Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2019.08.25.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
MÉSZ pályázatok indulnak a Tavaszi Építészeti Fesztivál ideje alatt

Tippek, ötletek - 2010-03-08 16:17:56


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Az idén harmadik alkalommal, a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) irányítása alatt, ám számos szakmai szervezet támogatásával megrendezésre kerülő Tavaszi Építészeti Fesztivál programjai közé tartoznak a Fesztivál ideje alatt meghirdetésre kerülő, zömmel fiatal építészek számára kiírt pályázatok.

A nyolcadik kerületi Pollack Mihály tér átalakítására kiírt ötletpályázat, és az idén harmadik alkalommal meghirdetett fiatalok_fehéren_feketén pályázat kimondottan az ifjú építészeket célozza, míg az „Év háza 2010” és a budai és pesti Duna part átalakítására hamarosan kiírásra kerülő, a Duna stratégia részét képező nemzetközi építészeti pályázaton nem csupán e nemzedék munkáira számítanak.

Az építészet tere – Budapest VIII. Pollack Mihály tér – Ötletpályázat
Mitől válik élővé egy városi tér? Hogyan lehet kis lépésekben átalakítani a közterekről alkotott felfogásunkat? Milyen módon kell újradefiniálni a köztér fogalmát? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a MÉSZ által életre hívott hallgatói ötletpályázat, amely a VIII. kerület patinás, kulturális intézményekkel határolt, ám mégis halott városi terét, a Pollack Mihály teret, mint az „építészet tere” szeretné újragondolni.
A Magyar Építőművészek Szövetsége és Budapest - Józsefváros Önkormányzata országos, nyilvános, titkos, urbanisztikai- és design elemeket egyaránt váró, komplex ötletpályázatot hirdet Magyarország valamennyi felsőfokú építész-, tájépítész-, településmérnök-, formatervező- és terméktervező képző oktatási intézményének hallgatói részére.
A MÉSZ kezdeményezésére összefogtak a Pollack Mihály téri kulturális intézmények, hogy kísérletet tegyenek a tér bevonására a városi vérkeringésbe, amelynek első lépése a hallgatói ötletpályázat. A beérkező pályaművekből tervezett kiállításnak is a tér ad majd otthont, amelyet a kiírók egyben a budapesti közterek, így a Pollack Mihály tér megújítása szükségességének szimbólumaként is szánnak.
A pályázaton értékes díjak találnak majd gazdára, többek közöt tervezést segítő számítógépes program, külföldi utazás és értékes könyvcsomag.
A pályázat részletei megtekinthetőek a www.meszorg.hu oldalon.

fiatalok_fehéren_feketén
2010. tavaszán harmadik alkalommal kerül meghirdetésre a fiatal, 20 és 40 év közötti építészek munkásságát megismerni és széles körben bemutatni szándékozó, két fordulós pályázat és kiállítás-sorozat.
A 2006-ban és 2008-ben jelentős érdeklődés mellett zajló pályázat műveit nem csupán vidéki magyar nagyvárosokban, de külföldön is megtekinthették az érdeklődők, s a díjazottak két évre szóló, tagdíj-mentes MÉSZ-tagságot is elnyerhettek. Idén is hasonló tervekkel írja ki a pályázatot a MÉSZ.
A pályázat célja idén sem változott: megismerni és megismertetni a közvéleménnyel, a szakmával itthon és akár a határokon túl a fiatal építész nemzedék munkáit, gondolait és eredményeit.
A részletes pályázati kiírás megtekinthető 2010. április 1-jétől a www.meszorg.hu oldalon.

„Év háza 2010”
A zsűri neves tagjai és az a tény, hogy évek óta a pályázaton legjobbnak talált épületek képviselhetik Magyarországot a MÉSZ által támogatott Visegrádi Négyek családi házait bemutató, és immáron hagyományosan az Építészet Napján megnyíló nemzetközi kiállításon, a neves elismerések közé emelték a két évvel ezelőtt újra életre hívott pályázatot.
2010-ben, a kiírás előkészítő fázisában lévő pályázatra, harmadik alkalommal várja majd az „Év háza” kuratóriuma a családi házak és kistársasházak tervezőinek munkáit azzal a céllal, hogy megismertesse a szakmával és a közvéleménnyel a Bíráló Bizottság által színvonalasnak ítélt épületeket, a példamutató és követendő építészeti magatartást.
A gazdaságos szemlélet által is indokolható egyszerűség, természetesség, tisztaság, ami az előző év bírálati szempontja volt, idén is aktuális maradt. A folyamat fontos lépése ismét, hogy a kiírók várják a szakmai szervezetek jelöléseit.

Az „Év Háza 2010” pályázatra bármely Magyarországon megvalósult, 2007. augusztus 1. és 2010. április 1-je között jogerős használatbavételi engedélyt kapott, maximum 4 lakásos lakóépület, lakóépület bővítés, felújítás vagy nyaralóépület anyagával lehet pályázni.

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők
Kiírás: 2010. április 12. hétfő
Jelölési határidő: 2010. május 3.
A pályaművek beadás: 2010. június 11. 15:00 óra
Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2010. október 4.

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a teljes pályázati kiírás, 2010. április 12. után letölthető a www.evhaza.hu oldalról.

A pályázatokkal kapcsolatosan további információ:
Magyar Építőművészek Szövetsége
www.meszorg.hu, info@meszorg.hu, T: (1) 318-2444

Build Communication Kft.
info@buildmarketing.hu
T: (23) 611-028


A rovat további cikkei

Kérdezzen akár több tucat épületgépész szakértőtől!
Ne legyen szauna a házból!
Egy kis épületfizika: Belsőleg
Tél, hideg, szigetelés...
Kreatív rekonstrukciók - Szakmai kirándulások Budapestre és Bécsbe
Creaton Bakony Futófesztivál az ÉMSZ Nívódíjas zirci Bagolyvár Fogadó környékén
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2019. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest