Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.07.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók



  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ





Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum




Vicar színház, Spanyolország

Bemutatjuk - 2007-11-26 08:00:00


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A project egyik fő törekvése az volt, hogy növelje a környezet színvonalát. A városi környezet egy darabja, melybe behatol a nyilvános tér, kapcsolódik és kiegészíti a színházat.

A teljes épület magas alapokon nyugszik, klasszikus módon, melynek célja az volt, hogy ez a „megemelt” sík is hangsúlyozza a szerkezet egyediségét. A cél egy nyilvános, stratégiailag elhelyezett tér képzése, amely mintegy meghosszabbítása a szárnyak mentén elhelyezkedő szabad területnek, csakúgy, mint a bejárat környékének, egy saját reprezentatív terület, amely magának az épületnek a minőségét hirdeti.

Az épület jellemzőinek és a helyi sajátos klimatikai viszonyoknak megfelelően különleges figyelmet fordítottak a külső és belső terek közti átmeneti terek képzésére, a terekre a szerkezetek alatt és között, a napfény és az árnyék találkozására, járdákra és közlekedőkre, ahol a találkozások és a részvétel lehetséges.

A bejáratot egy nagyvonalú csarnok keretezi. A rács árnyalja, színezi a fényt és az elülső térrel való kapcsolatot. A térbeli elemek és a vizuális kapcsolat determinálják az illeszkedést.

A színház támogató területei a déli oldalszárnyban helyezkednek el, önálló megközelíthetőséggel, és közvetlen színpadi kapcsolattal. Eloszlanak, mint darabok az udvar körül, a céllal, hogy nyitott és saját teret biztosítsanak, amelyben a központ tevékenységei szabadon fejlődhetnek.

A nézőtér különleges terével és változtatható lejtésével (ideális a látási viszonyok és az akusztika szempontjából is) 400 vendég befogadására alkalmas.

A nézőtér oldalról, és két szintről közelíthető meg. A terem oldalában néhány színházi páholy található, különleges akusztikával. Felettük a teljes kerület mentén található a műszaki galéria, valamint a vetítő- és ellenőrző kabin.

Építészek: Nicolás Carbajal Ballell, Simone Solinas, Gabriel Verd Gallego

Írta: Simone Solinas


A projekt a 2007-es „Réz az építészetben” pályázat európai projektek kategóriájában a legjobb 6 (shortlist) közé került.

Az épület a 2007-es Réz az építészetben pályázat Európai projektek kategóriájának DÍJAZOTTJA, valamint az Innovációs díj nyertese.

További projekteket talál: www.copperconcept.org



Kapcsolódó linkek:

Magyar Rézpiaci Központ
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletek



Hirdetés










archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest