Legyen az archicentrum a kezdőlapom


Regisztrálok és feliratkozom az archicentrum hírlevelére

2020.07.13.

Keresés

Termékcsoportok

Ügyfeleink bemutatása

CAD csomópontok

CAD elemtár

GDL objektumok

Termékadatlapok

Segédprogramok

Alkalmazási útmutatók

Textúrák

Referenciaképek

Prospektusok

Árlisták


Akciók  Belépés
Loginnév:
Jelszó:
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát

Szolgáltatásaink

Tartalom hozzáadása

Link hozzáadása

Kapcsolat velünk

FAQ

Közbeszerzésen indulna?
Bízza profikra a papírmunka nehezét! Ajánlattevők teljes körű közbeszerzési képviselete: TriCSÓK Kft.
Problémamentes közbeszerzés!


   Hírek   Eseménynaptár   Linkek   Törvénytár   Intézmények   Pályázatok   Szoftverek   archicentrum
2009-ben kezdődik a MUNDO Zugló Kerületközpont építése

Bemutatjuk - 2008-10-16 13:59:03


 cikk elküldése  |    cikk nyomtatása


A MUNDO épületkomplexummal Zugló és a környező kerületek egy modern és a kerülethez illeszkedő közösségi és találkozóhellyel gazdagodnak, ahol egyszerre nyílik lehetőség bevásárlásra, ügyintézésre és szórakozásra. A 200 millió euró értékű Bosnyák téri MUNDO projekt a XIV. kerület legnagyobb volumenű beruházását képviseli.

A lengyel ingatlanfejlesztő- és beruházó Echo Investment bejelentette, hogy a MUNDO – Zugló Kerületközpont építési munkálatai 2009 elején kezdődhetnek meg. A Bosnyák téri komplexum része a 65.000 négyzetméter alapterületű MUNDO bevásárló- és szórakoztató központ, valamint a négy épületes modern irodaépület-együttes, a MUNDO Iroda Park. A bevásárló- és szórakoztató központ valamint az első irodaépület 2010 negyedik negyedévében kerül átadásra, a három különálló irodaépület építése 2011-ben kezdődik. A beruházás összértéke 200 millió euró.

Piotr Gromniak és Hartvig Lajos
Hartvig Lajos, a MOFO-BH Stúdió Kft. vezető tervezője az építészeti tervek bemutatásakor elmondta: „Egy 21. századi modern város szerkezetében a MUNDO Központ létrehozása nemcsak a kerület, hanem az egész főváros szempontjából is mérföldkőnek számít azzal, hogy a közlekedési és kereskedelmi csomópontokat valódi találkozóterekké alakítja át. A Bosnyák tér kereskedelmi és közlekedési szempontból már évtizedek óta Zugló szívének számít, az új kerületközpontnak köszönhetően pedig dinamikus átalakuláson és modernizáción mehet keresztül ez a terület.”

Különleges építészeti megoldásként a MUNDO épületegyüttest egy gyalogos passzázs köti össze a Nagy Lajos Király útjával, mely lehetővé teszi a Bosnyák tér felőli kényelmes és egyszerű gyalogos megközelítést. A passzázs építészetileg újszerű és kreatív megoldást kínál az épületegyüttes egyes részeinek összekapcsolására. A MUNDO a zöldfelületek rendhagyó felhasználásával, a parkolók területén alkalmazott zöldhomlokzattal pedig a kerület zöldövezeti jellegét erősíti.

A MUNDO Iroda Park több mint 30.000 négyzetméter kiadható irodaterületével nagyban hozzájárul a zuglói irodaterület növekedéséhez. A bevásárlóközpont 65.000 négyzetméter kiadható kereskedelmi területén a gondosan válogatott, kiemelkedően előnyös bérlői mix minden kereskedelmi igényt kielégít. A rekreációs-szórakoztató területen multiplex mozi, kaszinó, fitnesz központ, klubok, bárok és éttermek várják a kikapcsolódni vágyókat.

MUNDO látkép
„Újszerű városi térkialakításával és modern építészeti megoldásaival a beruházás új külsőt kölcsönöz majd Zuglónak, és ezzel a főváros egyik legjelentősebb beruházásává válik.„ – mondta Piotr Gromniak, az Echo Investment Igazgatótanácsának elnöke. A Bosnyák téri vásárcsarnok az ingatlanfejlesztők szerint megőrzi jellegét és működését, a Mamut bevásárlóközpont és a Fény utcai piac, mint hasonló fejlesztési szituáció kerültek megemlítésre.

Az építkezéssel egy időben számos közlekedési fejlesztés is megvalósul: új utak épülnek, mindkét irányba kiszélesítik a Csömöri és a Rákospatak utcát, a Rákospatak utca - Szugló utca - Bosnyák utca kereszteződésében pedig körforgalmat alakítanak ki. Továbbá kicserélik az utak és a járdák burkolatát, valamint egyéb, a projekthez kapcsolódó közmű-fejlesztéseket valósítanak meg. A központhoz kapcsolódó, de önkormányzati beruházásban megvalósuló 2 további projekt erősítheti a látogatottságot. A Nagy Lajos király útja másik oldalán lévő remízből kulturális központot tervez az önkormányzat, a Rákospatak utcánál lévő jelenlegi sportpályák sportközponttá fejlődhetnek. Az ingatlanfejlesztő képviselői bíznak a négyes metró elkészültében, és valószínűsítik a Csömöri úti villamosvágányok megszűnését.


A rovat további cikkei

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése
Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is
A Várépítő pályázat idei 16 nyertese közül elsőként a Tác-i Integrált Autista Gyermekeket Foglalkoztató Ház tetője szépült meg
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben Pályázat építészek és építészhallgatók számára
Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2017 idei frissítése
Csendes pihenő?
Rovataink

Magyar Építő Fórum hírei
Építőipari hírek
Gyártói hírek
Bemutatjuk
Szakmai szervezetek
Tippek, ötletekHirdetés


archicentrum | Médiaajánlat | | Adatvédelmi alapelvek | Kapcsolat velünk
copyright Interart Consulting Kft. 2002-2020. www.archicentrum.hu
Jogi képviselőnk: Dr. B. Horváth Ágnes ügyvéd, Budapest