Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.05.26.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Új Lindab termék, új gyártás Biatorbágyon!

Gyártói hírek - 2013-04-11 15:45:08


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A 135 millió forintos beruházással megvalósult fejlesztést követően Magyarországon évi egymillió négyzetméter LPA-L cserepeslemez gyártása válik lehetővé 2013. április 10-től. Az árumennyiség nagyobb részét a hazai, kisebb hányadát export piacokon kívánják értékesíteni. A svédacél alapanyagú tetőfedési rendszer a hazánkra is jellemző extrém időjárást is kiválóan viseli, sőt, a már elöregedett palatetők költséghatékony felújítására is alkalmas. A biatorbágyi üzem bővítése mellett szóló további érv volt, hogy a válsággal küzdő építőiparon belül a felújítási munkálatok mennyisége nem csökken a Lindab tapasztalatai szerint.

A Lindab Kft. az LPA-L esetében is a hazai piac visszajelzései alapján határozta el, hogy a magyarországi időjárási és - nem utolsósorban - pénzügyi viszonyokhoz jobban alkalmazkodó termék gyártásába kezd. A Lindab cserepeslemezek teherbírását egyértelműen a Skandináviára jellemző nagy hóterhelések szuperbiztonságos megtartására tervezték, így a hazai csapadékmennyiséggel könnyedén megbirkózik. A 135 millió forintos beruházás keretében megvalósított új gyártósor 2013 áprilisától üzemel a cég biatorbágyi telephelyén. Évente egymillió négyzetméter LPA-L cserepeslemezt gyártanak majd hazánkban, alapvetően hazai, kisebb részben pedig külföldi értékesítésre.


„Egy 100 m2-es, hazánkban jellemző nyeregtetős és sátortetős ház esetében a Lindab cserepeslemez tetővel történő felújítás, tetőfedés nettó 280-300 ezer forint körüli anyagköltséggel jár (ez a tető és a tetőkiegészítők együttes anyagára). Ez jelentősen kisebb kiadást jelent, mint a folyamatos beázások és nedves falak következtében leszakadó vakolatok évenkénti pótlása, amely ráadásul akár súlyosabb épületkárokat, életveszélyes állapotokat is előidézhet” - mondta el Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője. „A felújítás hosszú távú megoldást jelenthet, mivel az új generációs tető olyan könnyűszerkezetes anyag, amely kis önsúlyának köszönhetően (kb. 4,5 kg/m2) a tető ácsszerkezetének cseréje vagy különösebb megerősítése nélkül alkalmas az új burkolat kialakítására. Különösen nagy megtakarítást jelenthet az LPA-L cserepeslemez alkalmazása a palatetők felújítása esetén, hiszen a ráfedéssel elkerülhetővé válik a veszélyes hulladéknak minősülő pala igen költséges bontása és szállítása” – tette hozzá a szakember.

Az építtetőket az elmúlt évek válsága józanabb és körültekintőbb döntésekre kényszerítette: egyre inkább az optimális, minőségi és értékálló megoldásokat keresik. Szintén fontos szemponttá vált, hogy az építőanyag szélsőséges időjárási viszonyok között is megbízható legyen. Idén is komoly gondot okoz a hóolvadáskor és nagy esőzésekkor számos háztartásban tapasztalható beázás, az aláázó alapozások, melyeknek ismétlődő javíttatása komoly műszaki feladatot és pénzügyi kiadást jelent. Az LPA-L lemezek a legextrémebb esetben, komoly jégverés esetén is csak legfeljebb lokálisan horpadhatnak, de nem repednek és nem törnek, mint például a pala vagy az elöregedett szilikát alapú cserepek.

Mivel az építőipar jelenlegi helyzetében a renoválások jelentik azt a szegmenset, amely nem csökken drasztikusan, ez a körülmény további érvként szolgált az üzem bővítése mellett. A hazai előállítás további előnye, mely felújítás esetén is fontos szempont, hogy gyorsan és olcsón ki tudja elégíteni az akár kisebb mennyiségű egyedi igényeket is. Az új forma és a hazai gyártás előnyeit kiaknázva a Lindab terve, hogy az új termékét kedvező bevezető áron biztosítsa a vevőinek és partnereinek.

családiház felújítás cserepeslemez tetővel

A Lindabról
A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában.
A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.


Kapcsolódó linkek:

Lindab Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest