Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.04.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
Töretlen növekedés a kaputechnika piacvezetőjénél

Bemutatjuk - 2008-04-03 15:05:11


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A Hörmann Hungária Kft. nettó árbevétele 2007-ben 13 százalékkal 5,5 milliárd forintra növekedett, az építési piac negatív tendenciái ellenére 2008-ra 5 százalékos továbbfejlődést prognosztizálnak. „Következetes, minőségi és szabványoknak megfelelő termékekre hangsúlyt fektető üzletpolitikánk továbbra is eredményesnek mutatkozott, noha az építőipar különböző szegmenseiben nagyon eltérő fejlődési tendenciákat lehetett tapasztalni” – foglalta össze a piaci helyzetet Szujó László, a cég ügyvezető igazgatója.

2007-ben az építőipari termelés jelentősen visszaesett Magyarországon, ugyanakkor az építőiparban hagyományosan rossz fizetési morál és likviditási problémák javulni látszanak. Ezzel párhuzamosan a legnagyobb változás a Hörmann szerint abban történt, hogy fokozódott az érdeklődés a nagyobb hozzáadott értékkel rendelkező termékek iránt. A vásárlók számára egyre fontosabb a garázskapuk esztétikai megjelenése és az alapvető funkciókon túl egyre többen várják el, hogy a garázsbejárat és annak működtetése biztonsági és kényelmi szempontoknak is megfeleljen. A növekedés egyik záloga a korábban is erőteljes marketingkommunikáció kiegészítése internetes eszközökkel, s ügyfeleik magas színvonalú kiszolgálása újonnan létesített vevőszolgálattal.

A Hörmann választékában lakossági termékek és ipari kapurendszerek egyaránt megtalálhatók. A két termékcsoport értékesítése az elmúlt időszakban nagyjából hasonlóan alakult, a cég értékesítésének közel felét a garázskapuk teszik ki, az ipari kapuk részaránya mintegy 25 százalék, a maradékon az ajtók illetve a kiegészítők osztoznak.
A Hörmann innovatív újdonságaihoz tartozik a napelemmel üzemeltethető, kábelfektetést megtakarító kapurendszer; ujjlenyomat érzékelővel ellátott garázsbejárati rendszer, vagy a reddot design awarddal kitüntetett, kulcstartóba épített kéziadót. Szujó Zoltán ügyvezető megállapítása szerint a retro hangulat a garázskapuk színválasztékát is elérte arany-tölgy és rózsagyökér mintázattal, ami egyben előrelépés a korábbi időszak fehér dominanciájához képest. A jövő héten kezdődő Construma kiállításon mutatják be azt a gépjárművek szivargyújtójába behelyezhető távirányítót, ami gazdaságos alternatívája lehet a bonyolult, a gépkocsikba beépített rendszereknek. A garázskapukon keresztül behatoló betörők elleni védekezés okán a cég megkezdte a betörés-gátló garázskapuk kifejlesztését és forgalmazását is, amelyek megfelelnek az Európában alkalmazott szabványoknak és a vizsgálatok lezárása után a MABISZ előírásainak is.

A több mint 70 éves múltra büszke gyártó közel két évtizede van jelen a magyar piacon, s őrzi piacvezető pozícióját, mind a magyar, mind az európai piacon. Az 5.500 főt foglalkoztató, mai is családi tulajdonban lévő Hörmann-csoport árbevétele már meghaladja az egymilliárd eurót. A csoporthoz tartozó cégek jelenleg 14 gyárban állítanak elő kapurendszereket, ajtókat, ezekhez tartozó tokokat és meghajtásokat, amelyeket három kontinensen forgalmaznak. Értékesítési rendszere erőteljes marketingtámogatásban részesülő viszonteladói hálózatra épül, amelyhez ma országszerte 220 viszonteladó tartozik. Az igényeket a cég szigetszentmiklósi központjából elégítik ki, amely az M0 autóút mentén fekvő ipari parkban található. Ebből a logisztikai központból szállítják ki a megrendelt lakossági termékeket és kaputechnikai berendezéseket.


További információ
A magyarországi tevékenységről:

Szujó László
ügyvezető igazgató
Tel.: +36 24 525 100
Fax: +36 24 525 110
Mail: info@hormann.hu
Internet: www.hormann.hu


Kapcsolódó linkek:

Hörmann Hungária Kft.
A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest