Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.12.01.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Formatervezési díjat kapott a Geppetto

Bemutatjuk - 2006-11-15 14:17:22


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A Geppetto Design Stúdió elnyerte Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által, a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével meghirdetett 2006. évi Magyar Formatervezési pályázaton a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal különdíját. A díjat az AiR1 jelzésű Bay Audio elektrosztatikus, high end hangfal kifejlesztéséért kapta a sikeres magyar bútortervező cég. Így az Elek testvérek vezette cég legújabb termékét az olaszországi és japán bemutatkozás után, Magyarországon is elismerték.

''Büszkék vagyunk rá, hogy a nemzetközi elismerés után, Magyarországon is sikert arathattunk az AiR1 elektrosztatikus hangfalunkkal'' - mondta Elek Márton, a cég ügyvezetője. ''2002 óta minden évben pályázunk termékeinkkel a Magyar Formatervezési díjért. A Tojástartó, és a B-Mek lámpacsalád után, 2006-ban harmadszorra sikerült a díjat elnyernünk, idén a Bay Audioval közösen fejlesztett különleges hangfallal'' - tette hozzá a tervező.

A Geppetto elsőként Milánóban, a neves milánói bútorkiállításon, a Salone Satellite-en mutatta be új termékét. A cég már harmadszorra vett részt a kiállításon, amely évek óta a design cégek bemutatkozásának egyik legfontosabb színtere. A magyar design stúdió a milánói nemzetközi bemutatás után 2006 nyarán, Japánban is bemutatta a hangfalat, ahol az európai uniós cégek bemutatkozása keretében az ázsiai kontinens közönsége is megismerhette a forradalmi megoldást. A hangfalat már Párizsban és Moszkvában is meg lehet vásárolni disztribútorok által, az első megrendeléseket a napokban szállítja a Geppetto.

A különlegesen lapos, élvonalbeli technológiájú hangfal Bay Zoltán elektromérnök évtizedes fejlesztőmunkájának az eredménye. Bay 1982 óta foglalkozik erősítőkkel, 2003 óta pedig szinte kizárólag az elektrosztatikus hangfallal, amely a Geppetto segítségével vonzó formát kapott.

A hangfalat hanghűsége és dinamikája a világ legjobbjai közé emeli. A kiemelkedően magas technikai minőséghez adódik hozzá a Geppetto filozófiába pontosan illeszkedő, a legszigorúbb design elvárásoknak is megfelelő keret: a hangrezgéseket keltő, átlátszó membrán és a körülötte futó vékony fémrudak egy légies, rendkívül precíz megmunkálású és keleties hatású fakeretben helyezkednek el. A hangfal a csúcstechnológia és a kifinomult elegancia tökéletes kombinációja. Ugyanakkor, mint minden Geppetto termék esetében, a design itt sem öncélú, hiszen a javíthatóság, szerelhetőség ugyanolyan fontos szerepet kap, mint a külső megjelenés.

A hangfal rendszerét csupán pár cég alkalmazza a világon, de egyik konkurens sem kínálja ilyen tetszetős formában, illetve ilyen alacsony áron. Sőt a Geppetto-tól méretre szabva is meg lehet rendelni a fantasztikus hangzású hangfalpárokat.

A főként jazz és klasszikus zene hallgatására ajánlott elektrosztatikus hangfal előnye, hogy a magas, a közép és a mély hangok egyszerre, egy helyről hallhatóak. Elődeivel ellentétben, a Bay Audio-hoz nem kell komoly teljesítményű erősítő, a hangfal bármilyen erősítővel működtethető.

A magyar termék ára miatt is sikeres: az elektrosztatikus hangfalak ára általában több millió forint körül mozog, ellentétben a jóval kedvezőbb áron megvásárolható Geppetto tervezte, Bay Audio által kifejlesztett hangszóróval, amely sokkal szélesebb közönség számára is elérhető.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest