Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.09.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Kétszeresen is nagydíjas a Daikin

Gyártói hírek - 2015-04-21 10:35:07


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Egyszerre költségcsökkentő és környezetbarát a Daikin két terméke, amelyet a Hungarotherm épületgépészeti szakkiállítás nagydíjjal jutalmazott. A most elismert lakossági, hibrid fűtési-hűtési berendezés és az ipari, kereskedelmi célokra használatos folyadékhűtő a zöld és a takarékos szempontoknak is megfelel.

A Daikin Hungary Kft. két innovatív termékét is nagydíjjal jutalmazta a Hungarotherm épületgépészeti szakkiállítás. Magyarország legnagyobb ilyen jellegű szakmai rendezvénye a Daikin Altherma Hibrid hőszivattyú berendezését, valamint az EWAD TZ inverteres csavarkompresszoros folyadékhűtőt díjazta. „A rangos nagydíj a Daikin elkötezettségét ismerte el, amelyet a környezetvédelem, az energiahatékonyság, valamint az ésszerű és korszerű épületgépészeti technológiák kifejlesztése érdekében tanúsított” – értékelte a díjat Zuggó Balázs, a Daikin Hungary Kft. ügyvezetője. Hozzátette: ma már nyilvánvaló, hogy nem csupán a kényelem fontos a vásárlók döntéseinél, hanem a működtetés költségei és nem utolsó sorban a termék környezetterhelése. „Az energiahatékonyság, az alacsony üzemeltetési költségek és a környezetbarát működés ma már kéz a kézben járnak” – fogalmazott.

A Daikin legelső hibrid hőszivattyú berendezése a háztartások hűtését, fűtését és melegvízellátását reformálhatja meg. A megoldás a már jól bevált levegő-víz hőszivattyú, és a kondenzációs gázkazán előnyeit ötvözi. Az így létrejött, nagy hatékonyságú és kifejezetten költségkímélő rendszer egyszerre biztosítja az otthonok hűtését, fűtését és a meleg víz előállítását, ezért ideális a hagyományos gázkazánok kiváltásához.

A rendszer ráadásul mindezt rendkívül költség- és egyben környezetkímélő módon teszi. Éves szinten a Daikin Altherma hibrid hőszivattyú energiahatékonysága akár 35 százalékkal jobb lehet az önállóan működő kondenzációs gázkazánénál. Szakértők jelenleg ezt a technológiát tekintik a legalkalmasabbnak a hagyományos, gázzal működő fűtési rendszerek helyettesítésére. A Daikin hibrid megoldása nem csupán a felhasználó költségeit csökkenti, hanem jelentősen, akár évi több mint egy tonnával mérsékli a háztartás szén-dioxid kibocsátását is, ezzel hozzájárul a környezet és a klíma megóvásához.

A másik díjazott Daikin-termék, az inverteres csavarkompresszoros folyadékhűtői az ipari és kereskedelmi vevők figyelmét keltheti fel. A rendszer alkalmazásával a precíz folyamathűtést és komfort hűtés esetében pontos hőmérséklet szabályzást teszi lehetővé. Az inverteres csavarkompresszorok részterhelés mellett működnek a leghatékonyabban, és csak annyi energiát használnak, amennyi az adott terhelés mellett éppen szükséges. Ennek eredményeként rendkívül hatékonyak, üzemeltetési költségeik pedig lényegesen alacsonyabbak. A Daikin inverteres csavarkompresszoros folyadékhűtői gyors – a telepítéstől számított akár három éven belüli – megtérülést ígérnek. Hosszú távon ezek a rendszerek kiváló energiahatékonysága révén nem csupán az alacsony üzemeltetési költséget jelentenek a felhasználó vállalkozásnak, hanem a korábbiakhoz képest sokkal kisebb terhelést eredményeznek a környezetnek.


A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest