Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.13.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
75 éves a Bosch fúrókalapács

Tippek, ötletek - 2007-06-07 10:44:45


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A Bosch 1932-ben kezdte el az iparosok szükségleteit kielégítő fúrókalapácsok első szériájának gyártását, amelynek volt fúráshoz és véséshez alkalmas része, és már rendelkezett biztonsági kuplunggal. Az építőipar mérföldkövének számító világújdonság bemutatóját 75 évvel ezelőtt a lipcsei vásáron ünnepelték. A Bosch 1932 óta is következetesen fejleszti ipari fúrókalapácsait. A Bosch mindig nagy figyelmet szentelt a szakemberek szükségleteinek folyamatos megismerésére, így a Bosch fúrókalapácsok minőségben, teljesítményben és élettartamban mindig is egy lépéssel a többi előbb jártak. Megalkotása után nem sokkal az Bosch fúrókalapács az elektromosan működő kalapácsfúrás szinonimája lett.

A technológiai megoldásokban vezető Bosch számos fejlesztése vált világszerte piaci szabvánnyá. Így például az 1975-ben piacra dobott, a gyors fúró- és vésőcserét elősegítő SDS-plus szerszámbefogási rendszere, majd jött az 1990-es SDS-max, a nagyobb fúrók és vésők variációja. További mérföldkőnek számít az 1981-es világelső 2 kilós fúrókalapács valamint a világ első akkus fúrója 1984-ből. 2003-ban építették be az első vibrációs kontrollt az 5 kilós fúrókalapácsba, és 2005-ben mutatta be a Bosch a világ első lítium ionos technológián alapuló akkus kalapácsát, a GBH 36 V-LI Professional-t. 36 V-os akku magas feszültségének köszönhetően ugyanolyan fúróteljesítményt biztosít, mint a legerősebb hálózati 2-kilós fúrókalapács, a GBH 2-26 Professional.

Jubileumi ajánlat szakembereknek

A Bosch a fúrókalapácsok 75. születésnapját vonzó jubileumi ajánlatokkal ünnepli. SDS-plus fúrókalapács vásárlása (2 kilós GBH 2-26 DFR Professional fúrókalapács vagy a GBH 36 V-LI Professional akkus kalapács) esetén a vásárló egy Univerzális DMF 10 Zoom Professional gépet kap ajándékba. Így nemcsak egy nagy teljesítményű fúrókalapácsot vásárol, hanem egy keresőkészüléket is, amely megbízható segítséget nyújt az áram alatt lévő vezetékek, fémek (pl. réz) és fa szerkezetek feltárásánál.

Egy 5 kilósnál nagyobb SDS-max fúrókalapács vásárlása esetén jubileumi ajándékként egy GSR 10,8 V-LI Professional akkus fúrócsavarhúzót adunk ajándékba. Ez a különösen kompakt és kézhezálló csavarhúzó egy akkufeltöltéssel 130 db 6 x 60 mm-es nagyságú csavart képes puha fába becsavarozni. Modern Lítium ionos akkujának köszönhetően nem merül le és nincs memóriahatás (az akkumulátor a pillanatnyi töltöttségi szintjétől függetlenül tölthető anélkül, hogy a cellák károsodnának).


További információért kérjük kattintson ide


A jubileumi akció 2007. június 30-ig tart.A Bosch csoport

A Bosch csoport egy nemzetközileg vezető technológiai és szolgáltató vállalat. A gépjármű- és ipari technika, valamint az épületgépészet területén 260.000 dolgozóval 2006-ban 43,7 milliárd euró forgalmat bonyolított le. A Bosch csoporthoz a Robert Bosch GmbH és további, több mint 50 országban található 300 leány- és regionális vállalat tartozik. Ez a világméretű, fejlesztő, gyártó, és értékesítési szövetség a további növekedésének előfeltétele. A Bosch évente több mint hárommilliárd eurót fordít kutatásra, fejlesztésre, és ez 2006-ban 3.000 szabadalmat jelentett. A vállalatot 1866-ban Robert Bosch (1861-1942) Stuttgartban egy finommechanikai és elektrotechnikai műhelyként alapította.
A Robert Bosch GmbH társasági szerkezete a Bosch csoport számára vállalkozói önállóságot biztosít. Ez lehetővé teszi a vállalatnak a hosszú távú tervezést és a jövőbe mutató jelentős előfejlesztésekbe folyó beruházásokat. A Robert Bosch GmbH. 92 százalékos részesedése a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Ipari Vagyonkezelő Társaság kezében összpontosul. Ez a társaság gyakorolja a vállalati társasági funkciót. A többi tulajdon részt a Bosch család és a Robert Bosch GmbH. birtokolja. További információk a www.bosch.hu web-lapon találhatók.


A rovat további cikkei

Kérdezzen akár több tucat épületgépész szakértőtől!
Ne legyen szauna a házból!
Egy kis épületfizika: Belsőleg
Tél, hideg, szigetelés...
Kreatív rekonstrukciók - Szakmai kirándulások Budapestre és Bécsbe
Creaton Bakony Futófesztivál az ÉMSZ Nívódíjas zirci Bagolyvár Fogadó környékén
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest