Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.03.29.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Nincs többé hőveszteség!

Gyártói hírek - 2004-11-02 15:09:43


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Nincs többé hőveszteség - magas szintű szigetelés és hőhídmentesség - német energiatakarékossági rendelet előírásainak megfelelően.

A redőny véd a túlzott napsugárzástól, távol tartja az esőt, nedvességet, javítja a hangszigetelést, óv a kíváncsi pillantásoktól, és megnehezíti a betörők dolgát. Hátrányai is lehetnek azonban, amelyek először a fűtésszámlán jelentkeznek. Tanulmányok kimutatták, hogy már egy apró lyuk a redőnyszekrénynél, vagy a gurtnikivezetőnél a meleg levegő szabadba áramlását okozhatja. Egy miliméternyi hézag 65%-kal ronthatja a beltér hőszigetelését.

Egy teljesen korszerű redőnyszekrény-rendszer kifejlesztésével azonban ez a probléma megoldódott. A teljesenkörűen szigetelt ROKA-THERM RG rendszer, mely Németország piacvezető redőnyszekrény gyártójának, a Beck+Heun-nak legújabb terméke, olyan magas szintű hőszigetelést nyújt, melyet még egyik hasonló termék sem mindezidáig.
Az RG jelentése ''belülről zárt''. Ami annyit jelent, hogy nincs többé szerelőfedél a belső térben, így a szigetelés hatékonyságát rontható hézagok is eltűnnek, nincs lehetőség hőhíd keletkezésére. Emellett az alátámasztó modulok, illetve a tokvégek is teljeskörű szigetelést kapnak. A redőnyszekrények így nem hogy megfelelnek a Németországban hatályos energiatakarékossági rendelet előírásainak, túl is teljesítik azokat. Mindemellett javul a hangszigetelés, és egyben a lakás minősége is.

A hagyományos redőnyszekrényeknél második leggyakrabban előforduló probléma a gurtnikivezetőnél jelentkezik. A ROKA RG rendszer többszörösen szabványosított megoldást talált erre is. Az ESM gurtnikivezető akár 94%-kal képes csökkenteni a hőveszteséget. Ezt a javulást dupla kefetömítés, további kiegészítő szigetelés segítségével, illetve a gurtnicsatorna méretének csökkentésével érték el. Ezáltal a ROKA RG rendszer tökéletesen alkalmas az alacsony energiafelhasználású illetve a passzívház típusú építkezésre is. Meghajtása lehet elektromos, gurtnis, kurblis, igény szerint.

A privát építkezők számára fontos kritérium, hogy a beépítésből adódó károknak még a lehetőségét is elkerüljék.

Hogy az évek során az ablak és a redőnyszekrény körül ne keletkezzen nedvességből fakadó kár, az ablak, a fal, és a redőnyszekrény csatlakozási pontjainak teljesen szigeteltnek kell lennie. Azok a redőnyszekrények, melyeknek belül elhelyezkedő szerelőnyílása van, szinte megoldhatatlan probléma elé állítják az építkezőt. Mindehhez forgácslapból, vagy fémből készült végelemeket kínálnak, amelyek teljesen mellőznek mindennemű szigetelést.
A ROKA-RG rendszer ezzel ellentétben garantáltan teljeskörű szigeteléssel rendelkezik, amelyet szigorú műszaki teszteknek vetettek alá.


Kapcsolódó linkek:

www.beck-heunhungaria.hu
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest