósítottak a „zöld homlokzat” segítségével.
A szembetűnő homlokzat létrehozásához az építészek a Mobilane-hoz fordultak, mely Európában vezető a zöld homlokzati megoldások terén. A Mobilane fő termékét, a LivePanel zöld homlokzati rendszert a ROCKWOOL Csoporttal együttműködve fejlesztette ki. A zöld homlokzat alapja a kőzetgyapot, mely számos szempontból előnyös választás.
A LivePanel homlokzat egy olyan háromrétegű megoldást alkalmaz, amelyben a növényzet táptalaját két vízzáró ROCKWOOL kőzetgyapot réteg fogja közre.


A kőzetgyapot megakadályozza, hogy a nedvesség kiszivárogjon a táptalajból, megvédi a növény gyökérzetét és az öntözőrendszert a fagytól és biztosítja azt a stabilitást, amelyre a növényeknek szükségük van egy függőleges felületen.

„A LivePanel rendszer forradalmasítja a homlokzati tervek eddig kialakíult módját” – mondta Sean Farrell, a Mobilane munkatársa. „A rendszer szinte korlátlan esztétikai lehetőségeket biztosít a tervezőknek az épület külső és belső részén is, emellett a különféle virágoktól a páfrányokig bármivel be lehet ültetni.”


A ROCKWOOL kőzetgyapot olyan környezetbarát táptalaj, amely biztosítja a víz és a tápanyagok hatékony használatát egy zöld fal esetében.

Az alakjukat és méretüket hosszú távon is megőrző, rendkívül tartós kőzetgyapot táblák megvédik az épületszerkezet, mivel nem engedik a nedvességet kiszivárogni a táptalajból.

A kőzetgyapot szigetelés segít megvédeni a növények gyökereit és az öntözőrendszert az esetenként szélsőséges hőmérsékleti viszonyoktól.
Kapcsolódó linkek:

Rockwool Hungary Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest