Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.08.08.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Jó, hogy könnyen alakítható

Gyártói hírek - 2016-11-07 11:10:21


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Amennyiben úgy döntünk, hogy álmaink otthonának falszerkezetét Ytong-ból kívánjuk megépíteni, akkor a kivitelezés során felmerülő méretre vágási nehézségekből fakadó bosszúságokat is megspóroljuk magunknak.

Az Ytong tégla könnyen és gyorsan megmunkálható, mellyel jelentősen lerövidül az építkezés időtartama, így a szerkezetépítés egyszerűbb, továbbá a költségek is nagymértékben csökkennek.
A falazáshoz szükséges elemeket könnyű méretre vágni - akár kézi, akár gépi fűrésszel. A könnyű megmunkálhatóságból adódóan a nyílászárókkal is játszhatunk, hiszen ha a nyílászárók mérete eltér a sormagasságtól, akkor a méretkülönbséget méretre szabott elemekkel egyszerűen ki lehet egyenlíteni.
Szerencsére, a könnyű megmunkálhatóság miatt az épületgépészeti munkák is egyszerűsíthetők; a vezetékek, szerelvények helyét pontos geometriával, felesleges roncsolás nélkül ki lehet alakítani.
Ez pedig nem elhanyagolható előny, többek között, amikor egy egész ház elektromos vezetékrendszerét kell kiépíteni. (Makacsabb anyagok esetén ez komolyabb fejtörést tud okozni, ha a későbbiekben valamit javítani kell, vagy újra kell húzni, mert ilyenkor előfordulhat, hogy szét kell bontani az „egész” falat.)

Miután elkészültek a falak, fontos, hogy a különféle tárgyakat könnyű legyen illeszteni: akár falilámpáról, falra szerelt TV-ről vagy csak egy képről legyen szó.
A szögelés és csavarozás, éppolyan könnyen kivitelezhető, mint fúróval előkészíteni a tipli helyét; mindössze arra kell odafigyelni, hogy melyik variáció mekkora súlyt bír el. Nem kell ütvefúrót használnunk és port nyelnünk, minden nehézség nélkül kialakíthatjuk kényelmes új környezetünket.
Bővebben: www.youtube.com/watch?v=NmY9OJmZ8rg

Talán nem is gondolnánk rá, de az Ytong elemekből akár berendezési tárgyakat is megvalósíthatunk, úgy, mint kandallót, pultot vagy éppen tároló szekrényt. Ha nem rendelkezünk belsőépítészeti fantáziával, érdemes szakember segítségét kérni, vagy felkeresni az alábbi oldalt, (http://www.ytong.hu/hu/docs/Epitesi_1X1_2015-07-02_NEZO.pdf) ahonnan ötleteket meríthetünk mutatós, izgalmas és egyedi megoldások kivitelezésére. Az Ytong anyagszerkezete lehetővé teszi az elképzelések megvalósítását, hiszen ki ne álmodozna arról, hogy egy hideg téli estét a család meghitt környezetben ül az egyedi stílusú kandalló mellett, melyben ropogva lobog a tűz…


Forrás: http://epiteniakarok.blog.hu/2016/04/15/jo_hogy_konnyen_kezelhetoA rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest