Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.13.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Az Apollo Business Center bemutatása

Bemutatjuk - 2005-09-05 13:52:31


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Az új építésű Apollo Business Center urbanisztikai szempontból belekomponálták Pozsony Ružinov városrészébe. Az épület a városközpont és az ''APOLLO'' nevű új hídról levezető út közvetlen közelében épült.

Hasznosítása szempontjából az irodák dominálnak, a földszinten helyezkednek el a bérelhető üzleti és szolgáltatási egységek. A komplexum kiegészítő funkciói között találjuk a raktárakat és a parkolót, amely a felszín alatti két szinten kapott helyet. Természetesen az épület részét képezik a technológiai és energetikai egységek is. Üzemeltetési szempontból a multifunkciós komplexumot két többemeletes irodaépület - blokk - alkotja, melyeket egy központi átrium köt össze.

Ezen belső tér karakterisztikus elemei és a természetes anyagokból (előpatinázott réz és üveg) készült homlokzat, amely a folyosókra és a fedett utcára - átriumra - tekint 7 emelet magasan, a természetes padlóburkolatok, valamint a mozgatható virágágyások és a padló szintjébe ültetett pálmafák, melyek természetes árnyékában, a szökőkutak mellett üldögélve a nyugalom oázisában érzi magát a látogató. Az információs pult és az információs rendszer szervesen illeszkedik az átrium légkörébe, egy harmonikus és kellemes, emberi kommunikációval tele környezetet alkotva. Az Onyx féldrágakő, amely nappali fény mellett is tündököl, dominál a központi térben, és megerősíti a belső tér folyosóinak kompozíciós elvét, mindemellett pozitív napfényt sugároz a nyilvános térből az irodákba, végül pedig tájékozódási pontként is szolgál. Az utcai homlokzatok osztása egyszerű, vízszintes vonalak alkotják. Ezt az anyaghasználat, a réz és az üveg kombinációja tette lehetővé.

A parapetsávok fedésére TECU formázott rézlemez-paneleket használtak, 1 mm vastagságban, zöldre előpatinázott felülettel. A panelek magassága meghatározott, a parapetsávot három részre osztja, a fuga szélessége 20 mm, a függőleges fugák (toldások) láthatatlanok, szélességük minimális, cca 3 mm, és a fugák alá azonos felületminőségű rézszalagot helyeztek. Az első emelet átrium és utca felőli részének alsó kazettáját szintén zöldre előpatinázott, perforált TECU rézlemez borítja. A nyílásokat a panelekben fekete diffúziós fólia fedi, a rovarok elleni védelem miatt. A világítótestek és a szellőző-berendezések elhelyezésénél a rézkazettákat megerősítették, hogy elkerüljék az elhajlást.

A jelentős vizuális hatás eléréséhez az alkalmazott anyagok (réz, üveg) nagymértékben hozzájárulnak, a hatást erősíti a homlokzat megszakításmentes átmenete a külső térből a belsőbe, ahol az ott található anyagokkal (kő, fa, zöld növények) alkotott egysége harmonikus, emberi környezetet teremt.Projekt neve: APOLLO BUSINESS CENTER
Címe: Mlynské nivy 45, Bratislava, Szlovákia
Befejezés: 2004. december 31.
Építész: AK Juraj JANČINA
Szerző: Ing.arch. Juraj JANČINAKapcsolódó linkek:

Magyar Rézpiaci Központ
Jancina Építész Iroda
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest