Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.05.26.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Bachl: Igényekhez igazodó tető hőszigetelési rendszer

Bemutatjuk - 2006-11-08 15:30:59


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Tetőszerkezeteinknek az egyre kedvezőbb hőszigetelésen túl számos egyéb feltételnek is meg kell felelnie, mint alacsony tető dőlésszög (fokozott páravédelem), megnövelt hő- és hangszigetelés, speciális fedési anyagok stb.. A többszörös és változtatható kasírozású (társított réteg) Bachl poliuretán keményhab (PUR/PIR) hőszigetelő rendszerelemek a fent említett problémák mindegyikére kínálnak megoldást.

A poliuretán kimagasló hőszigetelő képessége (hővezetési tényezője, λ=0,024 W/mK) és magas nyomószilárdsága (150 kPa) lehetővé teszik a táblák szarufák feletti síkon történő, felület-folytonos, megszakítások nélküli elhelyezését, elkerülve ezzel a szarufa (faanyag) okozta hőhidak kellemetlen hatásait. A PUR táblák szarufák feletti fektetésének további előnye, hogy a hőszigetelés vastagsága szabadon megválasztható (függetlenül a szarufa méretétől), így 12cm vastagsággal a német és osztrák előírások, míg a 22cm-es táblával a passzív házak (''O'' energiás ház) tetőszigetelésének követelményei is teljesíthetők. A poliuretán biztosította kedvező hőszigetelés a táblák alsó ill. felső oldalán további rétegekkel egészül ki, mely speciális tetőkialakításokra és egyedi tetőfedő anyagok használatára kínál optimális megoldást. (lásd táblázat)


A pára bejutása elleni biztos védelmet már az alappanel (kétoldalt alufólia, a felső oldalon PE fóliakasírozás) is biztosítja, hiszen a poliuretánnak zártcellás sejtszerkezete miatt minimális a nedvességfelvétele, a lapok körkörösen nútféderes élképzésűek, a lapok felső oldalán átlapolható és öntapadőcsíkkal ellátott fóliaborítások találhatók, így többszörösen szabnak gátat a nedvességnek. A PUR táblák szarufák feletti szigetelése a páratechnika oldaláról a megelőzés elvén alapul, hiszen nem a bejutott nedvességet próbálja kiszorítani, hanem többszörös védelmének köszönhetően meg sem engedi annak bekerülését a szerkezetbe. A poliuretán időtálló, alaktartó, nem zsugorodik, nem vetemedik, penészesedésnek, gombásodásnak, rágcsálóknak ellenáll. A poliuretánnak nincs káros hatása az emberi szervezetre (FCKW-mentes).

A poliuretán táblák átgondolt és a tetőfelépítéshez igazodó, gyors és egyszerű kivitelezést tesznek lehetővé. A lapokat egy párazáró (belső oldali) fólia közbeiktatásával, közvetlenül a szarufákra vagy sík deszkázatra fektetjük, majd a hőszigetelő panelekre helyezett ellenléceken keresztülmenő csavarokkal történik a rögzítés. Az ellenléc magassága szabadon növelhető ezzel biztosítható a megfelelő átszellőztetett légrés, melynek nagy szerepe van a nyári átmelegedés megakadályozásában.


További információ:
Bachl Kft.
5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
Tel.: 06-56/586-500
Fax: 06-56/586-498
E-mail: bachl@bachl.hu
Nemzetközi honlap: http://www.bachl.de


Kapcsolódó linkek:

Bachl Kft.
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest