Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.09.21.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Számtalan fedéskép, megannyi szépség

Gyártói hírek - 2015-06-05 12:09:00


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A kisméretű, hagyományos, hódfarkú formákkal szakító sajtolt cserepek gyártása a 19. század első felében indult. Mára a teljesen megszokott látványt nyújtó un. nagy méretű, sajtolt cserepek akár egy modern lakóparkban, új építésű családi házakon is jól mutatnak, sőt mára a történelmi környezetben is teljes mértékben elfogadott látványt jelentenek.

A tetőfelújítás a szakemberek számára első sorban műszaki és gazdasági kérdés, ám mivel látványos része házunknak, számba kell vennünk az esztétikai megközelítést is. A Creaton kerámia tetőcserepek méretbeli és formai szempontból számtalan változatának köszönhetően a legkülönfélébb, a megrendelők számára rokonszenves látványt érhetünk el a tetőn. Egy közös biztos lesz bennük: hosszú időre nem lesz gond ismét a tetővel.

A Creaton európai szintű gyártástechnológiája a legkülönbözőbb felületi kialakítást teszi lehetővé, így a legváltozatosabb fedésképek közül választhatunk a szögletesebb formák, kisebb és nagyobb hullámok között. Ezeknek a modern cserepeknek a gyártása egyes magyar gyártóüzemekben, így elsősorban a Creaton gyáraiban, olyan műszaki színvonalat ért el, mint amit bármely hightech fogyasztási cikktől elvárunk.
Ezek a cserépformák akár egy modern lakóparkban, új építésű családi házakon is helyt állnak, sőt mára a történelmi környezetben is teljes mértékben elfogadott látványt jelentenek. Ezen kívül a tetőcserép alsó kialakítása egy alapos tervezés során jött létre, amely e cserepeket kifejezetten alkalmassá teszi tetőfelújításokhoz.

Nézzük, hogy milyen előnyöket nyújtanak a Creaton legnépszerűbb kerámia cserepei, a mega méretű Rapido és Balance, valamint a nagy méretű cserepekhez tartozó Optima.
A mega méretű tetőcserepekkel gazdaságosan és gyorsan kivitelezhető a tető már csak a cserép méretének köszönhetően is. Ipari formatervezett kialakításuk pedig a környezeti hatásokkal szemben biztonságos és hosszútávon tartós tetőmegoldást kínál.
És hogy az anyagi kérdéseket se hagyjuk ki az okok közül biztosan állítható, hogy a mega méretű cserepekkel – amellett hogy tökéletes műszaki megoldást kínálnak - igazán kedvező költségekkel úszhatjuk meg a tetőfelújítást.

Rapido - Egyedi fény-árnyékhatás, robosztus megjelenés
A Rapido kettősbordájú sajtolt tetőcserép látszólag robusztus mérete eredményezi, hogy a cserépszükséglet ebben az esetben mindössze 8,1 db/m²-re csökken.
A kettős oldalhornyolás a magas gerincekkel, a bordázott felület és kondenzvíz-bordák maximális védelmet biztosítanak a csapadékkal szemben.
A magyar gyártású Rapido mega méretű, szögletes tetőcserép erős megjelenést közvetít, egy dinamikus, határozott, robosztus fedésképet alkot a házon.
A Rapido az élénk és dinamikus színskálát testesíti meg: fekete, matt fekete, borvörös, barna, téglavörös, rézvörös és natúrvörös cserép közül választhatunk.

Balance – Látványos megoldások, kiváló ár-érték arány
A Balance típus kisebb tetőkhöz éppoly alkalmas - nagy mérete (323 x 500 mm) ellenére -, mint nagy tetők fedéséhez. E cserép egy olyan, kb. 8,4 db/m2 anyagigényű tetőfedél, amely feltűnően szép, kitűnő minőségű és az ár/érték arány tekintetében is kiváló.
A jellegzetes lendületes hullámformájú, látványos formatervezésű magyar gyártású tetőcserép selymes, sima felülettel rendelkezik, formájának köszönhetően pedig egy vidám, hangulatos, fodros fedésképet mutat.
A Balance sötét és világos színekben érhető el: rézvörös, téglavörös, natúrvörös borvörös, , palaszürke, barna, matt fekete és fekete.
A Balance tetőcserép 2009-ben a Construma Újdonság díját nyerte el.

Optima – a modern és tradicionális ötvözete
A német gyártású Optima esetében megmaradt a reformcserepekre jellemző tiszta, klasszikus vonalvezetés és a lágy ívek, illetve a kitűnő műszaki megoldásokat kínáló oldal- és fejbordák, ez pedig egy átgondolt és gondos fejlesztési munka eredménye. E cserép egyéni formája egy határozott, komoly, elegáns és szemet gyönyörködtető, harmonikus fedésképet alkot a tetőn.
Az Optima színválasztéka is harmonikusságára és eleganciájára utal: a natúrvörös cserép mellett, Nuance engóbozott: rézvörös, borvörös, vöröses barna, sötétbarna, szürke, palaszürke és fekete színek közül választhatjuk ki kedvencünket, de ezeken kívül üvegmázas változatban is elérhetők.


Lássuk a nem látható előnyöket!
Vegyük górcső alá a tetőcserepek másik oldalát, ami szabad szemmel nem látható.

A Balance, Rapido és az Optima cserepeket stabilitás és magas törőszilárdság jellemzi, az ipari formatervezésnek köszönhetően pedig ellenáll bármilyen időjárási tényezőnek, viharálló. A Creaton minden cserepére,- így az Optima, Balance, és a Rapido típusára is - 50 év a gyártó által írásban vállalt garancia, míg hasznos élettartamuk akár 100 év is lehet. E tetőcserepek akár 10 fokos, azaz alacsony hajlásszögű tetők esetében is alkalmazhatóak a Creaton rendszeréhez tartozó fóliák használatával. Ezt a cserepek átgondolt kialakítása teszi lehetővé: a tető vihar- és vízbiztosságáról a hornyok vízgátjainak ötszörös ütköztetése, az ún. labirintus technika és a felületi vízvisszavezetés gondoskodik.

Az ipari formatervezésnek köszönhető jellegzetes hornyolási technika, a hátoldali támasztóbordák és a három akasztófül biztosítja a biztonságos függesztést. A kiemelt peremezésű, esőbiztos szeglyuk kialakítás miatt a cserepek biztonságosan rögzíthetőek, míg a fejhorony rész nagy eltolhatósági tartománya minden tetőfedésnél maximális rugalmasságot biztosít. Ennek különös jelentősége van a tetőfelújításoknál, ahol a meglévő tető esetleg nem túl könnyen változtatható adottságaihoz kell a tetőfedőnek alkalmazkodnia.


Kapcsolódó linkek:

Creaton South-East Europe Kft.
Creaton akciók
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest