Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.13.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Kiállja az idő próbáját

Gyártói hírek - 2005-04-27 11:55:51


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Akár megdöbbentő különbségek is lehetnek egyes építőanyagok - így például a nyílászárók – különböző gyártói által kínált árai között. Egy építkezés költséges mulatság, így igyekszünk ott spórolni, ahol csak lehet - persze nem mindenhol érdemes.
A ház későbbi üzemeltetése, fenntartása szempontjából a falazatok anyagának, minőségének, illetve a nyílászáróknak fontos szerep jut. Érdemes tehát tisztában lenni azzal, milyen minőség és szolgáltatás párosul egy alacsonyabb vagy magasabb árhoz annak érdekében, hogy tartós, időtálló, ugyanakkor esztétikus ablakokunk-ajtónk legyen.


Milyen elvárásaink vannak nyílászáróinkkal kapcsolatosan?
Erre a kérdésre nem is olyan könnyű választ adni, persze megteszik ezt helyettünk a legmodernebb, a nyílászáról piacon túlzás nélkül ''high-teck'' megoldásokat kínáló cégek. Az első, ami eszünkbe jut talán az, hogy legyen szép, egyes elemei - kilincsek, üvegek -, színei legyenek variálhatóak, annak érdekében, hogy az ajtók-ablakok kinézetét minél jobban ízlésünkhöz igazíthassuk.
Remélhetőleg rögvest ezután eszünkbe jut, hogy lehetőleg legyenek minél hosszabb élettartamúak és ezen élettartam alatt lehetőleg ne veszítsenek szépségükből. De ami talán még ennél is fontosabb, beépítésük és általuk a ház üzemeltetése legyen gazdaságos: legyen olyan konstrukció, amely hozzájárul a ház melegének megóvásához.

Összefoglalóul legyen tartós, jó hő- és hangszigetelő, védje otthonunkat a külső behatásoktól (betörés vagy erős napfény ellen).

Egy jól megépített házon legyen igényes nyílászáró
A nyílászáró piacon található nagy választékban könnyű elveszni, ám minden bizonnyal lehet a fent felsorolt jogos igényekre választ adó megoldást találni. Ilyen megoldás lehet például, ha az Internorm választékában keresgélünk: a dimension termékcsalád új generációja dimension 4, a kapcsolt szárnyas műanyag/alumínium nyílászáró mindezt nyújtja és alapáron az árnyékolástechnika megoldását is kínálja.

Hő ne illanjon el az ablakon...
Egy jól megépített házba nem érdemes olcsó, vagy rossz hő- és hangszigetelő képességekkel rendelkező nyílászárót beépíteni. Bár a nyílászárókra költött összeg egy ház építése során jelentős tétel, költségek 10 %-a, ami megriasztja az építkezőt és spórolásra ösztönzi, ne itt spóroljunk! A hő veszteség 25-30%-a ugyanis az ablakokon keresztül távozik, ezért amit most esetleg megnyerünk a réven, új otthonunk használata közben elveszítünk a vámon!
Keressünk tehát megfelelő hő- és hangszigetelő értékekkel rendelkező nyílászárót. Nézzük, mit tud például a Dimension termékcsalád.

A termékcsalád előző generációjánál már megszokott ötkamrás műanyag tok- és szárnyprofilja, a statikai szempontok mellett jó hőszigetelési értékeket is biztosító a 80 mm-es beépítési mélység és a hármas gumitömítés felelős a kiváló hő- és hangszigetelésért.
A gyakran alkalmazott, esetenként elszíneződést okozó fekete szigetelőtömítés helyett három, a tokban végigfutó esztétikus megjelenésű szürke gumitömítésnek a nedvesség elleni védelemben jut még szerep: megakadályozza a nedvesség belső kamrákba jutását, amely sok bosszúságot okozhat a használat során.

A tok stabilitását a lyukacsos acélmerevítés, a szárny stabilitását a ragasztott üvegezés biztosítja, amely emellett a felelős a biztonságért is. Az Internorm saját fejlesztésű egyedülálló ragasztott üvegezési technikájának köszönhetően az üveget nem üvegezőlécek segítségével rögzítik, hanem a szárnyprofilhoz ragasztják.
Visszatérve a hő és hangszigeteléshez, nem kell sokáig érvelni amellett, milyen fontos szerep jut ezen a területen is az üvegezésnek.
A kapcsolt szárnyas dimension ablak üvege háromrétegű és fényvédő bevonattal ellátott; az üvegek közötti légrés - a még tökéletesebb hőszigetelés érdekében - nemesgázzal töltött. A hanggátlási értéke és a kapcsolt szárnynak köszönhetően 44 decibel, ami igen kiválónak mondható.

Legyen szép és tartós!
Mit vegyünk figyelembe ablakválasztás során?
A ház fekvése, elhelyezkedése meghatározhatja a nyílászárók kiválasztását.
Hasznos figyelembe venni, hogy az egyes helyiségeknek a későbbiekben milyen funkciója lesz, illetve milyen berendezési tárgyak kerülnek majd oda, persze, ha már tudjuk ezt. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen magasra kerül az ablak, milyen nyitásmód lesz a legpraktikusabb, mennyire zajos a külső környezet, vagy, hogy mennyi napfény jut a szobába. Ha például egy napközben sokat használt szoba déli oldalra néz, a kellemes hőmérséklet érdekében érdemes az árnyékolástechnika segítségét igénybe venni. Az Internorm dimension 4 ablaka alapáron az árnyékolástechnikát is tartalmazza.

A minden termékcsaládra jellemző ragasztott üvegezés és a formatervezett és könnyen tisztítható rejtett vasalat, valamint a zárfogadó szintén az Internorm saját fejlesztése. Ez utóbbi hosszabb élettartamot garantál, és - ami nem elhanyagolható körülmény - könnyen tisztítható.

Színek és formák
A nyílászáró kiválasztásának számos szempontja lehet: a tervező javaslata mellett a lakók igénye, ízlése, az esztétikát és a funkcionalitást figyelembe vevő szempontok.
Meghatározhatja a ház képét, hogy a nyílászáró színéhez, alakjához, stílusban illeszkedő kiegészítőket választunk-e.
A nyílászárók kinézetét többek között a felhasznált profilok is jelentősen meghatározzák. Ma már számos, különböző minőségű és kamraszámú műanyag profilokkal készül nyílászáróval találkozhatunk a piacon. Korszerűnek ma már az öt kamrás profil nevezhető.

Jó döntés, ha a dimension alumínium alapanyagú kapcsolt szárnyprofilú kétféle design-formában gyártott ablakok közül nézzük ki a nekünk valót. A Softline-Design a lekerekített éleivel szolid, ugyanakkor tökéletesen harmonikus képet mutat. Egyedülállónak mondható a Premium-Design, amelyet neves szakemberek fejlesztettek ki: az ablakforma konvex és konkáv formákból áll, ily módon érvényre juthat a fény és az árnyék játéka, ami igazán különlegessé teszi az ablakot.
A külső alumínium borítás, amely tartóssá teszi az ablakot, zavarba ejtő színválasztékban áll rendelkezésre: az alapszíneken kívül a teljes RAL-skála, illetve a fa-, fém,- és rozsdamentes acélszínekben is igényelhető. A belső műanyag felületre a fehér színen túl aranytölgy, oregon fenyő és nemesfehér dekorfólia választható.
A design-formák változatossága és a tartozékok (szélesítők, sorolók, párkányfogadók, rovarhálók) lehetővé teszik, hogy funkciótól, elhelyezéstől függően kombináljuk a dimension család tagjait más Internorm-nyílászárókkal.

A döntés során tehát fontos, hogy megvalósítható legyen az esztétikum és a műszaki tartalom egysége, és a nyílászáró kiállja az idők próbáját.

További információ a termékekkel, szolgáltatásokkal, márkakereskedői hálózattal kapcsolatosan a www.internorm.hu és az internorm.ablak@internorm.hu címen kérhető.

''Nyerje meg álmai bejárati ajtaját - szavazzon a legszebb Internorm ablakra''

ABLAK-SZÉPSÉGVERSENY vette kezdetét április 11-én.
Az Internorm Ablak Kft. márkaképviseleteiben a változatos termékkínálat legszebbnek ítélt ablakát minden érdeklődő kiválaszthatja. A szavazás sorsolásának fődíja a Portal alumínium bejárati ajtócsalád nyertes által szabadon kiválasztott modellvariációja bruttó 500.000 Ft értékben, amelyet az Internorm munkatársai a nyertesnek leszállítanak, és be is építenek.
A szavazatokat a szervezők az Internorm márkaszalonokban megtalálható szavazólapon július 9-ig várják.
A játékban részt vevők közül július 18-án közjegyző jelenlétében sorsolják ki a Portal bejárati ajtó nyertesét.

További információkért látogasson el a www.internorm.hu oldalra, vagy az Internorm márkaképviseletekbe.


Kapcsolódó linkek:

Internorm Ablak Kft.
A rovat további cikkei

Fény a tanulás szolgálatában
Több fényt!
Bio kőzetgyapottal az egészségünkért
BACHL akció a végfelhasználók számára
Terasz a tetőtérben: mégis hogyan?
Új ROCKWOOL honlap gazdagabb tartalommal
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest