Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.14.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Új VELUX termékek a Construmán

Gyártói hírek - 2005-03-29 15:50:55


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A tetőtéri ablak rendszereket gyártó VELUX tevékenységében mindig központi szerepet töltött be a folyamatos termékfejlesztés, a legmodernebb technika alkalmazása és a környezettudatosság hármasa. Az idei szakvásáron olyan újdonságok tűnnek fel, melyek ékes bizonyítékai a cég azon törekvéseinek, hogy a tetőterek még keresettebb lakó- és munkahelyek legyenek.Napelemes külső és belső árnyékolók

A VELUX először a Construma látogatóinak mutatja be saját szabadalmát, a napelemmel működő árnyékolókat. A csúcstechnológiát képviselő termékeket azoknak ajánlják, akik tetőterükben maximális kényelemre vágynak. Már a felszerelés is rendkívül egyszerű: nincs szükség vezetékekre, elektromos bekötésekre, így már korábban beépített tetőtéri ablakoknál (1986 óta Magyarországon forgalmazott valamennyi ablaktípus) is felszerelhetők az árnyékolók. Legkényelmesebben a velük együtt szállított távirányítóval működtethetők, a kibocsátott jeleket az érzékelők akár 10 méter távolságból is veszik. Az elemek a rolók külső felületén helyezkednek el, és akár 80 fokos hőséget is kibírnak. A szobából egyáltalán nem látszanak, így rendkívül diszkrétek. A napenergiával feltöltött elemek kapacitása 700 fel- vagy lehúzás, újratöltés nélkül. Élettartamuk átlagos használat mellett 10 év. A napelemeket nagyon egyszerűen lehet cserélni. Karbantartást nem igényelnek, és zajtalanul működnek. Ha a távirányítás kényelmével nem szeretnének élni a tetőtérben lakók, a belső rolók kézzel is működtethetők.

Környezetbarát, műanyag bevonatú tetőtéri ablak

A közönség egy, a maga nemében páratlan ablakot is szemrevételezhet a vásáron, amely műanyag is, meg nem is. Magja - az ablakszerkezet szilárdságának és megfelelő hőszigetelésének biztosítása érdekében - rétegragasztott fa, melyet fehér színű poliuretán borítással láttak el. Mind az ablakszárny, mind az ablaktok bevonata egyetlen műanyag öntvényből készül, amely által az ablak magasabb minőséget képvisel, mint a hagyományos gyártástechnológiával (a sarokillesztéseknél vágott, a sarkoknál pedig összehegesztett profilokkal) készült termékek.

Az ablak sarkainál nincsenek forrasztóvarratok, a profilok találkozásánál nincs pontatlanság. Mind a tok, mind a szárny külső felülete nagy szilárdságú, élettartama hosszú, kiválóan ellenáll a sérüléseknek és a párás levegőnek. A lekerekített sarkoknak és éleknek köszönhetően a tisztítás is sokkal egyszerűbb. A kiváló mechanikai tulajdonságok mellett, a VELUX műanyag bevonatú tetőtéri ablaka minden környezetvédelmi előírásnak is megfelel. A poliuretán gyártása során nem használnak környezetre káros gázokat, a termék megsemmisítése szintén környezetbarát, mert elégetésekor nem keletkeznek mérgező anyagok.

Beépítő egységcsomag

Az idei szakvásáron lehet először megtekinteni azt a termékegyüttest is, amellyel a tetőtéri ablakok beépítése még egyszerűbbé és gyorsabbá válik, ugyanakkor csökken a párásodás veszélye a tetőszerkezetben. A polietilén hőszigetelő keretből, polipropilén alátétfóliából és kettő darab egymásba csúsztatható galvanizált vízelvezető csatornából álló beépítési egységcsomag garantálja a tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti hosszú távú kapcsolatot, és javítja a beépítés minőségét. A vízelvezető csatorna a tetőről lefolyó vizet a tetősíkablak tokján kívülre vezeti. Az alátétfólia páraáteresztő képességgel rendelkezik, mégis megakadályozza, hogy kívülről nedvesség juthasson a tetőszerkezetbe. A hőszigetelő keret az ablaktok körül biztosítja a hőhídmentes kapcsolatot, meggátolva, hogy a tetőtéri ablakon keresztül hőenergia távozzon a lakásból, a tetőszerkezetben páraként lecsapódjon, és ott károkat okozzon. A beépítő csomag az ablakok méreteire készül, így garantált a biztonságos beépítés. Az alátétfóliát nem csak a csomagban, hanem önmagában is meg lehet vásárolni.
A beépítő egységcsomag mellett a VELUX saját párazáró fóliát kezd forgalmazni tetőtéri ablakaihoz, melyhez butil szigetelés és ragasztószalag is tartozik. A 0,15 mm vastagságú polietilén fólia a butil szigetelőcsíkkal csatlakoztatható az ablaktokhoz, a meglévő fóliához pedig a ragasztószalaggal kell rögzíteni. A párazáró fólia elhelyezése után az ablak körül a belső pára biztosan nem kerül a szigetelőanyagba.

A VELUX várja Önt a Construma építőipari szakkiállításon április 5. és 9. között a Hungexpo A pavilonjában, a 207/A standon. Tekintse meg, és próbálja ki a legújabb termékeket!VELUX Magyarország Kft.
1031 Budapest, Zsófia u. 7.
Tel.: (1)436-0534, Fax: (1)430-2915
E-mail: training@velux.com


Kapcsolódó linkek:

VELUX Magyarország Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest