Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.13.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Elegáns tetőlátvány síkpalával

Gyártói hírek - 2014-05-07 13:28:39


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Az Eternit síkpalával készülő svájci fedés szakít a hagyományos hálós fedésképekkel és oldalirányban eltolt, lépcsős elrendezést formáz, lágy, könnyed, lendületes fedésképet eredményez. Nem mellékesen az egyszeres fedéssel készülő síkpala tető kedvező bekerülési költsége gyakori előny.

E palafedési mód egyedi megjelenése adja különlegességét, ami Magyarországon még ritkán látott megoldás, és akár egy egyszerűbb formavilágú épületet is feldobhat, egyedivé varázsolhat.
A svájci fedések esetén fontos a fedési irány meghatározása, mivel a palák ettől függően az egyik oldalról átfedik egymást, lehet a fedés jobbos- vagy balos-fedés, amely akár műszakilag, akár építészetileg lehet indokolt.


Maga a fedési mód és a svájci fedésre alkalmas síkpalák tulajdonságai alkalmassá teszik e megoldást új épületeken, de tetőfelújításokon történő alkalmazásra egyaránt. Könnyű súlya (15.5 kg/m²), viharbiztos rögzítési módja (2 db horganyzott szeg és 1 db rögzítőkampó), egyszerű és gyors szerelhetősége, ár-érték arányosan költséghatékonnyá teszik használatát.


Plusz egy műszaki megoldás: vonalmenti szellőzés szellőzőelemmel
Néhány hónapja Kemencén, a Börzsönyben elkészült kis wellness panzió tetőkialakítása készült Eternit síkpalával, az eredetileg elképzelt kettős fedés helyett, az egyszeres, un. svájci fedéssel. Ez nagyjából 30 % költség-megtakarítást tett lehetővé és az 30 év garancia is meggyőző érv volt a megrendelő számára. Ezzel maradhatott a 32x60 cm, nagyformátumú pala használata.

A panzió tetőépítése során felmerült műszaki kérdések között a megfelelő vonalmenti szellőzés kialakítására egy a gyártó által ajánlott komplex, kompakt rendszert alkalmaztak. E fém szellőzőelem az Eternit kiegészítő rendszer egyik igen hasznos eleme, amely azon tetők esetén javasolt, ahol nem elegendő a normál pontszellőző szabad szellőző keresztmetszete.
A vonalmenti szellőzőelem háromszor-négyszer nagyobb szellőző keresztmetszetet biztosít. Az Eternit fém vonalmenti szellőzőeleme emellett egy kompakt gerinc elem, amely egyben helyettesíti és kúpokat és a szellőző elemeket is.A rendszer egyszerűen szerelhető, könnyen csatlakoztatható a tetőfedéshez. A gyors kivitelezést a 2 méter hosszú elemek mellett a kezdő-, vég és toldó elemek is szolgálják.
Az Eternit síkpala és hullámpala termékekről, a svájci fedésről, valamint műszaki megoldásokról további információ www.eternit.hu.
Kapcsolódó linkek:

Creaton Hungary Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest