Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.09.21.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok

Tippek, ötletek - 2012-10-31 13:31:55


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Novemberben magyar passzívházak is felkereshetők – Szervezett autóbuszos szakmai túra keretében is látogathatók az épületek

Milyen egy passzívház? Hogyan néz ki belülről? Mivel fűtik, kell-e fűteni novemberben? Ha szeretne személyes benyomásokat szerezni a passzívházakról, látogasson el valamelyik - akár több - minősített passzívházba novemberben. Nemcsak közreműködőkkel - tervezőkkel, kivitelezőkkel - találkozhat, hanem az építtetőkkel és a lakókkal is!

Idén is kapcsolódik a Passzívházépítők Országos Szövetsége a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok programsorozathoz: 2012. november 9-11. között Magyarországon is látogathatók lesznek megépült, működő, kivitelezés alatt álló passzívházak. A 2012. évi programban budapesti, budaörsi, diósdi, dunaújvárosi, szentendrei és zsámbéki passzívházak szerepelnek.
Látogatható lesz többek között az első magyar passzívház minőségű iskolaépület, a fokozottan energiahatékony budapesti – pesterzsébeti – oktatási intézmény új foglalkoztató helyisége 2012. nyarán készült el. A látogatható passzív családi házak túlnyomó többsége hosszabb ideje lakott, így az üzemeltetési, használói tapasztalatokról is be tudnak számolni a tulajdonosok és a közreműködők. A zsámbéki passzív lakóház vadonatúj, hamarosan birtokba vehetik az építtetők.

A Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok hazai programjain a részvétel – az autóbuszos szakmai túra kivételével – díjmentes, az érdeklődők a látogatható passzívházakat önállóan felkereshetik azzal a feltétellel, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelzik a programvezető e-mail címén. A programvezetők elérhetősége a www.passzivhaznyiltnap.com oldalon megtalálható.

2012. november 11-én, vasárnap 9-16 óra között szervezett autóbuszos szakmai túra keretében öt budapesti és főváros környéki passzívház felkeresésére nyílik lehetőség. A részvétel ez esetben is előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a passzivhaznyiltnap2012@gmail.com e-mail címen lehet, legkésőbb 2012. november 9-éig. Mivel az autóbuszos szakmai túrán a részvételi létszám korlátozott - maximális létszám 40 fő -, a szervezők a jelentkezések sorrendjét veszik figyelembe. Az autóbuszos szakmai túra 10 résztvevővel indul.

A Passzívház Nyílt Napokon látogatható passzívházak, épületismertetőkkel és a pontos programmal a www.passzivhaznyiltnap.com weboldalon találhatók.Háttér-információ

A Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok ötlete a német Passzívház Szövetségtől – IG Passivhaus Deutschland – származik. Németországban már 9. alkalommal hirdetik meg a rendezvényt, amelynek célja, hogy elérhető közelségbe hozza az érdeklődők számára a fokozottan energiahatékony épületeket. A tervezésben, kivitelezésben közreműködők, illetve maguk a lakók, épülethasználók kalauzolják végig az épületekben a vendégeket, és adnak választ a felmerülő kérdésekre.

A passzívházak a hagyományos építésű épületekhez viszonyítva 80-95 százalék energiát takarítanak meg, kivitelezésük pedig alig kerül többe, mint a hagyományos technológiával létesített épületeké. Az első passzívház a németországi Darmstadtban épült meg 1990-ben. Magyarországon az első – a német Passivhaus Institut minősítési eljárása alapján – minősített passzív családi házat 2009-ben adták át a Pest megyei Szadán. Az azóta eltelt 3 évben újabb és újabb lakóingatlanok – családi házak, sorházak, társasházak – épültek passzívház minőségben országszerte. 2012. nyarán megvalósult az első passzívház-technológiával kivitelezett közintézmény, egy meglévő általános iskola új foglalkoztató helyisége Budapesten. Önkormányzati beruházásként, egyedülálló bérlakás program keretében hamarosan elkezdődhet a 100 lakásos passzív társasház kivitelezése Budapest XIII. kerületében.


A rovat további cikkei

Kérdezzen akár több tucat épületgépész szakértőtől!
Ne legyen szauna a házból!
Egy kis épületfizika: Belsőleg
Tél, hideg, szigetelés...
Kreatív rekonstrukciók - Szakmai kirándulások Budapestre és Bécsbe
Creaton Bakony Futófesztivál az ÉMSZ Nívódíjas zirci Bagolyvár Fogadó környékén
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest