Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.14.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Dizájn és Egészség MOdell

Tippek, ötletek - 2007-05-25 10:10:51


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A mai dizájnprogramok többnyire a dizájn népszerűsítését és a fiatal pályakezdők támogatását vállalják fel. Az általános iskolákra azonban egyelőre nem fókuszálnak. A többéves táboroztatási tapasztalattal rendelkező GYEP alapítvány a MOME hallgatóival együttműködve létrehozta a dizájn és egészség prevenció új modelljét a 9-14 éves gyerekek számára.

A DEMO szimbolikus értelemmel bír. Közhasználatban a „demo“ egy bevezető, azaz „kedvcsináló”a programokhoz, filmekhez. A DEMO egyhetes táborok és évközi programok alkalmával szeretné elérni, hogy a gyerekek érzékennyé váljanak a dizájn értékeire, miközben egy egészséges szemléletet sajátítanak el.

Az egyhetes program fejlett eszközparkot és kommunikációs technológiát vesz igénybe. A játékokhoz és kerettörténethez a kreatív hátteret a MOME öt szakáról verbuválódott, káros szenvedélyektől mentes hallgatói biztosítják.
A táborba várhatóan ellátogat a dizájnvilág egy-egy jeles képviselője, aki egyes workshopok, játékok alkalmával épül be a programba.

A DEMO kreatív játékokon keresztül, közvetett módon fektet hangsúlyt a környezettudatos életre. A száraz előadások és unalmas kézműves foglalkozások helyett a táborozókat izgalmas csapatversenyek, kreatív feladatok, meghökkentő technika, sok mosoly és mozgás várja.

A program jellemet erősít, új közösséget teremt, tehetséget gondoz és környezettudatos egészséges életmódra nevel.

A tábor folyamatos programot biztosít, közben megadja a lehetőséget a délutáni szabadidőre. Ilyenkor Workshopok közül választhatnak a gyerekek az érdeklődési körüknek megfelelően, de nem kötelező jelleggel. A workshopok eredménye lehet a tábor végére egy, a helyszínére tervezett dizájnbútor létrehozása vagy akár egy látványos divatbemutató.

A Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Alapítványa (GYEP) 2001. 04. 04-től közhasznú alapítvány besorolás alapján működik.
A GYEP Alapítvány tevékenységi köre: egészségmegőrzés, nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, sport (Khtv 26. § c/pontja alapján: a,1., b,4., c,10., e,14.)

MI A GYEP?
Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Programja

A GYEP, egy komplex, gyermekprevenciós program, amelynek elsődleges feladata a fiatalok egészségvédelme. Célunk, hogy a gyermekeket játékos, közvetett eszközökkel egészséges életmódra neveljük, megelőzzük a szenvedélybetegségek kialakulását, miközben a gyermekek személyiségét is fejlesztjük. Ezen belül kiemelkedő szerepet kap: a helyes táplálkozás, az alapvető higiénés szokások és a rendszeres mozgás iránti igény felkeltése. A megelőzésen belül nagy hangsúlyt fektetünk a dohányzás-, az alkohol- és a drogfogyasztás káros hatásaira, a bűnmegelőzésre. Táborainkban 2000 óta határon túli, árvízkárosult, gyermekjóléti szolgálatok által ajánlott kiemelten hátrányos helyzetű gyermekek térítésmentesen vehettek részt.


További információ: www.demotabor.hu


A rovat további cikkei

Kérdezzen akár több tucat épületgépész szakértőtől!
Ne legyen szauna a házból!
Egy kis épületfizika: Belsőleg
Tél, hideg, szigetelés...
Kreatív rekonstrukciók - Szakmai kirándulások Budapestre és Bécsbe
Creaton Bakony Futófesztivál az ÉMSZ Nívódíjas zirci Bagolyvár Fogadó környékén
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest