Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.05.26.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Karácsonyi jótett

Gyártói hírek - 2016-12-14 11:15:37


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A ROCKWOOL Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalás programjában 3,6 millió forint értékben adott át tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert a Bethesda Kórház Alapítványnak. A szigetelőanyagot az ország egész területéről figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket fogadó ADHD Ambulancia épületének felújításához használják fel.

Bethesda Kórház Alapítvány és a ROCKWOOL Hungary Kft. 2016 nyarán hosszútávú együttműködési megállapodást kötött, melynek részeként a ROCKWOOL Hungary Kft. tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert adományoz a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket ellátó ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás zavar kifejezés angol rövidítése) Ambulancia épületének felújításához.

Az ADHD Ambulancia szigetelésre váró épülete

A karácsony előtti átadásnál Bencze János, a Bethesda Kórház Alapítvány diakóniai igazgatója vette át a hőszigetelő rendszert Dr. Bányai Kornéltól, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

A ROCKWOOL adomány átadásakor (Bencze János (balra) a Bethesda Kórház Alapítvány és Dr. Bányai Kornél (jobbra) a ROCKWOOL képviseletében)

Mivel a ROCKWOOL termékeinek egyik legfontosabb jellemzője a tűzbiztosság, a tűzesetek leghatékonyabb kezelése pedig a megelőzés, így a kőzetgyapot hőszigetelőanyag-gyártó vállalat ennek alapján választott magának partnert is. Választása a Bethesda Kórház Alapítványra esett az intézményben működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ és a Bethesda Gyermekkórház már évek óta működő Égésprevenciós Programja miatt.

A ROCKWOOL adomány kirakodása

Az igényfelmérések és egyeztetések után a 3,6 millió forint összértékű adomány részeként a homlokzathoz szükséges szigeteléshez 273,6 m2 ROCKWOOL Frontrock Max E kétrétegű homlokzati hőszigetelő lemezt és 14,4 m2 ROCKWOOL Frontrock lemezt ajánlottak fel. A Frontrock Max E műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, vakolható kőzetgyapot lemez felső, közel 20 mm vastag nagy testsűrűségű rétegének köszönhetően nagyobb mechanikai ellenállással, továbbá jobb hőszigetelő képességgel bír, mint az egyrétegű hőszigetelő lemezek.
A tetőtér hőszigeteléséhez 177,6 m2 Deltarock és 180 m2 Multirock kőzetgyapot lemezeket választottak. A Deltarock éklemezek különösen alkalmasak a magastető szarufák közötti hőszigeteléséhez, a Multirock lemezek pedig jól alkalmazhatók gipszkarton válaszfal rendszerekben, homlokzati falak belső felén.
A vállalat a szigeteléshez szükséges további rendszerelemeket – pl. üvegszövet háló, ragasztóhabarcs, alapozó, vakolat és dübelek – is biztosította a Bethesda részére. A Bethesda Alapítványnak – mint kiderült – nem kis fejtörést okozott a több mint 200 féle lehetséges szín közül választani, végül az épület szigetelése barackvirág színű lesz.

A ROCKWOOL örömmel veszi, hogy egyszerre szolgálhat rövid és hosszú távú megoldással, ugyanis az Alapítvány által fenntartott ADHD Ambulancia épülete sürgős felújításra szorul, a hőszigetelési rendszer felajánlása azonban nem csak azonnali megoldást kínál, hanem hosszútávon is segít az Ambulancia fenntartási költségeinek csökkentésével. A kőzetgyapot hőszigetelés élettartama megegyezik az épület élettartamával, ez az igazán hosszú távú megoldás.

A kizárólag természetes alapanyagból (bazalt kőből) készülő ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hő- és hangszigetelő, páraáteresztő és vízhatlan tulajdonságai mellett alak- és mérettartó, valamint öregedésálló. 1000 °C feletti olvadáspontja biztosítja a legmagasabb tűzvédelmi A1 besorolásba tartozó termékek tűzállóságát, így a felújításra váró ambulancia épülete az adománynak köszönhetően tűzbiztos módon védi majd a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket.


Kapcsolódó linkek:

ROCKWOOL Hungary Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest