Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.04.04.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Bővülő termékrendszer, csökkenő árak

Gyártói hírek - 2005-04-12 10:35:20


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A tetőtériablak-rendszereket gyártó VELUX az idei Construma kiállításon olyan termékeket mutatott be, amelyek még teljesebbé teszik a termékkínálatot. Az eddig megszokott minőségi színvonalhoz a jövőben kedvezőbb árak társulnak.

Környezetbarát, műanyag bevonatú tetőtéri ablak

A közönség tavaly már találkozhatott a VELUX műanyag bevonatú tetőtéri ablakával (GGU típus), de mostantól a standard termékválasztékból (kedvezőbb áron, rövidebb szállítási határidővel) érhető el. A GGU ablak a maga nemében páratlan a piacon, mert műanyag is, meg nem is. Magja - az ablakszerkezet szilárdságának és megfelelő hőszigetelésének biztosítása érdekében - rétegragasztott fa, fehér színű poliuretán borítással. Mind az ablakszárny, mind az ablaktok bevonata egyetlen műanyag öntvényből készül, amely által az ablak magasabb minőségű, mint a hagyományos gyártástechnológiával (a sarokillesztéseknél vágott, a sarkoknál pedig összehegesztett profilokkal) készült termékek.
Az ablak sarkainál nincsenek forrasztóvarratok, a profilok találkozásánál nincs pontatlanság. Mind a tok, mind a szárny külső felülete nagy szilárdságú, élettartama hosszú, ellenáll a sérüléseknek és a párás levegőnek. A lekerekített sarkoknak és éleknek köszönhetően a tisztítás egyszerűbb. A műanyag bevonatú tetőtéri ablak minden környezetvédelmi előírásnak megfelel. A poliuretán gyártása során nem használnak környezetre káros gázokat, a termék megsemmisítése szintén környezetbarát, mert elégetésekor nem keletkeznek mérgező anyagok.

Napelemes külső és belső árnyékolók

Először a Construma látogatói láthatták a VELUX szabadalmát, a napelemmel működő árnyékolókat. A csúcstechnológiát képviselő termékeket azoknak ajánlják, akik tetőterükben maximális kényelemre vágynak. Már a felszerelés is egyszerű: nincs szükség vezetékekre, elektromos bekötésekre, így már korábban beépített tetőtéri ablakoknál (1986 óta Magyarországon forgalmazott valamennyi ablaktípus) is felszerelhetők az árnyékolók. Legkényelmesebben a velük együtt szállított távirányítóval működtethetők, a kibocsátott jeleket az érzékelők akár 10 méter távolságból is veszik. Az elemek a rolók külső felületén helyezkednek el, és akár 80 fokos hőséget is kibírnak. A napenergiával feltöltött elemek kapacitása 700 fel- vagy lehúzás, újratöltés nélkül. Élettartamuk átlagos használat mellett 10 év. A napelemeket nagyon egyszerűen lehet cserélni. Karbantartást nem igényelnek, és zajtalanul működnek. Ha a távirányítás kényelmével nem szeretnének élni a tetőtérben lakók, a belső rolók kézzel is működtethetők.

Beépítő egységcsomag


Az idei szakvásáron mutatkozott be az a termékegyüttes is, amellyel a VELUX tetőtéri ablakok beépítése még egyszerűbbé és gyorsabbá válik, ugyanakkor csökken a párásodás veszélye a tetőszerkezetben. A polietilén hőszigetelő keretből (BDX), polipropilén alátétfóliából (BFX) és kettő darab egymásba csúsztatható galvanizált vízelvezető csatornából álló beépítési egységcsomag garantálja a tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti hosszú távú kapcsolatot, és javítja a beépítés minőségét. A vízelvezető csatorna a fedési alátétfólia síkjára bejutó vizet eltereli az ablaktoktól. Az alátétfólia páraáteresztő képességgel rendelkezik, mégis megakadályozza, hogy kívülről nedvesség juthasson a tetőszerkezetbe. A hőszigetelő keret az ablaktok körül biztosítja a hőhídmentes kapcsolatot, meggátolva, hogy a tetőtéri ablak és a belső burkolat csatlakozásánál olyan hideg felületek keletkezzenek, ahol a pára lecsapódhat, és károkat okozhat. A beépítő csomag az ablakok méreteire készül, így garantált a biztonságos beépítés. Az alátétfóliát nem csak a csomagban, hanem önmagában is meg lehet vásárolni.
A beépítő egységcsomag mellett a VELUX saját párazáró fóliát (BBX) kezd forgalmazni tetőtéri ablakaihoz, melyhez butil szigetelés és ragasztószalag is tartozik. A 0,15 mm vastagságú polietilén fólia a butil szigetelőcsíkkal csatlakoztatható az ablaktokhoz, a meglévő fóliához pedig a ragasztószalaggal kell rögzíteni. A párazáró fólia elhelyezése után az ablak körül a belső pára biztosan nem kerül a szigetelőanyagba.

További információ:
Velux Magyarország Kft.
Tel.: 06-1/437-0899Kapcsolódó linkek:

Velux Magyarország Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest