Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.12.05.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Közel 1 milliárdos beruházást tervez az idei év ''legjobb munkahelye''

Bemutatjuk - 2006-11-23 13:08:11


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


Három éven belül megháromszorozza poralapú termékeinek gyártási kapacitásait a Mapei Kft., amely 2007. márciusában indítja meg közel 1 milliárd Ft értékű legújabb sóskúti beruházását. A ragasztók, fugázók, kiegyenlítők, szigetelések és segédanyagok hazai gyártásában 15 %-os piaci részesedéssel rendelkező cég 3380 m2 alapterületű új gyártóegysége, a tervek szerint 2008-ban kezdi meg a termelést. 2012-ig a gyárba a jelenlegi 27 alkalmazotthoz további 19 fő felvételét tervezi a ''kis és középvállalkozások'' kategóriában idén a legjobb munkahely címet elnyerő vállalat.

Az elmúlt 5 évben a Mapei mindösszesen 1,4 milliárd forintot költött magyarországi beruházásokra. Ezek közül kiemelkednek a főként a magyar-, illetve exportpiacainak ellátásához szükséges mennyiségű termék előállítását szolgáló beruházások, illetve olyanok, amelyek a termékek és a cég által nyújtott szolgáltatások (pl. kiszolgálás, tanácsadás) minőségét, színvonalát javították.

A 2007 tavaszán induló beruházás új automata gépsorának üzembe helyezése a raktárcsarnok bővítését is szükségessé teszi. Az új silóházba beépített hat silót, keverőt, zsáktöltő gépet, palettázó gépet az a zsugorfóliázó szolgálja majd ki, amelyet már az új gyártósor kapacitásait is figyelembe véve az idei beruházási program részeként építettek be. Az új gépsor főleg a ragasztó termékeket, míg a régi az aljzatkiegyenlítőket fogja gyártani. A dinamikus cég a piac fejlődésében bízva későbbi beruházásaihoz az elkövetkező években további területek vásárlását is tervezi.

A cég Sóskúton zöldmezős beruházásban megközelítőleg 1 milliárd forintból épült, és 2002 szeptemberében üzembe helyezett gyára 2003-ban 18.474 tonnát, míg 2005-ben, három műszakban már 27.000 tonnát gyártott, az idei évben ez várhatóan eléri a 37.000 tonnát. Az új gépsorral az üzem termelése 61.000 tonna lesz, míg 2012-ra 3 műszakban a termelés eléri a 107 000 tonnát. Ezzel jelentősen növeli piaci részesedését az építőipari segédanyagok piacán.

A Mapeinél a legjobb dolgozni

A Hewitt Humán Tanácsadó Kft. által végzett legjobb munkahely felmérés eredménye alapján, a kis és középvállalati kategóriában, a 109 főt foglalkoztató, és évente mindössze 5-7 %-os fluktuációt regisztráló Mapei Kft. lett 2006-ban Magyarország legjobb munkahelye.
A kiváló eredmény visszaigazolja azt a stratégiát, amely szerint a cég vállalati kultúrájának középpontjába az embert helyezi: működésének alapja a jó szervezettség, a célirányos munkavégzés és a barátságos hangulatú munkahely és közösség.

Az anyagi megbecsülés mellett továbbképzési programok, a törvényi szabályozás keretein belüli munkabéren kívüli ösztönzők, a családbarát, emberséges bánásmód jellemzi a budaörsi központú vállalatot.

A cég az első helyét elsősorban a 90 %-os dolgozói elkötelezettségének köszönheti, amelynek átlaga országosan 45 % körüli. Az elmúlt években a nyertes cégek egyikénél sem volt ilyen magas ez a mutató.

Kiemelkedő értékeket kaptak a következő paraméterek:
- a felső-vezetés és dolgozók kapcsolata
- a felettesek és beosztottak kapcsolata
- a dolgozók egymás közötti kapcsolatai
- az önmegvalósítás lehetősége
- szakmai fejlődés lehetősége
- a munka és a magánélet egyensúlya
- a kiváló munkahelyi környezet és munkafeltételek

89 %-os értéket kapott az ''ember mint érték'' mutató, valamint a dolgozók 82 %-a érezte úgy, hogy a felső vezetés őket tartja a legértékesebb erőforrásnak. A megkérdezettek 87 %-a szerint az üzleti döntések meghozatalkor sem feledkeznek meg a dolgozók szempontjairól.


További információ:
Mapei Kft.
2040 Budaörs, Sport utca 2.
Tel.:(23)501-667, (23)501-670
Fax:(23)501-666
E-mail: mapei@mapei.hu


Kapcsolódó linkek:

Mapei Kft.
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest