Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.04.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Acél-szendvicspanel üzem Felsőlajoson

Bemutatjuk - 2007-11-23 15:22:40


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatásaA ThyssenKrupp Építőelemek 2007. november 22-én avatta fel a régió első acél-szendvicspanel üzemét, a Budapesttől 60 kilométerre található Felsőlajoson. A több tucat munkahelyet teremtő üzem évente közel 16 000 tonna, ill. közel 1,2 millió négyzetméter acél-szendvicspanelt fog gyártani. A ThyssenKrupp a magyar piac mellett Csehor-szágot, Szlovákiát, Ukrajnát, Romániát, Bulgáriát, Szerbiát, Horvátországot és Ausztriát látja majd el szendvics építőelemekkel.

Az acél-szendvicspanel az ipari és kisipari termelőüzemek épületeinek, iroda és hivatali épületek, parkolóházak, középületek, sportcsarnokok és erőművek, valamint hűtőházak és hűtőhelyiségek ideális építőanyaga. A szendvics-panelek szigetelő tulajdonsága olyan jó, hogy más építőanyagokkal összehasonlítva, szinte egyedülállónak mond-ható. Például, ha egy 50 mm vastag, kemény poliuretán-hab szigetelőréteggel készült acél-szendvicspanel szigetelő tulajdonságát hagyományos téglafallal próbálnánk elérni, úgy közel 1,7 m vastag téglafalat kellene építeni.

ThyssenKrupp Építőelemek a bécsi székhelyű Hoesch Bausysteme GmbH leányvállalata, az osztrák vállalaton ke-resztül kapcsolódik a legnagyobb német acélgyártó, a ThyssenKrupp Steel Construction Csoporthoz. A ThyssenKrupp Steel évi közel 14 millió tonna nyersacélgyártással Németország legnagyobb acélgyártó vállalata. A vállalat minőségi acélból készült, kiváló minőségű laposacél termékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik.

A felsőlajosi beruházással a ThyssenKrupp Steel a közép- és kelet-európai építőipar acél szendvicspanelek iránti rohamosan növekvő keresletét veszi számításba. „A 2012-ig terjedő időszakban évi 10 százalékos növekedésből indulunk ki a szendvicspanel-termékeknél, és 15 százalékos piaci részesedést kívánunk magunknak biztosítani” – magyarázta Dr. Jost A. Massenberg, a ThyssenKrupp Steel AG vezetőségi tagja a megnyitó alkalmából tartott sajtó-tájékoztatón.

A ThyssenKrupp Steel a technológiai szempontból világviszonylatban vezető gyártó cégek közé tartozik, és megha-tározó szerepet játszik a high-tech acélok, az egyedi termékek (Tailored Products) és innovatív felületek fejlesztése terén. A ThyssenKrupp Steel könnyűszerkezetes acél termékeivel az autógyártók ma már jelentős súlymegtakarítást érhetnek el anélkül, hogy az a biztonság rovására menne. A testre szabott nyersdarabok (Tailored Blanks) révén – amely a ThyssenKrupp Steel egyik fejlesztése – ugyancsak csökkenthető az autókarosszériák súlya, ezenkívül a gyártási költségek terén is megtakarítást eredményeznek. Az intelligens felületek segítségével a ThyssenKrupp Steel olyan további funkcionalitással ruházza fel az acélt, ami konkrét értéktöbbletet biztosít az ügyfél számára: ilyenek például a könnyen tisztítható (Easy-to-clean), lótusz-effektussal rendelkező felületek, a karcálló felületek, vagy a fotovoltaikus bevonatok.

A ThyssenKrupp Steel egyre növekvő, nemzetközi szinten terjeszkedő vállalat. Brazíliában éppen integrált kohóüzem építése van folyamatban, amelynek kapacitása öt millió tonna acél lesz évente. A kohómű a tervek szerint 2009-ben készül el. A létesítmény lemezeket fog gyártani, aminek körülbelül 50%-a a ThyssenKrupp Steel németországi üzemeibe kerül majd további feldolgozásra. A fennmaradó mennyiséget az Egyesült Államokba szállítják, ahol egy új, meleg- és hideghengerlő, valamint tüzihorganyzó berendezésekkel felszerelt üzemet fognak létesíteni.

A ThyssenKrupp Steel a ThyssenKrupp konszern egyik vállalata. A több mint 180 000 munkavállalót foglalkoztató és 47 milliárd eurót meghaladó forgalommal rendelkező konszern a világ egyik legnagyobb technológiai konszern-je. A ThyssenKrupp AG a két hagyományokban gazdag német vállalat, a Thyssen és Krupp egyesülésével jött létre, amely vállalatok gyökerei egészen a XIX. századig nyúlnak vissza.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest