Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.02.28.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Természetesen a tető része

Gyártói hírek - 2016-07-04 14:38:50


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A tetők külső burokként nyújtanak védelmet az időjárás viszontagságaival szemben. Az éghajlati viszonyoknak megfelelően a tető védelmi funkciója mind technikai, mind építészeti szempontból az épületek kifejező elemévé vált.

A tető formája híven tükrözi az építés időszakát, valamint azokat az anyagokat és technológiákat, melyek az adott éveket jellemezték. A lapostetős épületek térhódítása az ipari csarnokok, középületek, irodaházak, szállodák vagy társasházak esetén szemmel látható, ha az épített környezetünk változásait vizsgáljuk.
A tetőtér szakértőjeként a VELUX cég a természetes megvilágítás és szellőztetés hírnöke – lapostető esetén is! A tetősíkablakokat általában tetőtér-beépítéseknél használják, de felülvilágítóként a fenti esetekben is kitűnő megoldásnak bizonyulnak: a fényviszonyok kiegyenlítődnek, és az intenzív szellőzés is megvalósul. A felülvilágítókkal elkerülhető, hogy a napfénytől elzárt terek megvilágításához a nap minden szakaszában mesterséges fényt kelljen alkalmazni. A 15 foknál kisebb hajlásszögű tetők esetén az ablakot ki kell emelni a tetősíkból, melyre többféle mód is létezik.

A 10 fokos vagy ennél nagyobb hajlásszögű tetőknél kiemelő burkolókeretet kell alkalmazni (kódja: tetőfedő anyagtól függően EAW vagy EAS), amely a tetőhajlásszöghöz képest 10 fokkal nagyobb dőlésszöget biztosít az ablaknak. Az 5 és 10 fok közötti kishajlású tetőkön a legegyszerűbb a deszkázatból a helyszínen kialakítani a kiemelő szerkezetet. 5 foknál alacsonyabb hajlásszög esetén a különböző ablakméretekre gyártott, hőszigetelt szerkezetű felépítmény javasolt (kódja: ECX), amelyet kifejezetten lapostetőkhöz fejlesztett ki a VELUX vállalat. Az ablak alatt kürtő alakul ki, amelynek szétnyíló felületei a bejövő fényt többszörösen visszaverve juttatják a belső térbe.

A magasan elhelyezett ablakokat természetesen működtetni is kell. A VELUX INTEGRA® GGL és GGU típusokat már gyárilag motoros működtetéssel látták el, és esőérzékelővel is rendelkeznek, mely automatikusan bezárja az ablakot, ha elered az eső. Az ablak és a rászerelt árnyékolók intelligens, beépített programokat is tartalmazó érintőképernyős vezérlővel működtethetők.A VELUX cég felülvilágító kupola termékválasztéka 4 különböző típusú megoldást kínál a lapos tetőkhöz akril vagy polikarbonát megjelenésben: fix típusú, hajtókarral vagy elektromosan működtethető, tetőkijárat és füstelvezető kupola.
Ami azonban típustól függetlenül mindegyik termékben közös az a kiváló hőszigetelés, az esőzajcsökkentés és a garantált VELUX minőség. A VELUX ThermoTechnology™ és a kétrétegű üvegezés megakadályozza a hőhidak és a kondenzáció keletkezését, míg a felhasznált anyagok – PVC, akril, polikarbonát – a karbantartás minimalizálást biztosítják.

A CFP kódú fix hőszigetelt felülvilágító kupola olyan épületek esetében kiváló megoldás, ahol nagy mennyiségű napfényre van szükség extra szellőztetés nélkül.
A hajtókarral rendelkező vagy távirányított CVP kódjelű típusokat jellemzően irodákban, intézményekben és olyan helyiségekben használják, ahol a friss levegő elengedhetetlen részét képezi a mindennapoknak.

Ellentétben a piacon lévő legtöbb tetőkijárattal a VELUX CXP termék nem csak funkcióját látja el – könnyű és egyszerű kijutást biztosít – de esztétikailag is hozzáadott értékkel bír. Ugyanez elmondható a VELUX CSP hő- és füstelvezető kupolára is, melynek elsődleges funkciója az épületek tűzzel szembeni védelmének biztosítása valamint a friss levegő eljuttatása az épületben dolgozóknak. Lépcsőházakban, közintézményekben valamint kereskedelmi és ipari épületekben létfontosságú lehet a VELUX hő- és füstelvezető kupola használata.


Tetőtéri ablakok és felülvilágító kupolák alkalmazása esetén a benapozási tényező tervezéséhez használja a VELUX Daylight Vizualizert: viz.velux.com/


Kapcsolódó linkek:

VELUX Magyarország Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest