Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2021.02.25.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
VELUX tetőtéri ablakok Új Generációja, minden igényre és pénztárcához

Gyártói hírek - 2014-09-08 15:35:12


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A VELUX Cégcsoport idén tavasszal megújította tetőtéri ablak kínálatát. Az ablaktípusok közös jellemzője, hogy a 10%-kal megnövelt üvegfelület több napfényt enged a tetőterekbe, mint korábban. A modern anyaghasználat kevesebb fűtési energia felhasználást tesz lehetővé. Az eddig is egyedi VELUX felső kilincs ezentúl esztétikusan magába rejti a por- és rovarszűrő betéttel ellátott szellőzőnyílást. A számos újítással felszerelt ablakok minden vásárlói igényre, pénztárcához és tetőtér-típushoz illeszkednek.

VELUX Standard kínálat
Az Új Generáció alaptípusa (GZL) csak nevében maradt a régi. Mostantól ennél a terméknél is elérhetők azok a funkciók, melyek korábban csak a magasabb kategóriájú ablakoknál álltak rendelkezésre. Például rendelkezik zárt állapotú szellőztetést nyújtó kilinccsel, mellyel az ablak nyitása-zárása könnyű és rugalmas. A nyitószerkezet alatt kivehető, tisztítható por- és rovarszűrő betét biztosítja a tetőtér friss, tiszta levegőjét akár egész nap. Az eddig bevált tulajdonságokat – melyek a tetőtéri ablak tulajdonosok további kényelmét szolgálják – a VELUX cég továbbra is megtartotta. Ilyenek például a háziasszonyok dolgát megkönnyítő találmányok mint a tisztítási pozíció retesszel, melyek a modern kor igényeit elégítik ki formavilágunkkal. Mostantól a felső kilincses alapablak is továbbfejleszthető elektromossá utólag is, így a vásárlók hasonló funkciókkal bíró termékhez juthatnak, mint a Premium kategóriában, alacsonyabb árszínvonalon.


Azon vásárlók igényeire, akik régi, elavult tetőablakukat szeretnék az Új Generációra cserélni, és az eddigi ablak magasan, de még kézzel elérhető magasságban van, nem kell lemondaniuk a GZL típusról. Ugyanis továbbra is létezik alsó kilinccsel, méghozzá ugyanazon az ajánlott fogyasztói áron, mint 2013-ban.

Kell ennél több? A gyártó szerint igen. Méghozzá az, hogy ezen az áron egy sokkal jobb terméket kínáljon, mint eddig. Az alsó kilincs cinkből készül, kézre állóbb, formatervezett, mellyel gyerekjáték működtetni az ablakot.
A zárt állapotú szellőztetést – a korábbi megoldáshoz képest – az alsó kilincses típus is megoldja, méghozzá az ablakszárny felső részén egy por- és rovarszűrővel ellátott kétfokozatú résszellőzővel. Ha az ár és a minőség egyszerre fontos, a GZL alsó kilincses változatát szeretni fogják a tetőtérben élők.


VELUX Standard Plus kínálat
Sok tetőablakot cserélő, tetőfelújító, vagy tetőterét hasznosító vásárló igényei egyre inkább túlmutatnak a Standard kínálat nyújtotta előnyökön. Sokan az átlagnál nagyobb energiahatékonyságra, jobb légzárásra és hangszigetelésre, biztonságosabb belső üvegre, hatékonyabb UV-sugárzás szűrésre vágynak. És a VELUX Standard Plus kategóriájú ablakok kielégítik ezeket az igényeket.
Az új fejlesztésű GLL típus több technikai újítást is felvonultat a jobb eredményekért. Tartalmazza a ThermoTechnologyTM hőszigetelési rendszert, mellyel a GLL tulajdonosnak télen kevesebb lesz a fűtési energia fogyasztása. Emellett a gyártó extra gumitömítést is elhelyezett az ablakszárnyon, mely a jobb légzáráshoz járul hozzá.


A Standard Plus kategória tagja a GLL típus alsó kilincses változata is, mely ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint a felső kilincses megoldás. Szintén szellőztethető zárt állapotban kétfokozatú résszellőzővel, tartalmazza a ThermoTechnologyTM hőszigetelési rendszert, az extra gumitömítést.

Mind a felső, mind az alsó kilincses GLL változat belső biztonsági üveggel kapható, mely azt jelenti, hogy a belső üvegréteg a rétegragasztásnak köszönhetően törés esetén nem hullik darabjaira. Az autó szélvédőjéhez hasonlóan az üveg egyben marad, személyi sérüléstől nem kell tartani.

A felső kilincses GLL típus poliuretán változata a szintén vadonatúj fejlesztésű GLU típus, mely a konyhák és fürdőszobák elengedhetetlen ablaka. A piacon található PVC ablakokkal szemben a VELUX poliuretán tetőtéri ablak belseje fa, melyet fehérre festett poliuretán bevonat fed. Nézzük csak a fa belsőt! Speciális, hőkezelt fáról beszélünk, melynek használatával még energiahatékonyabb ablakhoz jutnak a vásárlók. Ha a külső borítást vesszük szemügyre, a PVC ablakokhoz képest feltűnő a minőségbeli különbség. A sarokban nincsenek hegesztővarratok, a felület homogén, és gyönyörű fehér. Évek múltán is!


A VELUX tetőtéri ablakok Új Generációjának választéka még soha nem volt ennyire kompakt, mely minden igényt lefed a vásárlók megelégedésére.


Kapcsolódó linkek:

Látogasson el a VELUX weboldalára
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2021. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest