Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.07.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Egyediség és érték - Műanyag/alumínium ablakok az Internormtól

Gyártói hírek - 2005-04-26 13:28:45


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Leendő házunkat tervezgetve nem szabad elhanyagolni a nyílászárók körültekintő megválasztását, hiszen az ablakok, ajtók évtizedeken keresztül díszítik és védik majd az otthonunkat. Mutatós, de ugyanakkor biztonságos, időálló, valamint jó hang- és hőszigetelési értékekkel rendelkező ablak az ideális választás. Az Internorm Construma-nagydíjas műanyag, illetve műanyag/alumínium ablakai megfelelnek a legmagasabb esztétikai és műszaki követelményeknek is.

Hogyan találjuk meg az elképzeléseinkhez illeszkedő legjobb megoldást, hogyan hozhatunk olyan döntést, amire évtizedek múlva is azt mondhatjuk, jól választottunk? Manapság, amikor a nyílászáró-piacon olyan hatalmas a kínálat, hogy áttekinteni is nehéz, igen komoly dilemmával kell szembesülnünk az ablak megvásárláskor. Főleg, ha szeretnénk ablakainkhoz színben és stílusban illő ajtót, sőt kiegészítőket (árnyékolástechnikát, rovarhálót) is. Épp ezért érdemes a vásárlás előtt alaposan tájékozódni és kikérni szakemberek véleményét is.

A műanyag ablakok alapanyaga az ablakgyártás igényeihez legmegfelelőbb PVC, ami változatos formavilág megvalósítását teszi lehetővé. Az Internorm három, egymással tökéletesen kombinálható designformát kínál. A klasszikus, egyenes vonalvezetésű Klassik-Design a hagyományos formákat előnyben részesítők számára ajánlott. A Softline-Design szolid, ugyanakkor tökéletesen harmonikus képet mutat, mindez a lekerekített éleknek köszönhető. Egyedülállónak mondható a Premium-Design, amelyet neves szakemberek fejlesztettek ki: az ablakforma konvex és konkáv formákból áll, ily módon érvényesülhet a fény és az árnyék játéka, ami különlegessé teszi az ablakot.

A műanyag ablak tok- és szárnyprofilja belül levegőkamrákra van osztva. Minél több légkamra van a profilban, annál nagyobb lesz a hegesztési sarokszilárdság, és annál jobb hőszigetelő képességű a nyílászáró. Ma már a négy, vagy öt légkamrával rendelkező rendszerek nevezhetők igazán korszerűnek. Ha öt légkamrás ablakot vásárolunk, javasolt, hogy a párkánycsatlakozó elem is ugyanúgy öt légkamrás legyen, mivel így megelőzhető a párakicsapódás és a penészedés. A profil 80 mm-es beépítési mélysége stabilabbá, időállóbbá teszi az ablakot, emellett a hőszigetelési értékek is igen kiválóak.

A jó hőszigeteléshez a három, megszakításmentesen körbefutó szigetelőgumi és az 1,1 W/m²K hőátbocsátású üvegek is hozzájárulnak. A két-, vagy háromrétegű üvegek, amelyeket a levegőnél nehezebb argongázzal töltöttek fel, és lágy fémbevonattal láttak el, olyan üvegezési technológiával készülnek, amely megakadályozza a belső párakicsapódást.

A hő- és hangszigetelés mellett a betörésvédelemre is érdemes hangsúlyt fektetni. A rejtett, öt ponton záródó ablakvasalat és a kiemelésgátló a nagyobb biztonság mellett elősegíti, hogy az ablakszárny minden oldalon megfelelő tömítettséggel rendelkezzen. Ez csökkenti a kopást, és biztosítja a hosszabb élettartamot.

A műanyag borítás külső része, vagy az arra ráhelyezett dekorfólia az időjárási körülmények hatására egy idő után veszíthet színéből, sőt meg is repedezhet. Az Internorm műanyag ablakaihoz igényelhető, porszórt külső alumínium borítás az időjárás viszontagságaival szemben igen ellenálló. A pattintott alumínium borítás karbantartása egyszerű, felülete könnyen tisztítható.

Az alumínium felületre porszórásos technikával felvitt színek tíz alapváltozatából választhatunk, egyéni kívánságra azonban a RAL skála teljes kínálata, vagy akár eloxált alumínium felület is a rendelkezésre áll.

A természetes megjelenést kedvelők dönthetnek a többféle színárnyalatban is választható fautánzatú alumínium borítás mellett. A házukat a modern elegancia jegyében kialakítók is megtalálhatják az e stílushoz leginkább megfelelő alumínium borítást: a metál-, és rozsdamentes acél-színek árnyalataiban készült ablakok különleges hangulatot kölcsönözhetnek az épületnek.

A házba bejutó napenergiát hasznosító, ún. passzív házak egyre elterjedtebbekké válnak hazánkban is. Ily módon az épület fűtési energiája jelentősen lecsökkenthető. Az Internorm szakemberei is fontosnak ítélik az energiatakarékos megoldásokat, ezért – többek között – az Internorm műanyag és műanyag/alumínium ablakai kiválóan alkalmazhatóak alacsony energiaigényű házak építéséhez.

További információkért keresse fel az Internorm márkaképviseleteket, vagy látogasson el a www.internorm.hu oldalra!


Kapcsolódó linkek:

Internorm Ablak Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest